9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

Αναζήτηση λύσεων για τα σκουπίδια της «ΑΜ-Θ»

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση στην Κομοτηνή

 

«Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ» ήταν ο τίτλος και το θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή από την ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης ήταν “ανακυκλώνουμε τα μπάζα και δεν τα πετάμε, καθώς αποτελούν πηγή πρώτων υλών”. Όπως υπογράμμισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση, η ανακύκλωση είναι μέρος της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων, και συντελεί στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων. 

Τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για βελτίωση της διαχείρισης αποβλήτων μέσω της ανακύκλωσης, αλλά και τις καθυστερήσεις και τα πρόστιμα που επιβάλλονται τόνισε από τη μεριά της η Άννα Μίχου, Σύμβουλος Ανάπτυξης Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης ΑΝΑΚΕΜ,  εξηγώντας πως τα μπάζα έχουν αξία, μπορούμε και πρέπει να τα επεξεργαστούμε, καθώς μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν σε ποσοστό 95 τοις εκατό. 

- Advertisement -

Όσον αφορά τώρα στις δημόσιες υπηρεσίες,  παρατηρείται σημαντική βελτίωση στην ανακύκλωση των μπάζων, υπογράμμισε ο Δήμαρχος της Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, υπογραμμίζοντας πως, και οι ίδιοι οι δημότες έχουν αρχίσει πλέον να αντιλαμβάνονται την σημασία της ανακύκλωσης.

Νίκος Τσακιρόπουλος

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στην Αλεξανδρούπολη

Σακχαρώδης Διαβήτης: «Από τη θεωρητική γνώση στην κλινική εφαρμογή» Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, σε συνεργασία με το τμήμα ιατρικής του...

More Articles Like This