9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

Το Υποκ/μα του ΙΚΑ φεύγει από την Ορεστιάδα

Μετά από 68 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, το ΙΚΑ Ορεστιάδος θα αποτελεί παρελθόν

Την ανησυχία της για το άρθρο του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου, με το οποίο προβλέπονται τοπικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) στον Έβρο, μόνον σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο, εξέφρασε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας η επικεφαλής της παράταξης μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Γκουγκουσκίδου.

“Επιβεβαιώνονται, δυστυχώς, οι φόβοι που εκφράσαμε επανειλημμένα στο δημοτικό συμβούλιο για τη μετεγκατάσταση του ΙΚΑ Ορεστιάδας στο Διδυμότειχο. 

- Advertisement -

Σε τέσσερις μήνες από σήμερα, το ΙΚΑ Ορεστιάδας θα αποτελεί παρελθόν, μετά από 68 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας”, ανέφερε συγκεκριμένα και κάλεσε τη δημοτική αρχή “έστω και την τελευταία στιγμή”, όπως χαρακτηριστικά είπε, να κάνει μία τελευταία προσπάθεια να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη, παραχωρώντας τους χώρους στα παλαιά δικαστήρια της πόλης.

“Τον φόβο για το ΙΚΑ τον εκφράζετε από τον Ιανουάριο του 2015. Συμπληρώθηκαν πέντε χρόνια και το ΙΚΑ δεν έφυγε”, της απάντησε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι, όντως, “το νομοσχέδιο αυτό υπάρχει”. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι το θέμα του ΙΚΑ Ορεστιάδας δεν εξαρτάται από το κτιριακό ζήτημα, αλλά από τα σχέδια αναδιάρθρωσης του Οργανισμού, για τα οποία μιλούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. 

“Δεν υπάρχει κανείς εδώ μέσα που να θέλει να φύγει το ΙΚΑ, δεν υπάρχει κανείς δημότης που να θέλει κάτι τέτοιο, άσχετα εάν ο Οργανισμός εξελίσσεται και τα περισσότερα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά”, ανέφερε ο κ. Μαυρίδης και κάλεσε το δημοτικό συμβούλιο “συσπειρωμένο, να αρχίσει την πίεση προς τους βουλευτές και προς τον ΕΦΚΑ, τις πόρτες, δηλαδή, εκείνων που πραγματικά αποφασίζουν…”, είπε χαρακτηριστικά.

Ert.gr

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This