9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

Δικαίωση από το ΣτΕ του Αθανάσιου Καραμπίνη

Επιστρέφει στην θέση του ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Στη θέση του ως Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης επιστρέφει την προσεχή εβδομάδα ο κ. Αθανάσιος Καραμπίνης, καθώς όπως έγινε γνωστό, προχθές, Πέμπτη ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο ο ίδιος είχε προσφύγει κατά της απόφασης του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου που τον έθεσε τον προηγούμενο Ιούνιο σε αναστολή των καθηκόντων του.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουαρίου και η απόφαση εκδόθηκε μόλις χθες, με θετικό αποτέλεσμα για τον κ. Καραμπίνη.

- Advertisement -

«Θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτό που έλεγα όλον αυτόν τον καιρό, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ότι το δίκαιο δεν κρύβεται» σχολίασε ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» τονίζοντας πως «από εδώ και πέρα, μακριά από όλα αυτά τα εμπόδια, που προσπάθησαν να μας βάλουν για να ανακόψουν την εξελικτική πορεία του ΔΠΘ, να τα προσπεράσουμε και να συνεχίσουμε, για να κρατήσουμε το πανεπιστήμιο όρθιο».

«Ξέρω ότι μας αναλογεί πολύ δουλειά από εδώ και πέρα» συνέχισε ο ίδιος, δηλώνοντας ενήμερος για το σύνολο των τελευταίων εξελίξεων που αφορούν και το ΔΠΘ, για να σημειώσει «πως απέναντι σε όλα αυτά, θέλω όχι μόνο τη βοήθεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά όλων, του συνόλου της τοπικής κοινωνίας που ξέρει τι σημαίνει πανεπιστήμιο για τη Θράκη, γιατί κανένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Νατάσσα Βαφειάδου

 

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του Αθανάσιου Καραμπίνη, για το προαναφερθέν ζήτημα:

Αγαπητές και αγαπητοί Συνάδελφοι,

Δημοσιεύτηκε την 1η Μαρτίου 2018 η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας για την αίτηση ακυρότητας με την οποία είχα προσβάλλει την απόφαση του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, να με θέσει σε αποχή από τα καθήκοντα μου.

Το Ανώτατο Δικαιοδοτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση μου και ακύρωσε την σχετική πράξη του κ. Γαβρόγλου (ως μη γενόμενη), επαναφέροντας με στα καθήκοντα του Πρύτανη του ΔΠΘ και δικαιώνοντας όσους πίστευαν και πιστεύουν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Όλους εκείνους οι οποίοι μεθόδευσαν και υπηρέτησαν πιστά αυτή την ακαδημαϊκή εκτροπή τους παραδίδω στην κρίση σας.

Όμως το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε το ΔΠΘ όχι μόνο δεν συνέχισε την αναπτυξιακή δυναμική του αλλά βρέθηκε στο στόχαστρο κύκλων οι οποίοι επιθυμούν την συρρίκνωση του. Έτσι είδαμε να δρομολογούνται δράσεις όπως η ίδρυση σε άλλα Πανεπιστήμια και χωρίς κανένα σχεδίασμά άκριτα σχολών ομοειδών του ΔΠΘ, συνένωση ΑΕΙ-ΤΕΙ, μεταγραφές φοιτητών και καθηγητών, επιλεκτικές ενισχύσεις του τακτικού προϋπολογισμού κ.α. Δράσεις οι οποίες ενώ θα φέρουν ανάπτυξη σε όλα σχεδόν τα Πανεπιστήμια της χώρας για το Δημοκρίτειο θεωρούνται ανεπιθύμητες.

Με την ευκαιρία της επανόδου μου θα ήθελα να σας παρακαλέσω όλους μαζί και κάθε έναν χωριστά να συμπράξουμε σε ένα ακαδημαϊκό προσκλητήριο αγώνα για την διάσωση αλλά και την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος του οποίου είμαστε εκλεκτά μέλη. Νομίζω ότι το αξίζουν όσοι πιστεύουν σε εμάς, το ΔΠΘ, αλλά και η περιοχή μας.

«Όι καιροί ου μενετοί».

Καθηγητής Αθανάσιος Καραμπίνης 

Πρύτανης του ΔΠΘ

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This