9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Θέλω στον Έβρο να κάνουμε το 4-0” – Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τους Εβρίτες να εκλέξουν τέσσερις βουλευτές από το ανανεωμένο και έμπειρο ψηφοδέλτιο της κόμματος και κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ

 

Ισχυρό μήνυμα νίκης έστειλε από την Αλεξανδρούπολη, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Αλεξανδρούπολη ήταν ο τελευταίος σταθμός της περιοδείας του αρχηγού της ΝΔ στον Έβρο, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από τις Καστανιές. 

Σε μία σύντομη ομιλία του, σε κεντρικό καφέ της πόλης, ο κος Μητσοτάκης υπογράμμισε το βασικό διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου: “Εδώ στον Έβρο έχω πολύ υψηλές φιλοδοξίες. Θέλω εδώ να κάνουμε το 4-0 και μπορούμε να το πετύχουμε. Έχουμε ένα ψηφοδέλτιο και έμπειρο και ανανεωμένο”. 

- Advertisement -

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έγινε δεκτός με ενθουσιασμό στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, όπως άλλωστε και στον υπόλοιπο Έβρο, κάτι που υπερθεμάτισε και ο ίδιος, ωστόσο τόνισε: “Αυτό τον ενθουσιασμό που βλέπω σήμερα εδώ μία βδομάδα πριν από τις Εκλογές, αυτό το κλίμα της νίκης το οποίο το έχω δει σε όλη την Ελλάδα θέλω να το κρατήσετε ζωντανό και να το ενισχύσετε μέχρι την κάλπη της 7ης Ιουλίου. Γιατί η εβδομάδα είναι η τελευταία εβδομάδα και είναι πάντα κρίσιμη. Και όσο κι αν είμαστε ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι και βλέπουμε την παράταξη να τραβά προς μια περήφανη νίκη, άλλο τόσο – θέλω να τονίσω – ότι δεν δικαιολογείται κανείς εφησυχασμός, καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. 

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία ψήφος. Να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η αποχή είναι μία ήττα της Δημοκρατίας. Θέλουμε όλοι και όλες να συμμετέχουν στην κάλπη. Κυρίως τα νέα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη νεολαία η οποία μας στηρίζει. Τη νεολαία των πανεπιστημίων μας που δίνει μάχες αγώνες για την αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου, να μη χαθεί καμία ψήφος”. 

Βέλη κατά ΣΥΡΙΖΑ στα βήματα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στράφηκε και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, ενθυμούμενος ότι “σαν τέτοια εποχή ακριβώς πριν από 4 χρόνια κλείνανε οι τράπεζες. Και κάποιοι κάνανε την περίφημη διαπραγμάτευση , το κάλπικο δημοψήφισμα για να κάνουνε τελικά το όχι ναι και να εξαπατήσουνε για άλλη μία φορά τους Έλληνες. Και εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και είμαστε περήφανοι για την επιλογή μας. Όμως αυτή την κρίση την πληρώσαμε ακριβά. Τα 100 δις τα πληρώνετε ακόμα με αυξημένους φόρους και μειωμένες συντάξεις. Αλλά, αυτά θα τα αφήσουμε πίσω μας. Ξέρουμε πως θα διαπραγματευτούμε υπερήφανα με την Ευρώπη την επόμενη μερά, ξερουμε πως θα ξανακάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη στην Ευρώπη την επόμενη μέρα ξέρουμε πως θα κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη στην Ελλάδα”, ενώ στην ίδια αναδρομή, ο Κυριάκος ταύτισε την διαδρομή του με την προ τριανταετίας διαδρομή του πατέρα του Κωνσταντίνου. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: “Να φτάσει το φυσικό αέριο σε όλη τη Θράκη” 

Σχολιάζοντας ακροθιγώς το πρόγραμμα του, ο κος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους Χρήστο Μέτιο και Δημήτρη Πέτροβιτς “για τη στήριξη την οποία παρείχε στο συνδυασμό” και εξήγησε ότι “επιμείναμε και δώσαμε έμφαση στις περιφερειακές εκλογές γιατί την επόμενη μέρα θέλουμε τους Περιφερειάρχες συμμάχους στα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδια μας για τη Θράκη και ειδικά εδώ για τον Έβρο”. 

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία εργάζεται “για την αναβάθμιση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, τη στήριξη του Πανεπιστημίου, για την προστασία του περιβάλλοντος – θυμάμαι την πρώτη μου επίσκεψη πριν από έντεκα χρόνια στο Δάσος της Δαδιάς και το Δέλτα του Έβρου αυτή η περιοχή έχει αναξιοποίητους θησαυρούς και θα σας βοηθήσουμε να τους αξιοποιήσετε”.

Σημείωσε ακόμα ότι: “Θέλουμε να στηρίξουμε την ιδιωτική οικονομία, θέλουμε πάνω απ’ όλα να δημιουργήσουμε δουλειές. Ξέρουμε πως θα μειώσουμε τους φόρους, ξέρουμε -γιατί είδα εδώ και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου – πως θα στηρίξουμε τον κόσμο της εργασίας. Ότι η ευημερία την οποία θα δημιουργήσουμε, θα αφορά όλους πρωτίστως τους εργαζόμενους. 

Καλή επιχείρηση είναι η επιχείρηση που πληρώνει καλούς μισθούς. Και η επιχείρηση που φροντίζει τους εργαζόμενους της. Αυτό το πρόγραμμα το οποίο έχουμε εδώ, θέλω να με βοηθήσετε να φτάσει και να διαβαστεί από κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα και να πείσετε όλους αυτούς που δεν μας ψήφισαν στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ότι αξίζει τον κόπο να σκεφτούν και πάλι τις επιλογές τους”

Εν τέλει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε “να μην χαραμίσει κανείς την ψήφο του “σε μικρά κόμματα, τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον οργής, αλλά δεν έχουν ρόλο να παίξουνε στη νέα φωτεινή Ελλάδα την οποία οραματιζόμαστε. Βοηθήστε μας, λοιπόν και κάντε τον Έβρο πρωταγωνιστή όπως του αξίζει”

Η περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε από τις Καστανιές και το Φυλάκιο 1, συνεχίστηκε στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και του Σουφλί και κατέληξε στην Αλεξανδρούπολη. Σε κάθε έναν από τους σταθμούς του είχε επαφές κυρίως με απλούς πολίτες, αλλά έκανε και σύντομες επισκέψεις σε οικοτεχνίες και συνεταιρισμούς -οπως αυτός των σκορδοπαραγωγών στη Νέα Βύσσα- θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να υπερτονίσει ότι ο βασικός στόχος της περιοδείας του ήταν η επαφή με τον απλό κόσμο, με τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου καθώς σε επιτελικό επίπεδο, όλες οι ενέργειες προπαρασκευής των Εκλογών έχουν γίνει. Αυτό που μένει τώρα, είναι τα χέρια που έσφιξε  ο Κυριάκος, να σταυρώσουν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 07 Ιουλίου. 

Θ.Τ.

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Η Λουκία Σαράντη είχε συνάντηση με τον Χριστόδουλο Τοψίδη

Θερμή συνάντηση είχε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, Λουκία Σαράντη, με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλο...

More Articles Like This