9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Έπονται άλλες δύο ορκωμοσίες στον Έβρο, μία για τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου και μία για τον Δήμαρχο Σαμοθράκης

Στο “θεατράκι” της Ορεστιάδας ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή της πόλης, σε μία τελετή που έγινε αργά το απόγευμα της Κυριακής. Ο κος Μαυρίδης, είναι ο μόνος δήμαρχος στον Έβρο κατάφερε να επανεκλεγεί αν και λόγω “Κλεισθένη Ι” στερείτε απολύτου πλειοψηφίας για μόλις μία ψήφο. 

Ο δήμαρχος πάντως απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συνεργασίας σε όλες τις παρατάξεις που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο της Ορεστιάδας καθώς και στους δημότες. Αντίστοιχο κάλεσμα απηύθυνε και στους νεοεκλεγέντες δημάρχους του Έβρου (δύο εξ αυτών μάλιστα παραβρέθηκαν και στην ορκωμοσία) και τους προέτρεψε να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί τον Έβρο ως ενιαία μονάδα, πέρα από τα επιμέρους ζητήματα που καλείται να διαχειριστεί κάθε δήμαρχος ξεχωριστά. 

- Advertisement -

Η νέα δημοτική αρχή αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ να θυμίσουμε ότι η παράταξη της Μαρίας Γκουγκουσκίδου βγήκε ενισχυμένη από τις εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου. 

Απών ο Πουλιλιός από την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Σουφλίου 

Στο Σουφλί, η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής υπό τον Παναγιώτη Καλακίκο έγινε σε κλειστό χώρο, και με την “λαμπερή” απουσία του απερχόμενου δημάρχου Βαγγέλη Πουλιλιού. Ακόμη και οι εκλεγέντες σύμβουλοι της παράταξης Πουλιλιού πάντως έδειξαν αποστροφή προς τη νέα δημοτική αρχή, αφού κατήργησαν τα ειωθότα και δεν έμειναν στη σκηνή μετά την υπογραφή του πρωτοκόλλου. 

Ο κος Καλακίκος “καθαίρεσε” τον Βαγγέλη Πουλιλιό μετά από 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα αυτοδιοικητικά πράγματα αρχής γενομένης από την Κοινότητα Λαβάρων και φτάνοντας μέχρι τον Δήμο Σουφλίου. 

Ο νέος Δήμαρχος Σουφλίου πάντως, που αναλαμβάνει και αυτός καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου. Στον χαιρετισμό του έτεινε και αυτός χείρα προς τους υπόλοιπους δημάρχους του Έβρου, αλλά και στους βουλευτές, επιμένοντας μάλιστα ότι “αυτή η θητεία δεν θα πάει χαμένη” και ότι το Σουφλί με τη βοήθεια των ενεργών πολιτών, θα αφήσει πίσω του την περίοδο “των χαμένων ευκαιριών”.

Θ. Τ.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This