9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 3, 2024

Ξεκινούν πάλι οι ξεναγήσεις στο «Δέλτα» του Έβρου

Με την σταδιακή άρση των μέτρων λόγω Κορωνοϊού, θα αρχίσουν στις Φέρες οι ξεναγήσεις αλλά και οι βαρκάδες στις υδάτινες διαδρομές των εκβολών του Ποταμού Έβρου 

Μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού, έχουν ξεκινήσει και πάλι οι ενημερώσεις στην περιοχή του Δέλτα του Έβρου, τις οποίες διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης, σε συνεργασία με το Τουριστικό Κέντρο Φερών. 

Σαφείς οδηγίες για το αν και πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι κανονικές ξεναγήσεις στην πανέμορφη αυτήν περιοχή δεν υπάρχουν, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τα Κέντρα Πληροφόρησης, προκειμένου να ενημερωθούν για τον υγροβιότοπο, την πανίδα της περιοχής, αλλά και την πολύ μεγάλη σημασία του, για το περιβάλλον. 

Όσον αφορά στις ξεναγήσεις, όποιος επιθυμεί, μπορεί με το όχημά του, ακολουθώντας τον Φορέα Διαχείρισης, να κάνει μια μικρή ξενάγηση στην περιοχή έως ότου οριστικοποιηθεί η κατάσταση.

- Advertisement -

Μάλιστα, ο Φορέας Διαχείρισης σχεδιάζει την οργάνωση ξενάγησης, συνοδεία οχημάτων, αλλά και βαρκάδες στις υδάτινες διαδρομές του Δέλτα του Έβρου, σε συνεργασία με τοπικό επιχειρηματία της περιοχής. 

Το ενδιαφέρον του κόσμου για την περιοχή αυξάνεται κάθε χρόνο, καθώς όπως επισημαίνει η Ελένη Μακρυγιάννη, Συντονίστρια του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δέλτα Έβρου-Σαμοθράκης, ο κόσμος έχει αρχίσει πλέον και στρέφεται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η κα. Μακρυγιάννη τόνισε ακόμη πως οι επισκέπτες δεν είναι μόνο Έλληνες, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί από τις γειτονικές χώρες, Τουρκία και Βουλγαρία, οι οποίοι θέλουν να επισκεφτούν το Δέλτα.

Ν.Τ.

Σημείωση Ε.Θ.:

Σημειώνουμε ότι επί της 9ετούς θητείας του κ. Ε. Λαμπάκη, στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, είχε τελείως αδρανοποιηθεί, το σύστημα περιηγήσεων, στους υδάτινους δρόμους των εκβολών του ποταμού Έβρου.

Παρά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και το έκδηλο ενδιαφέρον των επισκεπτών της περιοχής, ο κ. Λαμπάκης, ούτε διάβαζε, ούτε άκουγε.

Κατά τα άλλα μιλούσε για κίνητρα αύξησης των τουριστών στον Έβρο.  

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Friday, May 3, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This