9.4 C
Alexandroupoli
Monday, April 29, 2024

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ;

Το Υπουργείο Μεταφορών ετοιμάζει ρυθμίσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, ώστε να αδειάσουν τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα – Ας αρχίσουμε να ψάχνουμε από τώρα τους κατάλληλους χώρους και στην Αλεξανδρούπολη

 

Η κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, ιδιαίτερα στο κέντρο της, δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι αποτελεί υπόδειγμα, όσον αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν με το «έτσι θέλω» του πρώην δημάρχου Ευάγγελου Λαμπάκη, παρά τις διαμαρτυρίες των Δημοτών και παρά τις υπηρεσιακές επισημάνσεις της Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων, με αποτέλεσμα σήμερα η πόλη να ασφυκτιά στο κυκλοφοριακό της.

- Advertisement -

Τα αίτια της σημερινής κατάστασης ήρθαν λίγο-λίγο, να προστεθούν σωρευμένα στην δημιουργία του κυκλοφοριακού «αλαλούμ».

Από το στένεμα των δρόμων, για χατήρι των ποδηλατοδρόμων, με ελάχιστη παρουσία ποδηλάτων, είχαμε τις πεζοδρομήσεις οδών που ωφέλησαν τις καφετέριες, για να φθάσουμε στην κατάργηση της οδού Κύπρου, του μοναδικού δρόμου που οδηγούσε κατευθείαν στο Λιμάνι, που ήταν κυριολεκτικά το «κερασάκι στην τούρτα» της ανευθυνότητος των δημοτικών μας Αρχόντων.

Γιατί όλος ο φόρτος της κίνησης, των πάσης φύσεως οχημάτων, έπεσε στον κύριο άξονα, δηλ. στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψιν η «Ελεύθερη Θράκη», καταγγέλλοντας τις αυθαίρετες αποφάσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε άλλες πόλεις γκρεμίζουν οικοδομές για να φαρδύνουν τους δρόμους τους.

Εδώ στην Αλεξανδρούπολη, κάνουμε ακριβώς το αντίθετο.

Τους φαρδείς δρόμους, τους κάνουμε… σοκάκια.

Και στην ίδια λογική βαδίζει τώρα και η παραλιακή μας λεωφόρος, πάλι για χατήρι των ποδηλατοδρόμων.

Βέβαια, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. αυτοκινήτων, εδώ και καιρό, βρίσκονται υπό διωγμόν, γιατί στα εννέα (9) χρόνια Δημαρχίας του Ε. Λαμπάκη, δεν έγινε η παραμικρή προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθούν νέοι χώροι πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Σ’ αυτό το μπάχαλο, έχουμε και τα δίκυκλα, τα μηχανάκια, που αυξάνονται και πληθύνονται.

Τα οποία και αυτά έχουν ανάγκη για συγκεκριμένους χώρους. 

Βέβαια, το πρόβλημα δεν υφίσταται μόνο στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Γι’ αυτό και ο Υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης αποφάσισε να διαχειρισθεί το πρόβλημα, με την δημιουργία ειδικών χώρων στάθμευσης για τα δίκυκλα, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στις ρυθμίσεις που ετοιμάζει το Υπουργείο για τις αρχές του επόμενου χρόνου, προβλέπεται μεταξύ άλλων, να δοθεί σε ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων, που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν για πάρκινγκ αυτοκινήτων, να επιτραπεί η λειτουργία πάρκινγκ για δίκυκλα.

Η σκέψη δεν είναι άσχημη. 

Όμως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρουν οι οικείοι δήμοι.

Μπαίνει λοιπόν το ερώτημα: «Εμείς τα μηχανάκια, πού θα τα βάλουμε;».

Ας αρχίσουμε λοιπόν από τώρα να εξετάζουμε ποιες δυνατότητες έχουμε στη διάθεσή μας, για να αδειάσουν και τα πεζοδρόμια από τα δίκυκλα.

Η νέα δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, ας αρχίσει από τώρα να εξετάζει το θέμα αυτό.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Monday, April 29, 2024

Latest News

Βόλεϊ:  Στην Α2 Γυναικών η Νίκη Αλεξανδρούπολης!

Μια σπουδαία επιτυχία κατάφερε η «Νίκη Αλεξανδρούπολης», καθώς εξασφάλισε την άνοδο στην Α2 κατηγορία Γυναικών, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του...

More Articles Like This