9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, May 5, 2024

Ιδρύεται Τομέας ΕΚΑΒ στη Σαμοθράκη

Η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί με την πρόσληψη προσωπικού

Η Σαμοθράκη θα αποκτήσει Τομέα ΕΚΑΒ, γεγονός που θα συμβάλλει στην καλύτερη υγειονομική κάλυψη των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του βουλευτή Έβρου, Αναστάσιου Δημοσχάκη:

* * *

- Advertisement -

Κοινοποιείται η απάντηση του Υπ. Υγείας στην υπ’ αριθμ. 3123/09.02.2024 κατατεθείσα Γραπτή μου Ερώτηση με την οποία ανέδειξα εκ νέου την αναγκαιότητα ίδρυσης & λειτουργίας Μονάδας-Βάσης ΕΚΑΒ στην ακριτική Σαμοθράκη!

Όπως αναφέρεται σε αυτή, με την υπ’ αρ. ΣΥΝ 5/31-01-2023 (Θέμα 86) Απόφαση Δ.Σ. ΕΚΑΒ, αποφασίστηκε η ίδρυση Τομέα στη Σαμοθράκη!

Η πλήρης επιχειρησιακή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων προσωπικού κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων σε πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και μετά την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στους ήδη λειτουργούντες Τομείς του ΕΚΑΒ.  

Πρόκειται για ένα αίτημα που διεκδίκησα & ανέδειξα αταλάντευτα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου

Η βάση ΕΚΑΒ, θα μπορεί να συλλειτουργεί με το υφιστάμενο υπερσύγχρονο πλωτό ασθενοφόρο του τοπικού Λιμενικού Τμήματος δημιουργώντας μια “γέφυρα”, διασφαλίζοντας γρήγορη κι ασφαλή μετάβαση-μεταφορά του περιστατικού στην καταλληλότερη δομή Υγείας!

Επίσης, με την εξασφάλιση χρηματοδότησης 800.000€ ξεκινά η ολοκλήρωση της κατασκευής του Ελικοδρομίου Σαμοθράκης, εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του, ώστε κατεπείγοντα περιστατικά για λόγους κατεπείγουσας ανάγκης θα μεταφέρονται Ελικοπτερικά! 

Αναστάσιος Δημοσχάκης

Βουλευτής ΝΔ Έβρου

* * *

Υπενθυμίζεται πως σκοπός του ΕΚΑΒ, όπως περιγράφεται στο άρθρο 29 του Ν. 4633/2019 (ΦΕΚ 161 Α’/16- 10-2019), είναι ο συντονισμός της παροχής, σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας, επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες, η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας, ο συντονισμός της νοσοκομειακής και προνοσοκομειακής φροντίδας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και κρίσεων και η παρακολούθηση και ο συντονισμός των συστημάτων εφημερίας των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

spot_img
spot_img
Sunday, May 5, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This