9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Η Αλληλογραφία διανέμεται μόνο μια φορά την εβδομάδα – Ακόμη και στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου, ο Ταχυδρόμος, με Άλογο, με Μουλάρι, με μοτοσακό ή με ποδήλατο, ερχόταν κάθε μέρα   

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ποτέ δε σταμάτησε να καταγράφει τα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων του ακριτικού Νομού Έβρου, αδιαφορώντας εάν από τα γραφόμενά της, θα κατεβάσουν τις … «προβοσκίδες» οι υπεύθυνοι.

Μεταφέρουμε λοιπόν σήμερα τα παράπονα των κατοίκων των χωριών του Βορείου Έβρου και συγκεκριμένα της περιοχής του Τριγώνου, από το Σπήλαιο Έβρου.

- Advertisement -

Έντονα είναι λοιπόν τα παράπονα των κατοίκων του χωριού Σπήλαιο στον βόρειο Έβρο, αφού ο ταχυδρόμος περνάει από εκεί πλέον… μια φορά την εβδομάδα!

Όπως μας ενημέρωσαν σχετικά, ενώ οι κάτοικοι περιμένουν κάθε μέρα να έρθει η αλληλογραφία τους, όπως για παράδειγμα την εφημερίδα «Ελεύθερη Θράκη», εντέλει την λαμβάνουν μαζεμένη!

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας είπε ο Στέλιος Ντουρανίδης, συνεργάτης της εφημερίδος μας: «Ακόμα και στον εμφύλιο πόλεμο, ο ταχυδρόμος ερχόταν κάθε μέρα! Βρε, με άλογο, με μουλάρι, με μοτοσακό, με ποδήλατο, όπως μπορούσε ερχόταν, κάθε μέρα! Τώρα, που έχουνε φορτηγάκια και αυτοκίνητα οι ταχυδρόμοι, γιατί δεν έρχονται;».

Και είναι απολύτως εύλογη απορία του κ. Ντουρανίδη. Τελικά, μήπως η εγκατάλειψη του βορείου Έβρου συνεχίζεται;

Σημείωση Ε.Θ.:

Αυτά τα μικρά-μικρά φαινόμενα που παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια, με το κλείσιμο Υποκαταστημάτων Τραπεζών, Υπηρεσιών της ΔΕΗ κ.λπ., κ.λπ., είναι που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν.

Μήπως κάποιοι θεωρούν ότι ο Έβρος είναι για ξεπούλημα;

Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

Κατά τα άλλα, όπως πληροφορούμαστε, στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού συνολικού αριθμού 483 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας δύο (2) μηνών πλήρους απασχόλησης, σε τέσσερις ειδικότητες (Δ.Ε. εσωτερικής εκμετάλλευσης, ΔΕ διανομέων, ΔΕ οδηγών και ΥΕ διαμετακομιστούν) προχωρούν άμεσα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΑΤΑ) Α.Ε., για την κάλυψη κατεπειγουσών αναγκών τους σε κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις τους σε ολόκληρη τη χώρα.

Την εγκριτική απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ στην 1804/19-12-2019 συνεδρίασή του, ενώ οι σχετικές προκηρύξεις για την πλήρωση των θέσεων ήδη «τρέχουν» μαζί με τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων (ώρες υποβολής 8.30 π.μ. – 13.30).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά στις αντίστοιχες διευθύνσεις.

Στα πλαίσια αυτά, θα πρέπει πάραυτα να καλυφθούν και οι θέσεις διανομέων των ΕΛΤΑ στην περιοχή του Τριγώνου Ορεστιάδος και όχι μόνον.

Και επί τέλους ας γίνει κατανοητό μια και καλή, ότι Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα.

Σ.Κ. 

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Αεροδρόμιο «Δημόκριτος»: Υπομονή μέχρι να στεγνώσει το δώμα για να γίνει η υγρομόνωση

Λίγες ημέρες μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» για το σύνηθες… ντεκόρ με τους κουβάδες (μετά από κάθε φορά...

More Articles Like This