9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

«Αγαπήθηκε σαν Άνθρωπος της Αλήθειας»

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός ενός Καστανιώτη Δάσκαλου προς τον Σταύρο Κονδύλη

Αγαπητά παιδιά, Μαρίνα και Γιώργο, του φίλου μου Σταύρου

Θλιβερόν το άγγελμα της φυγής από τον κόσμο αυτόν, προς τον ουρανόν του Πατέρα σας, Σταύρου.

Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς τις πλούσιες αρετές και τα προσόντα, με τα οποία ήταν προικισμένος από τον Ζωοδότην Θεόν μας, ο πατέρας σας.

- Advertisement -

Πολύ λίγοι άνθρωποι απ’ αυτόν τον κόσμον σαν τον πατέρα σας, φεύγουν, αφήνοντας τέτοια πνευματικά οφέλη, για το καλό των συνανθρώπων τους, όπως ο πατέρας σας.

Να είστε παιδιά, περήφανοι, που είχατε έναν τέτοιον πατέρα και να προσεύχεσθε γι’ αυτόν, εκεί που βρίσκεται τώρα.

Συγκίνησε πραγματικά πολλά χρόνια: Εθνικά, Θρησκευτικά και Κοινωνικά, τους Ακρίτες Θρακιώτες – και μπορώ να πω – και όλους τους Έλληνες που τον άκουγαν στην «2η Ματιά». στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και στην αγαπημένη του Εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ».

Συνεργάστηκα μαζί του, αρκετά χρόνια, με τις δημοσιεύσεις των προβλημάτων του χωριού μας, στην Εφημερίδα, όλων δωρεάν – και τον υπερευχαριστώ και τώρα ακόμη, ιδιαίτερα για ό,τι ωραίο μας προσέφερε.

Και εκτίμησα, αγαπητά παιδιά, τα πλούσια πνευματικά προσόντα του άνδρα, σε καθαρό μυαλό, σε βαθειά μόρφωση και ικανότητα σε ανθρωπισμό, σε αγάπη και πίστη που είχε προς τον Θεόν και προς όλους του ανθρώπους με τους οποίους συναλλασσόταν συνεχώς.

Θα τον θυμάμαι πάντα και θα τον μνημονεύω προς τον Κύριον – εν όσον θα ζω – παρακαλώντας να τον έχει καλά.

Δεν θα ξεχάσω δε, ποτέ, τον καθαρόν μυαλό του, την άπειρον καλωσύνη του και την διάκρισιν που τον διέκρινε πάντα, κρίνοντας σ’ όλα τα Εθνικά, Θρησκευτικά και Κοινωνικά προβλήματα της Κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό αγαπήθηκε σαν άνθρωπος της αλήθειας, της υποκειμενικότητας, της ειλικρίνειας και της πραγματικότητος, απ’ όλους. Και όλοι λυπήθηκαν και έκλαψαν για τον χαμό του.

Τον ευχαριστούμε όλοι οι Καστανιώτες και τώρα εκ βάθους καρδίας, για ό,τι καλό προσέφερε για το συμφέρον των προβλημάτων του χωριού μας και λυπούμεθα κατάκαρδα, που έφυγε τόσον νωρίς.

Καλό ταξείδι να έχει και ο Πανάγαθος Θεός μας που τον δέχτηκε, να τον αναπαύσει εκεί όπου αναπαύονται οι Δίκαιοι Αγωνιστές, που στον Κόσμον αυτόν, έφυγαν ευχαριστημένοι, διότι ενήργησαν σωστά.

Πίστεψαν με την ψυχήν τους προς τον Κύριον Ιησού Χριστόν και βοήθησαν μ’ όλες τους τις δυνάμεις, τους συνανθρώπους τους.

Σε εσάς, αγαπητά παιδιά, Μαρίνα και Γιώργο, και στην Σεβαστή σας Μητέρα, την πιστή σύζυγόν του, την κα. Παναγιώτα, να δώσουν ο Πανάγαθος Θεός και η Υπέρμαχος Παναγίαν μας, την παρηγοριά των Ουρανών. Η μόνη που μπορεί να παρηγορήσει σ’ αυτές τις περιπτώσεις.

«ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ – ΚΑΛΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΝ ΣΤΑΥΡΟ»

Κων/νος Ν. Ντίντας

Συν/χος Δάσκαλος

Καστανιές Έβρου

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This