9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

Νοσοκομείο Κομοτηνής: Μόνο με μονόκλινα-δίκλινα δωμάτια

Θα είναι το μοναδικό Δημόσιο Νοσοκομείο της Ελλάδος – Θα ανεγερθεί με Δωρεά 105 εκατ. ευρώ του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»

 

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, που θα ανεγερθεί και θα εξοπλιστεί με δωρεά ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τη σύμπραξη του Υπουργείου Υγείας, και το οποίο προβλέπεται να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής.

Στην παρουσίαση παρέστησαν εκπρόσωποι του ΙΣΝ και μέλη της Ομάδας Σχεδιασμού και Διαχείρισης του Έργου, ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης, ο Διοικητής του υφιστάμενου, «Σισμανόγλειου» Νοσοκομείου Κομοτηνής Δρ Γιώργος Φιλιππίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, οι τοπικοί Βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και πολίτες.

- Advertisement -

Η δωρεά εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία» που έχει εκπονήσει το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού, και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής, θα είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια μόνο, όπως τόνισε ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών του ΙΣΝ, Γιάννης Ζερβάκης.

Το γεγονός οτι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πρόκρινε κατά προτεραιότητα την αξιοποίηση του ενός τρίτου περίπου της δωρεάς, για την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή, κατανοώντας την αναγκαιότητα, υπογράμμισε ο ειδικός σύμβουλος του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Ιωσήφ Μανουσογιαννάκης.

Ευχαριστίες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Υπουργείο Υγείας, και τον Στρατό που ανέλαβε την εξυγίανση και την προετοιμασία της έκτασης όπου θα κατασκευαστεί το νέο νοσοκομείο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, επισημαίνοντας πως και ο Δήμος από την πλευρά του έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες προεργασίες.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του θέματος, εξέφρασε ο Διοικητής του υπάρχοντος, «Σισμανόγλειου» Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, Δρ Γιώργος Φιλιππίδης, ο οποίος και συνέβαλλε τα μέγιστα στην τεκμηρίωση της «διεκδίκησης» του κονδυλίου της δωρεάς.

Τα αντανακλαστικά του Υπουργείου Υγείας για τη διάθεση σημαντικού τμήματος της δωρεάς με σκοπό την ανέγερση μιας νέας σύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας που έχει ανάγκη η περιοχή, εξήρε ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης.

Όσον αφορά το μέλλον του κτιρίου του υπάρχοντος νοσοκομείου, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρ. Πλωμαρίτης είπε πως είναι ένα θέμα που θα τεθεί προς αξιολόγηση όταν θα γίνει πραγματικότητα το νέο νοσοκομείο, σημειώνοντας πάντως ταυτόχρονα, πως ήδη υφίσταται ειδική μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από την οποία όπως αναφέρεται και σε σχετικό ψήφισμα που εκδόθηκε το 2014 μετά από εκδήλωση ανοιχτής συζήτησης του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Κομοτηνής, προκύπτει ότι τα δεν πληρεί τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας σχετικά με τη στατική του επάρκεια.

inkomotini.news

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This