9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

Άσκηση εκκένωσης σε δύο Νοσ/μεία

Θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου 2017 στα Νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

“Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν”.

Στην λογική αυτή της Λαϊκής παροιμίας, εντάσσεται και η Άσκηση εκκένωσης θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

- Advertisement -

Η άσκηση εντάσσεται στα Επιχειρησιακά Σχέδια «ΠΕΡΣΕΑΣ & ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νικολάου Παπαευσταθίου, ο οποίος θα έρθει από την Αθήνα.

Το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί άσκηση εκκένωσης και στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Σημειώνεται πως σε ασκήσεις εκκένωσης, που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, συμμετέχουν η πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ. Στα πιθανά σενάρια αυτών των ασκήσεων, περιλαμβάνεται η περίπτωση ισχυρού σεισμού και ο απεγκλωβισμός κλινήρη μηχανικά υποστηριζόμενου ασθενούς, με τη μέθοδο της «κεκλιμένης γέφυρας».

Άλλο σενάριο είναι ο απεγκλωβισμός ασθενών από φλεγόμενο χώρο εντός του νοσοκομείου, ή από σημείο στο οποίο έχει σημειωθεί μερική κατάρρευση του κλιμακοστασίου. είναι πιθανόν να υπάρξει κάποια αναστάτωση των ασθενών, κατά την διάρκεια της άσκησης εκκένωσης των δύο Νοσοκομείων Αλεξ/πολης και Καβάλας, όμως θα γίνει προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This