9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

Μεγάλος ο γεωστρατηγικός ρόλος της Αλεξανδρούπολης

Τι δήλωσε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ – Θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας

Στην Αλεξανδρούπολη -για λόγους καθαρά προσωπικούς- βρέθηκε η Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Το στούντιο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα στούντιο των μεγάλων αθηναϊκών καναλιών».

Η Μαρία Σπυράκη παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και συγκεκριμένα στην Μαρίνα Κονδύλη.  

- Advertisement -

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκε εκτενώς ήταν η γεωστρατηγική θέση της Αλεξανδρούπολης και οι συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας.

«Καταρχήν νομίζω ότι η Αλεξανδρούπολη αποκτά τεράστια σημασία μετά την ανάπτυξη του λιμανιού και τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από όλες τις πλευρές. Είτε αυτό αφορά το γεωστρατηγικό της ρόλο είτε αυτό αφορά το ρόλο της ως ενεργειακό κόμβο», δήλωσε η κ. Σπυράκη.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι «Το γεγονός ότι τα σχέδια του FSRUπροχωρούν και αυτό θα δημιουργήσει την εικόνα ότι εδώ υπάρχει ικανός αποθηκευτικός χώρος για φυσικό αέριο και η Αλεξανδρούπολη μπορεί να λειτουργήσει ως κόμβος παροχής και διοχέτευσης φυσικού αερίου είναι ένα τεράστιο βήμα». 

«Τεράστιο βήμα, παράλληλα, είναι η ανάπτυξη του λιμανιού καθώς και η ανάπτυξη του γεωστρατηγικού ρόλου της περιοχής, ενώ η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων επιβεβαιώνει αυτό», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευρωβουλευτής τόνισε ότι «Η Αλεξανδρούπολη χρειάζεται και εξειδικευμένο προσωπικό, χρειάζεται να κρατήσει τους ανθρώπους της εδώ, αλλά και χρειάζεται να είναι ελκυστική και για τους νέους επιστήμονες όπως είναι η Θεσσαλονίκη».

«Οι νέοι επιστήμονες πρέπει να  έρχονται να σπουδάσουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Ξάνθη, στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη και τελικά να μένουν στην περιφέρεια ΑΜ-Θ και να δουν την Αλεξανδρούπολη ως μια πόλη που τα προσφέρει όλα», δήλωσε η κ. Σπυράκη.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε για την Αλεξανδρούπολη ότι «Προσφέρει καλές συνθήκες εργασίας, νέες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του λιμανιού και τα ειδικά κίνητρα για τη Θράκη, προφέρει καλή ποιότητα ζωής, διότι έχει ελεύθερους χώρους και βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα  προσφέρει την ευκαιρία για ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων, αφού αποτελεί τρίγωνο που συνορεύει με την Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Βουλγαρία».

Τέλος, κατέληξε ότι «είναι απαραίτητο να μην βλέπουμε μονοδιάστατα την πόλη, αλλά να δούμε τις πραγματικές ανάγκες, που είναι να δημιουργηθούν πολλές, νέες και ελκυστικές θέσεις εργασίας που θα κρατήσουν τους ανθρώπους εδώ στην πόλη και να φέρουν και άλλους».

Γιώργος Καλοτραπέζης

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This