9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

Nα αξιοποιήσουμε τον Ιστορικό-Αρχαιολογικό πλούτο του Νομού Έβρου

Έτσι θα πετύχουμε Πολιτισμικά, Εθνικά, Οικονομικά και Κοινωνικά οφέλη στην περιοχή

Στην ομιλία επί του Σ/Ν του Υπ. Πολιτισμού αναφορικά με την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι ο Έβρος αποτελεί ένα απέραντο αρχαιολογικό μουσείο, η αξιοποίηση του οποίου δύναται να ”αναστήσει” αναπτυξιακά και να θωρακίσει πολυεπίπεδα την περιοχή!! 

Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα : 

  • Η σημερινή κυβέρνηση, αξιοποιεί & προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό ο οποίος αποκτά δυναμική & αναπτυξιακή προοπτική!!
  • Ο Πρωθυπουργός, με την παρουσία του στο Λονδίνο, στέλνει ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας διεκδικώντας την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην γενέτειρά τους!!
  • Τόνισε ότι, ο αρχαιολογικός και ο  θρησκευτικός θησαυρός της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκός!
  • Για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε στην Υπουργό να θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την εγκαθίδρυση μίας συντονισμένης προσπάθειας, για την προάσπιση του κοινού πλούτου και την συνεργασία σε ζητήματα αρχαιοκαπηλίας. 
  • Υπογράμμισε ότι ο Έβρος, αποτελεί ένα απέραντο αρχαιολογικό μουσείο,  συμπυκνώνοντας αιώνες πολιτισμού και ιστορικής ενημέρωσης & τεκμηρίωσης!! 
  • Η αξιοποίηση του αρχαιολογικού & θρησκευτικού του πλούτου, όπως είναι η αναστήλωση/ανακαίνιση του Βυζαντινού Κάστρου του Διδ/χου, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και θωράκιση του ακριτικού Νομού!!
  • Μάλιστα ανέδειξε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει η σχετική μελέτη προκειμένου να αξιολογηθεί το κόστος του συγκεκριμένου οράματος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο δύναται να διασφαλιστεί ακόμη και από τον ιδιωτικό τομέα ενεργοποιώντας τους άξιους και σύγχρονους  εθνικούς μας ευεργέτες, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι διαθέσιμοι!!
spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Εκνευρισμός ταξιδιωτών εξαιτίας της καθυστέρησης αναχώρησης του «Αδαμάντιος Κοραής» για Σαμοθράκη

Δεκάδες επιβάτες και οχήματα μπήκαν στη διαδικασία να περιμένουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης εξαιτίας της καθυστέρησης στο προγραμματισμένο δρομολόγιο...

More Articles Like This