9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 17, 2024

Τα δίνουν όλα για την κάλπη

Εκτός από τις χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, έχουμε και τις ελληνοποιήσεις – Και επιπλέον μείωση της στρατιωτικής θητείας – «Ελλάς το Μεγαλείο  σου»

 

Στο σημερινό μας δημοσίευμα θα εκφράσω κάτι στο οποίο πολύ καιρό ήθελα να αναφερθώ.

Ήλπιζα ότι όσο πλησίαζαν οι εκλογές, το θέμα σιγά-σιγά θα απέσυρε την τόσο συχνή παρουσία του στις εφημερίδες δημιουργώντας συνεχή κριτική των αντιπολιτευόμενων ψηφοφόρων.

- Advertisement -

Και για να μην δημιουργείται ο γρίφος σε ποιό θέμα αναφέρομαι, πρόκειται για τις δημοσιευόμενες συνεχείς προσλήψεις. 

Βεβαίως και αναντίρρητε μια Κυβέρνηση πού έχει την εξουσία, όχι μία άλλά δύο φορές και συνεχόμενες, μπορεί να νομοθετεί και να διοικεί όσο και όπως θέλει.

Το θέμα όμως είναι διαφορετικό με εμάς τους Έλληνες. Εμείς δεν είμεθα όπως άλλα καθεστώτα. Δηλαδή δεν είμαστε μολυβένια στρατιωτάκια όπως κάποιοι άλλοι.

Με εμάς υπάρχεί το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμοί και ό,τι άλλο ευγενές, μας χαρακτηρίζει. 

Εδώ και περίπου έξι μήνες έχει ξεκινήσει μία τρομακτική -σε αριθμούς- προσλήψεων πόσης φύσεως ατόμων εις το δημόσιο.

Ειδικοί και ανειδίκευτοι χρήσιμοι και άχρηστοι, όλοι με την «Πύλαρο» που λέγαμε παλαιά ένα καράβι, με φθηνό εισιτήριο για τα νησιά.

Και διερωτάται κανείς: «Οκτώ χρόνια που η μισή Ελλάς ήταν γεμάτη ανέργους, γιατί δεν  υπήρχαν θέσεις και ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί και διορίζονται κατά χιλιάδες οι πρώην άνεργοι και νυν ‘ψηφοφόροι’»… ειδικοί και ανειδίκευτοι, άνεργοι επί οκταετία.

Εδώ είναι που λένε: «Ελλάς το Μεγαλείον σου».

Και να ‘ταν μόνο αυτό;

Εγώ βεβαίως δεν θα ζώ, διότι είμαι 96, αλλά να με θυμηθείτε, σε δύο τρία χρόνια θα είναι πιο πολλοί -ως Έλληνες πλέον- οι αλλοδαποί μετανάστες, οι οποίοι παίρνουν καθημερινά «σωρηδόν» Ελληνική ιθαγένεια, ανεξέλεγκτα και με κρατικές διατυπώσεις από προχθές σε χρόνο ρεκόρ (για να προλάβουμε τις κάλπες.)

Λυπάμαι και το λέω μέ όλη την ειλικρίνεια πού τα γράφω αυτά, αλλά δεν μπορώ να βλέπω την Ελλάδα να χάνεται, που έχω τόσες ωραίες αλλά και ηρωικές μνήμες μαζί της. 

Δεν έχει σημασία ότι πάμε καλύτερα οικονομικά, βγήκαμε δειλά-δειλά και στις αγορές, αλλά τί να το κάνεις, όταν έχει χαθεί πλέον η αξιοπρέπεια. Η Ελλάς χάνεται.

Αλλάζει πλέον ύφος, ο κόσμος είναι αλλιώτικος και θα γίνει ακόμη πολύ πιο διαφορετική η πατρίδα μας.

Για το πόσο διαφορετική και τί είδους θα είναι η Ελλάδα, αυτό βεβαίως το αγνοούμε, αλλά με αυτά που εισηγούνται οι διάφοροι απάτριδες καθημερινά πηγαίνουμε «από το κακό στο χειρότερο».

Μόλις σήμερα διάβασα επί λέξει: «Η κυβέρνησης δίδει υποσχέσεις λόγω εκλογών για μείωση της στρατιωτικής θητείας σε οκτώ μήνες»!!!

Εύγε!! Ας πάνε τότε στον κ. Μπαμπινιώτη να αλλάξει στο λεξικό του εκεί που λέει «Έλληνες ήρωες», ώστε να το κάνει «Έλληνες, ίσον κουραμπιέδες».

Ντροπή, και μόνον ντροπή, πλέον.

Λυπάμαι για αυτά που γράφω, αλλά μόνον με τις εκλογές και τα αποτελέσματά τους θα αναπνεύσουμε.

Υ.Γ. Και μην ξεχάσω την θεάρεστη αυτή πράξη που δεν μπορώ να μην την αφήσω ασχολίαστη.

Αναφέρομαι στην σύλληψη της 90χρονης γιαγιάς στην Θεσσαλονίκη, που τόλμησε να πουλήσει τις μάλλινες κάλτσες που έπλεκε χωρίς άδεια, και στο πρόστιμο που της επεβλήθη των 200 ευρώ!!

Εδώ, όπως βλέπετε, ακολουθείται με «ευλάβεια» ή εφαρμογή του νόμου.

Σε αντίθετες όμως περιπτώσεις, που παίρνουν τις συντάξεις των πεθαμένων γονέων τους, τι γίνεται;

Επιβραβεύονται; Εύγε και πάλι…

Ζάχος Χατζηφωτίου

spot_img
spot_img
Friday, May 17, 2024

Latest News

Ανακαινίζω-Νοικιάζω: Ποιο είναι το ανώτατο ποσό επιδότησης

Τι προβλέπει το πρόγραμμα για τις επιλέξιμες δαπάνες Με έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων και ταχείς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»,...

More Articles Like This