9.4 C
Alexandroupoli
Monday, April 29, 2024

Ο Τζιχαντιστής προδόθηκε από το κινητό του

Ο 22χρονος νεαρός που πέρασε στον Έβρο, παριστάνοντας τον φοβισμένο πρόσφυγα, ήταν μέλος της ακραίας τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν 

 

Κόκκινος συναγερμός σήμανε πριν από μερικές ημέρες στον Έβρο, καθώς ανάμεσα στους μετανάστες που πέρασαν στη χώρα μας ήταν και ένας αδίστακτος τζιχαντιστής! 

Αυτή η εξέλιξη φέρνει και πάλι στην επιφάνεια τους φόβους που εκφράζονται σχετικά με τον κίνδυνο να περνούν τα σύνορά μας τζιχαντιστές και φανατικοί ισλαμιστές, έχοντας στα χέρια τους πλαστά ή κλεμμένα διαβατήρια, με απώτερο στόχο να διοχετευθούν στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Το ύφος του ταλαιπωρημένου νεαρού πρόσφυγα που έφυγε από εμπόλεμες περιοχές για να βρει ένα ασφαλές περιβάλλον στην Ελλάδα δεν έπεισε τους συνοροφύλακες, οι οποίοι τον συνέλαβαν. 

Είχε διεισδύσει σε μια ομάδα παράνομων Αφγανών μεταναστών, οι οποίοι έφτασαν στη χώρα από τα περάσματα του Έβρου. Όταν ο δήθεν φοβισμένος 22χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο στοιχείων, γρήγορα διαπιστώθηκε όχι ήταν τζιχαντιστής.

Ο 22χρονος -ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, είναι Ιρακινός ή Ιρανός- πέρασε πριν από λίγες μέρες το ποτάμι μαζί με άλλους μετανάστες και ισχυρίστηκε πως αναζητούσε ασφάλεια στην Ελλάδα ή σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος. 

Ωστόσο, ή έρευνα των αστυνομικών δεν άργησε να φέρει στο φως το αιματοβαμμένο παρελθόν του, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν μέλος της ακραίας τρομοκρατικής ομάδας «Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν» που σκόρπιζε τον τρόμο και τον θάνατο και εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γερμανίας.

Μάλιστα, στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έκαναν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί, είχε υποθηκεύσει ντοκουμέντα ωρίκης και φωτογραφίες με τον ίδιο να ποζάρει καμαρωτός με τα όπλα του σε πεδία μαχών. Ο δήθεν πρόσφυγας συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγες μέρες στο Φυλάκιο του Έβρου, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από αυτό και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό με πρωτοπαλίκαρο του ISIS που μπαίνει σαν πρόσφυγας στη χώρα μας ζητώντας άσυλο. Τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ ετών ένας 33χρονος από τη Συρία, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη ως τζιχαντιστής όταν η σύζυγός του αποκάλυψε το παρελθόν του κατά τη διάρκεια συνέντευξης για την παραχώρηση ασύλου.

spot_img
spot_img
Monday, April 29, 2024

Latest News

79 χρόνια «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ»

Η παλαιότερη εφημερίδα της Θράκης, έχει γενέθλια την Δεύτερα 29 Απριλίου! - Συνεχίζει δυνατά με επαγγελματική ηθική και κοινωνική...

More Articles Like This