9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΕΠΤΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ;

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα των κατοίκων του Βορείου Έβρου, που δεν βλέπουν με καλό μάτι το σχέδιο του Υπουργείου Άμυνας, που ακόμα δεν έχει διευκρινίσει τις προθέσεις του

  Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα για το Στρατόπεδο στην Λεπτή Ορεστιάδος.

Κλείνει ή όχι το Στρατόπεδο;

Το θέμα είχε φέρει στην δημοσιότητα η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Ορεστιάδα-Τόπος να ζω” κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, ενώ το σχετικό δημοσίευμα έγινε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ στις 14 Δεκεμβρίου 2017.

- Advertisement -

Στο κείμενό της η κ. Γκουγκουσκίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

***

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες καταγγελιών που αναφέρουν ότι σχεδιάζεται η μεταφορά της μονάδας 173 ΜΕΑ/ΑΠ που εδρεύει στη Λεπτή Ορεστιάδας εκτός του Δήμου Ορεστιάδας. Η μεταφορά μάλιστα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός των πρώτων μηνών του 2018.

Η μονάδα αυτή έχει μεταφερθεί στη Λεπτή το έτος 2010 και καλύπτει επιχειρησιακά μεγάλο μέρος της περιφέρειας του Δήμου Ορεστιάδας.

Στη μονάδα υπηρετούν 80 στρατιωτικοί και 40 στρατιώτες. Οι στρατιωτικοί αυτοί με τις οικογένειές τους κατοικούν ως επί το πλείστον στη Λεπτή, στο Νεοχώρι, στον Πύργο και κάποιοι και στην πόλη της Ορεστιάδας. Τα παιδιά των στρατιωτικών αυτών πηγαίνουν ως επί το πλείστον στο σχολείο της Λεπτής. Δέκα μαθητές αυτή τη στιγμή του δημοτικού σχολείου της Λεπτής είναι παιδιά στρατιωτικών από τη μονάδα της Λεπτής. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στη μονάδα, στην έξοδό τους, επισκέπτονται και περνάνε το χρόνο τους εντός του Δήμου Ορεστιάδας.

Η μεταφορά της μονάδας αυτής επομένως σημαίνει ότι ογδόντα οικογένειες στρατιωτικών άμεσα θα αφήσουν τα σπίτια στα οποία κατοικούν στο Δήμο Ορεστιάδας, θα σταματήσουν να κινούνται και να δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Ορεστιάδας, τα παιδιά τους θα φύγουν από το σχολείο της Λεπτής, με αποτέλεσμα το δημοτικό σχολείο της Λεπτής, το οποίο ήδη φέτος, όπως όλοι γνωρίζουμε, υποβαθμίστηκε σε διθέσιο, την επόμενη χρονιά προφανώς να κλείσει.

***

Παρά τις συζητήσεις που προκλήθηκαν, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδος, όσο και στους κατοίκους της περιοχής, το ερώτημα για την τύχη του Στρατοπέδου στην Λεπτή Ορεστιάδος, παραμένει μετέωρο.

Κανονικά, θα έπρεπε από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο να δοθεί μία υπεύθυνη απάντηση προς ενημέρωση των κατοίκων του Βορείου Έβρου.

Το γεγονός ότι μέχρι τώρα τέτοια δήλωση δεν έγινε, μας βάζει σε υποψίες, ότι οι καταγγελίες που έκανε η κ. Μαρία Γκουγκουσκίδου, για απομάκρυνση-κλείσιμο του Στρατοπέδου της Λεπτής, μέσα στο 2018, παραμένει σε ισχύ και βαδίζει στον δρόμο του.

Και αυτό το γεγονός, μας βάζει σε άλλες φρικτές υποψίες, πως κάτι δεν πάει καλά, για το μέλλον του τόπου μας.

Δεν λέμε περισσότερα.

Συγκεντρώνουμε πληροφορίες για να επανέλθουμε.

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This