9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

Με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Διδ/χου, ζητείται η άμεση επέκταση του Δικτύου, χωρίς μελλοντικές υποσχέσεις και υπεκφυγές – Πρέπει να συγκρατηθούν οι Ακρίτες στις εστίες τους  

Αυτά τα τρελά, μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβαίνουν.

Και συγκεκριμένα στον ακριτικό Έβρο.

- Advertisement -

Όπου το Διδυμότειχο μένει εκτός Δικτύου διανομής Φυσικού Αερίου.

Δηλαδή θα περνά ο Αγωγός κάτω από την πόλη, για να πάει στην Ορεστιάδα, αλλά χωρίς να παρέχει τα ευεργετήματά του στην Ιστορική πόλη του Διδυμότειχου.

Αντιδρώντας στην κραυγαλέα αυτή παράλειψη της ΔΕΠΑ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου, Βασιλική Σταμπολίδου, έστειλε προς τους αρμόδιους την ακόλουθη επιστολή.

***

ΠΡΟΣ:

1. Υπουργό Περιβάλλοντος &Ενέργειας κ. Γεώργιο Σταθάκη

2. Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ,κ. Δημήτριο-Ευάγγελο Τζώρτζη

3. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., κ. Χρήστο Μέτιο

Συνημ.: ένα (1)

ΘΕΜΑ:«Κοινοποίηση Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Διδυμοτείχου για το ζήτημα της επέκτασης και κατασκευής υποδομών χρήσης φυσικού αερίου στην περιοχή του Διδυμοτείχου»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Αξιότιμε κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε της ΔΕΠΑ,

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ.,

Σας κοινοποιούμε συνημμένα, εκ νέου, ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ του Δημοτικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου για το ζήτημα της άμεσης επέκτασης και κατασκευής υποδομών χρήσης φυσικού αερίου στην περιοχή του Διδυμοτείχου, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη σας τους λόγους αναγκαιότητας της άμεσης επέκτασης του φυσικού αερίου και στην περιοχή του Διδυμοτείχου, για τη λήψη σχετικών αποφάσεών σας επί του θέματος, και τις ανάλογες ενέργειες σας.

Αποφάσεις που αφορούν άμεσα την ανάπτυξη και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής μας, επομένως και τη συγκράτηση του πληθυσμού των 25.000 περίπου κατοίκων στην τόσο ευαίσθητη περιοχή μας.

Άλλωστε και ικανός και αναγκαίος πληθυσμός υπάρχει, και αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, οι οποίες έχουν μεγάλες ενεργειακές ανάγκες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1. Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδ/χου , Ορ/δος και Σουφλίου κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ

2. Βουλευτή Έβρου κα. Γκαρά Νατάσσα

3. Βουλευτή Έβρου κ. Δημοσχάκη Αναστάσιο

4. Βουλευτή Έβρου κ. Καΐσα Γεώργιο

5. Βουλευτή Έβρου κ. Ρίζο Δημήτριο

6. Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Εν. Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς

7. Σύλλογο Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Διδ/χου και Περιφερείας

8. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Διδ/χου και Περιφερείας

9. Α.Σ.Ε. (πρώην Ε.Α.Σ.) Διδ/χου

10. Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων Διδ/χου και Περιφερείας

11. Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Α’ /θμιας και Β’ /θμιας Εκπ/σης Διδ/χου

12. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Διδ/χου

13. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Διδ/χου

14. Προέδρους και Μέλη των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Διδ/χου

15. Προέδρους υπόλοιπων Συλλόγων και φορέων Δήμου Διδ/χου

16. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Θέμα: “Άμεση επέκταση – κατασκευή υποδομών χρήσης φυσικού αερίου και στην περιοχή του Διδυμοτείχου”.

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 24/01/2018 με την με αριθμό 14/2018 ο μ ό φ ω ν η απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διδυμοτείχου αποφασίζει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

“Σε συνέχεια του από 29-1-2016 ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου και κατόπιν των νέων δεδομένων με τα οποία εκτιμάται ότι εντός του 2018 θα ξεκινήσει η κατασκευή των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και συγκεκριμένα σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα, Ξάνθη, Ορεστιάδα και Καβάλα:

Εμμένουμε στο αίτημά μας για ένταξη και της πόλεως του Διδυμοτείχου στο σχέδιο επέκτασης φυσικού αερίου όπως αυτό εκφράσθηκε και στο προηγούμενο ψήφισμα του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Άλλωστε:

α) υπάρχει ο ικανός αναγκαίος πληθυσμός (25.000 μόνιμοι κάτοικοι-στρατιωτικοί- σπουδαστές, εκ των οποίων οι 12.000 και πλέον διαμένουν στην πόλη του Διδυμοτείχου).

β) Υπάρχουν βιομηχανικές-βιοτεχνικές και ξενοδοχειακές μονάδες που

δραστηριοποιούνται στον Δήμο Διδ/χου, με μεγάλες ενεργειακές ανάγκες – καταναλώσεις (γαλακτοβιομηχανία Εβροφάρμα, εκκοκκιστήρια βάμβακος, εργοστάσιο συσκευασίας κατεψυγμένων προϊόντων κ.α.)

γ) Υπάρχουν μεγάλα κτίρια με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες – ιδρύματα (Νοσοκομείο, Δημαρχείο, σχολικά συγκροτήματα. Σχολή Αστυφυλάκων, ΤΕΙ Νοσηλευτικής, Μουσεία, κτίριο του ΕΦΚΑ, Ειρηνοδικείο, κ.τ.λ.), καθώς και τα κτίρια της έδρας της XVI Μ.Μ.Π. και πολλά στρατόπεδα.

Επιπλέον, το Διδυμότειχο και η Ορεστιάδα αποτελούν ισότιμο αναπτυξιακό δίπολο στον Περιφερειακό σχεδίασμά και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζονται. Πρέπει να εξασφαλίζεται η παροχή ισότιμων αναπτυξιακών δυνατοτήτων, αλλά και κινήτρων παραμονής κατοίκων και επιχειρήσεων και στις δύο περιοχές. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται πρέπει να έχουν ως στόχο την ανάπτυξη και συγκράτηση του πληθυσμού και στις δύο περιοχές. Η ανάπτυξη μιας περιοχής, άλλωστε, δεν πρέπει να προέρχεται από τη συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση μιας γειτονικής της περιοχής. Στον Έβρο αυτό το επιτάσσουν και λόγοι Εθνικοί.

Αντιμετωπίστε, επιτέλους, το ιστορικό και πανέμορφο Διδυμότειχο και συνολικά το Δήμο Διδυμοτείχου όπως του αξίζει και του πρέπει.

Αξιοποιήστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και συμβάλλετε με τις αποφάσεις σας στην ισόρροπη ανάπτυξη και συγκράτηση του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής μας.

Αποφασίστε άμεσα την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και στο Διδυμότειχο, δίχως άλλες καθυστερήσεις, μελλοντικές υποσχέσεις και υπεκφυγές.

Το παρόν ψήφισμα να κοινοποιηθεί σε όλους τους αρμόδιους Φορείς (Υπουργεία, Βουλευτές Νομού Έβρου, Περιφέρεια Α.Μ.Θ., Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ΔΕΠΑ).

Εξουσιοδοτείται ο κ. Δήμαρχος να προχωρήσει σε παραπέρα παρεμβάσεις – ενέργειες, σε συνεργασία και με όλους τους τοπικούς φορείς”.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This