9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, May 4, 2024

Πρόβλημα κυκλοφορίας στους στενούς δρόμους

Αντιμετωπίζει η Αλεξανδρούπολη – Επιτείνεται από το παράνομο παρκάρισμα – Ούτε η Πυροσβεστική μπορεί να προσεγγίσει, σε περίπτωση φωτιάς 

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Αλεξανδρουπολίτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, είναι το κυκλοφοριακό, κυρίως στο κέντρο της πόλης και στα μικρά στενά στο παλιό εμπορικό κέντρο.

Οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα στενοί, με αποτέλεσμα, μετά βίας να χωρά να περάσει ένα αυτοκίνητο. 

- Advertisement -

Πέραν τούτου, υπάρχουν και κάποιοι οδηγοί, επαγγελματίες και μη, οι οποίοι διπλοπαρκάρουν τα οχήματα τους όπου επιθυμούν, πάνω στο δρόμο, περιορίζοντας έτσι ακόμα περισσότερο το πλάτος του δρόμου. 

Και αν τα ΙΧ μπορούν να περάσουν, τι θα γίνει σε περίπτωση που χρειαστεί να περάσει ένα μεγάλο όχημα, όπως για παράδειγμα, ένα Πυροσβεστικό;

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τρεις εβδομάδες περίπου, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του  σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Αλεξανδρούπολη, και ίσως αν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης ήταν πιο ελεύθεροι από αυτοκίνητα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία να έφτανε γρηγορότερα στο μέρος, προκειμένου να σβήσει τη φωτιά και ενδεχομένως να σώσει μια ζωή. 

Και όλα αυτά γιατί κατά την κλασσική Ελληνική συνήθεια “παρκάρω όπου γουστάρω”.

Ν.Τ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Εδώ μας έφτασε η πολιτική των πεζοδρομήσεων και μονοδρομήσεων του πρώην Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, που δυστυχώς συνεχίζει να διατηρεί τις ίδιες μονομανίες για το κέντρο της πόλεως.

Όπως μας έλεγαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας «ο Θεός να μας φυλάει σε περίπτωση πυρκαγιάς. Γιατί με τις καφετέριες που έκαναν κατάληψη με τα τραπεζοκαθίσματά τους και τους υαλοφράχτες κατά του ανέμου, ούτε η… μάνικα μπορεί να περάσει για να προσφέρει βοήθεια στην κατάσβεση».

Αν λοιπόν λαμπαδιάσει κανένα διαμέρισμα, ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα;

Οι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι;.

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Saturday, May 4, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This