9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ 20% ΣΤΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

Σημειώθηκε κατά την φετινή θερινή περίοδο – Το ποσοστό όμως θα ήταν υψηλότερο, εάν υπήρχαν και Δεξαμενές καυσίμων για ανεφοδιασμό των πτήσεων CHARTER – Θα ενδιαφερθούν οι Αιρετοί μας Άρχοντες και οι θεσμικοί φορείς, γι’ αυτό το πρόβλημα;

Αύξηση της τάξης του 20 τοις εκατό παρουσίασε η. κίνηση στο αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ της Αλεξανδρούπολης, την θερινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία, από την 1η Μαΐου μέχρι και σήμερα. 

Μία αύξηση πολύ θετική, και πολύ μεγαλύτερη από τον μέσο όρο των αεροδρομίων στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, η οποία έφτασε το 4 τοις εκατό. 

- Advertisement -

Μεγάλο ρόλο στην αύξηση της πληρότητας των πτήσεων, όπως τονίζει ο Αερολιμενάρχης του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»  Στέλιος Ζαντανίδης, έπαιξαν οι πτήσεις για Σητεία και Ηράκλειο.

Οι προοπτικές είναι πολύ καλές και το μέλλον φαίνεται ευοίωνο για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης σε τέτοιο βαθμό που μάλιστα σχεδιάζεται αύξηση του αριθμού των καθημερινών πτήσεων για Αθήνα, την χειμερινή περίοδο, οι οποίες – όπως όλα δείχνουν – θα είναι 5 στον αριθμό για 4 μέρες την εβδομάδα και 4 πτήσεις τις υπόλοιπες 3. 

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πέρα από καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών, σημαίνει και χαμηλότερες τιμές, εξηγεί ο κ. Ζαντανίδης.

Ν.Τ.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Η αύξηση των ποσοστών κίνησης επιβατών στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, είναι ένα γεγονός που μας ικανοποιεί και μας δίνει ελπίδες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Αερολιμένος μας. 

Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό το ποσοστό «20%» θα ήταν ασφαλώς υψηλότερο, εάν το Αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, κάλυπτε την έλλειψη εφοδιασμού των Αεροσκαφών CHARTER με καύσιμα.

Είναι ένα μεγάλο θέμα που παρουσίασε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής, δεν είδαμε την οφειλόμενη αντίδραση-παρέμβαση των Αιρετών μας Αρχόντων αλλά ούτε και των άλλων θεσμικών φορέων του τόπου μας.

Θαρρείς και μιλούμε  για ένα Αεροδρόμιο στην …Τανγκανίκα και όχι στον Έβρο.

Υπενθυμίζουμε ότι προ μηνός, λόγω ακριβώς της έλλειψης ανεφοδιασμού με αεροσκάφη καύσιμα, τα Αεροπλάνα που μετέφεραν Γαλλοεβραίους επισκέπτες στην Αλεξανδρούπολη, αναγκάσθηκαν να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο της Χρυσούπολης Καβάλας, και ακολούθως να μεταφερθούν με πούλμαν στην Αλεξανδρούπολη.

Και όπως γράψαμε σχετικά, η Αλεξανδρούπολη, η πόλη των ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ, έχει «Λιμάνι χωρίς καράβια, Αεροδρόμιο χωρίς Αεροπλάνα και Σιδηροδρομικές Γραμμές χωρίς τραίνα».

Αυτή η κατάντια ως πότε θα συνεχισθεί;

Μήπως δεν μας φτάνει, το Αθηναϊκό Κράτος, αλλά φταίμε εμείς οι ίδιοι για την αδιαφορία που επιδεινώθηκε για τον τόπο μας;

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This