9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

2 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 3 ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ» ΣΤΟ 1o ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

28 ΙΟΥΝΙΟΥ-3 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΟΜΑΔΑ ΣΚΑΚΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ !!!

P6091964 ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ-8-!!!

Με 2 χρυσά και 3 ασημένια μετάλλια, γύρισαν οι 10 σκακιστές και σκακίστριες του «ΕΘΝΙΚΟΥ»  Αλεξανδρούπολης από το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Διδυμοτείχου που πραγματοποιήθηκε στις 6-7-8 και 9 Ιουνίου 2014 στο ξενοδοχείο «ΕΡΜΗΣ».

Στο τουρνουά συμμετείχαν 83 συνολικά σκακιστές/ σκακίστριες, με πολλές υψηλές συμμετοχές από Ελλάδα και Βουλγαρία.

- Advertisement -

Στην κατηγορίες:

  • Κ12 κοριτσιών χρυσό μετάλλιο(1η θέση) η 12χρόνη Αΐβαζιάν Ελπίδα-Σοφία
  • Κ08 κοριτσιών χρυσό μετάλλιο(1η θέση)  η 7χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα
  • Κ18-22 ανδρών ασημένιο μετάλλιο(2η θέση) ο 18χρόνος Τερ-Γκεβορκιάν Γιάννης
  • Κ14 αγοριών ασημένιο μετάλλιο (2η θέση) ο 14χρόνος Γεράσιμος Βαλλιάνος
  • Κ12 αγοριών ασημένιο μετάλλιο (2η θέση) ο 11χρόνος Ορέστης Μπλίτσας.

Επίσης πολύ καλές εμφανίσεις στην τελική κατάταξη είχαν και οι υπόλοιποι σκακιστές του «Εθνικού», με καλύτερη αυτή του Ιωάννη Βαρσαμούδη που κατέβαλε την 11η θέση .

Να σημειώσουμε όσα αφορά τον καταξιωμένο αθλητή μας Γεράσιμο Βαλλιάνο, συμμετείχε στου 5 πρώτους από τους 6 γύρους, με καταπληκτική εμφάνιση σε όλους. Η απουσία του από τον 6 γύρο, για σημαντικούς λόγους, του αφαίρεσε την δυνατότητα διεκδίκησης της 1ης θέσης στην κατηγορία του και μιας πολύ καλή θέσης στην γενική κατάταξη.

Το σκακιστικό τμήμα του «Εθνικού» εμφανίζει συνεχώς ανοδική πορεία με πολύ καλές εμφανίσεις των παικτών του σε σπουδαίες διοργανώσεις τόσο σε επίπεδο περιφέρειας, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο, ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες, γεγονός που καταδεικνύει την σπουδαία δουλεία και το εξαιρετικό προπονητικό πρόγραμμα του συλλόγου.

Η Αλεξανδρούπολη μια πόλη με σκακιστική παράδοση , που ήταν στις πρώτες θέσεις στο παρελθόν σε πανελλήνιο επίπεδο,  φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να διεκδικήσει και πάλι την χαμένη αίγλη της.

Την απουσία Σκακιστικού Συλλόγου επί 20 περίπου συναπτά έτη, έρχεται να καλύψει τα τελευταία 4  χρόνια το Σκακιστικό τμήμα του «Εθνικού». Και τα καταφέρνει με γοργούς ρυθμούς και συνεχώς νέες επιτυχίες. Μέσα σε τρία χρόνια η ομάδα του «Εθνικού» κατέκτησε δύο κατηγορίες Γ΄ και Β΄ Εθνική και φέτος πήρε και το εισιτήριο για στους τελικούς αγώνες της Α΄ Εθνικής στο Ρίο της Πάτρας από 28 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου.

Σήμερα ολοένα και περισσότερα παιδιά διαβαίνουν την πόρτα του συλλόγου και μπαίνουν στον μαγικό κόσμο του σκακιού, ένα πνευματικό παιχνίδι με τεράστια οφέλη για τον αθλητή, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους. Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα από την συγκομιδή μεταλλίων των τελευταίων ετών και προσωπικών τίτλων σε ατομικό επίπεδο( Γεράσιμος Βαλλιάνος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ερασιτεχνών  στην κατηγορία του το 2012 και Πανελλήνιος Πρωταθλητής την ίδια χρονιά στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα καθώς και πολλές άλλες επιτυχίες του ίδιου αθλητή, Άρτεμις Μπλίτσα 3η Πανελλήνια Πρωταθλήτρια 2014 στα σχολικά, κ.α) η πόλη μας γρήγορα θα διαθέτει έναν μεγάλο Σκακιστικό Σύλλογο για τον οποίο θα είναι περήφανη.

 

Το 1Ο Διεθνές Σκακιστικό τουρνουά Διδυμοτείχου «Αγίου Πνεύματος»(2199) έριξε την αυλαία του το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Ιουνίου 2014, αφήνοντας σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ήταν μια σπουδαία διοργάνωση, σημαντική τόσο για το Διδυμότειχο όσο και για τον Έβρο. Συγχαρητήρια στον «Γ.Α.Σ. Σπάρτακο Διδυμοτείχου» και ιδιαίτερα στον Γιώργο Δελλούδη, που εμπνεύστηκε και αγωνίστηκε για την πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά, καθώς και όλους στους συντελεστές για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

Παρόντες στην απονομή των μεταλλίων ήταν ο Δήμαρχός Διδυμοτείχου κ.ΠΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ και ο Αντιδήμαρχος κ.ΤΟΠΑΛΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ .

 
spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Ένας μαύρος κύκνος στο Δέλτα του Έβρου!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, καθώς κατά την επιστημονική παρακολούθηση παρατηρήθηκε Μαύρος Κύκνος στο Δέλτα...

More Articles Like This