9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 3, 2024

Υποτροφία για την Αμερική πέτυχε ο Εβρίτης Αναστάσης Βασιλειάδης!

Μεγάλη επιτυχία για τον καταγόμενο από τις Φέρες, μαθητή Λυκείου – Τα επόμενα βήματά του

O Έβρος βγάζει σπουδαία μυαλά, τα οποία ξεχωρίζουν σε κάθε περίσταση!

Εν προκειμένω, ο Αναστάσης Βασιλειάδης (με καταγωγή από τις Φέρες) κατάφερε μια σπουδαία διάκριση: κέρδισε υποτροφία για το Williams College στην Βόρεια Μασσαχουσέτη, στις ΗΠΑ!

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και τον Σταύρο Παπαδόπουλο, ο Αναστάσης ανέφερε πως θα σπουδάσει στην Αμερική από τον Σεπτέμβριο του 2024, Οικονομικά και Μαθηματικά.

- Advertisement -

Μέχρι τα 15 του χρόνια, έμενε με τους γονείς του στις Φέρες, και πήγαινε εκεί σχολείο.

Τα τελευταία 3 χρόνια όμως, φοιτά στο Κολλέγιο Ανατόλια και μένει πλέον στην Θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το πώς πέτυχε την υποτροφία σε πανεπιστήμιο της Αμερικής, ο Αναστάσης εξήγησε πως ήταν μια συνεχόμενη απαιτητική διαδικασία, που αφορούσε εξετάσεις πάνω σε μαθήματα του σχολείου, αλλά και εξετάσεις ειδικές για τις ΗΠΑ, όπως συστατικές επιστολές από καθηγητές και συνεντεύξεις από το πανεπιστήμιο.

Πάντως, σε όλα αυτά, ο Αναστάσης έχει την μεγάλη στήριξη των γονιών του, οι οποίοι σαφέστατα χαίρονται και νιώθουν περηφάνια για αυτήν την επιτυχία του γιου τους!

  • Η Οικονομική Ολυμπιάδα

Πέραν τούτων, ο Αναστάσης έχει ακόμη μια αγαπημένη δραστηριότητα, την οποία υποστηρίζει σθεναρά. Κι αυτή δεν είναι άλλη, από την Οικονομική Ολυμπιάδα!

Πέρσι, είχε κατακτήσει την πρώτη θέση ανάμεσα σε 3.007 παιδιά από 168 σχολεία της χώρας και μετά, μετέβη στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας για την Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα.

«Για μένα είναι ένας διαγωνισμός ο οποίος έχει λίγο λογιστικό χαρακτήρα (όπως ο οικονομικός αναγραμματισμός). Φέτος είμαι χαρούμενος γιατί είδα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό και πάρα πολλοί μαθητές από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης», δήλωσε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Αναστάσης.

Πάντως, ένα από τα θέματα που «έπεσαν» στην περσινή Οικονομική Ολυμπιάδα ήταν για την Μικροοικονομική Πολιτική της Ελλάδας, και πιο συγκεκριμένα, για το ποιες θα ήταν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και γιατί θα καταγραφόταν υποτίμηση του νομίσματος.

Η ορθή απάντηση του Αναστάση επ’ αυτού του θέματος, του έφερε και την πρωτιά!

Εμείς με τη σειρά μας, να ευχηθούμε καλή δύναμη στον Εβρίτη μαθητή και να πραγματοποιήσει όλα του τα όνειρα!

Μ.Κ.

* Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Αναστάση Βασιλειάδη στα Γεγονότα του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, εδώ:

spot_img
spot_img
Friday, May 3, 2024

Latest News

Δημοσχάκης, Λεονταρίδης και Τσαβδαρίδης θα φέρουν το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα

Σχεδιάστηκε ειδική αποστολή από το Υπουργείο Εξωτερικών Τρεις βουλευτές της Βόρειας Ελλάδας θα συμμετέχουν στην αποστολή στα Ιεροσόλυμα για να φέρουν...

More Articles Like This