9.4 C
Alexandroupoli
Monday, April 29, 2024

Περίεργα παιχνίδια Μ.Κ.Ο. εις βάρος της Ελλάδος

Μ.Κ.Ο. από την …Ουγγαρία ανακινεί θέμα «Τουρκικής» μειονότητος στη Θράκη και κατηγορεί την χώρα μας, για «καταπίεση» δικαιωμάτων και επιθέσεις μίσους 

«Σκοτεινές» ΜΚΟ οι οποίες χρηματοδοτούνται από δυτικά κράτη συνεχίζουν να παίζουν περίεργα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας.

Μετά τη γερμανική ΜΚΟ που στήριξε τις διεκδικήσεις της Άγκυρας για μειονότητα στα Δωδεκάνησα έρχεται τώρα μία Ουγγρική ΜΚΟ να υποστηρίξει την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, η οποία μάλιστα καταπιέζεται.

- Advertisement -

Ειδικότερα, Ομάδα Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων (MRGE), μια μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με έδρα την Ουγγαρία, κάλεσε την Ελλάδα να αναγνωρίσει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη.

Τα παραπάνω είδαν το φως της δημοσιότητας από την Daily Sabah, με την έκθεση του MRGE που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη να αναφέρει πως οι φραγμοί στα δικαιώματα μειοψηφίας περίπου 140.000 ατόμων αυξήθηκαν περαιτέρω τις τελευταίες δεκαετίες και συνεχίζει

«Μέχρι σήμερα, όμως, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε  μια δήλωση του MRGE που συνοδεύει την έκθεση.

Η έκθεση καλύπτει θέματα αναγνώρισης, θρησκευτικής αυτονομίας και εκπαίδευσης που αντιμετωπίζει η τουρκική μειονότητα της Ελλάδας. «

Επιπρόσθετα, η έκθεση σημειώνει πως η συνεχιζόμενη μη αναγνώριση «της συλλογικής εθνοτικής ταυτότητας της τουρκικής μειονότητας» έχει πολλές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της περιορισμένης ελευθερίας της θρησκείας, της έλλειψης πρόσβασης στην εκπαίδευση στη δική τους γλώσσα και της αύξησης των επιθέσεων με κίνητρο μίσους από ακροδεξιές ομάδες εναντίον της κοινότητας.

«Οι παππούδες μας πέθαναν για την Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ozan Ahmetoglu, Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης στο MRGE, παρουσιάζοντας μάλιστα κατάλογο αποθανόντων στον τοίχο των γραφείων της ένωσης. «Επιθυμούμε να συνεργαστούμε με τους Έλληνες πολίτες για να βελτιώσουμε την κατάσταση σε όλους τους τομείς, αλλά μαζί, με σεβασμό και με προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω. Έφτασε η ώρα».

Μάλιστα στην εν λόγω έκθεση περιλαμβάνονται και οι συστάσεις της MRGE στην κυβέρνηση της Ελλάδας, οι οποίες χωρίζονται στις εξής κατηγορίες:

• θέματα προστασίας της μειονότητας και αναγνώρισης

• θρησκευτική ελευθερία και εκπαίδευση των μειονοτήτων

Σημείωση Ε.Θ.:

Το ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει, είναι γιατί βγαίνει ΤΩΡΑ, αυτό το κατάπτυστο δημοσίευμα.

Τί ερμηνεία πρέπει να δώσουμε;

Είναι προεργασία για επερχόμενες κινήσεις της Άγκυρας εις βάρος και της Θράκης;

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Monday, April 29, 2024

Latest News

79 χρόνια «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ»

Η παλαιότερη εφημερίδα της Θράκης, έχει γενέθλια την Δευτέρα 29 Απριλίου! - Συνεχίζει δυνατά με επαγγελματική ηθική και κοινωνική...

More Articles Like This