9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, May 5, 2024

Εκτουρκίζει την Θράκη ο Γαβρόγλου

Παρακάμπτει τις εισηγήσεις Εκπαιδευτικών της Θράκης και επιμένει στην εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα μειονοτικά Νηπιαγωγεία – 400.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ  

Επιμένει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου να παρακάμπτει τις αποφάσεις εκπαιδευτικών της Θράκης και να δρομολογεί την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας σε νηπιαγωγεία μειονοτικών χωριών.

Συμφώνως προς πληροφορίες ο υπουργός ετοιμάζεται να υπογράψει σχετική απόφαση όπου θα καθίσταται πλέον υποχρεωτικό για τους νηπιαγωγούς έξι σχολικών μονάδων των περιοχών αυτών να συμφωνήσουν με την τοποθέτηση διερμηνέως δίπλα τους, ο οποίος θα προέρχεται από την μειονότητα και θα γνωρίζει την τουρκική γλώσσα.

- Advertisement -

Το πιλοτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, που χρηματοδοτείται με 400.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, επιχειρεί να εισαγάγει την τουρκική «μητρική» γλώσσα – όπως την χαρακτηρίζει- σε τρία νηπιαγωγεία στην Ροδόπη και σε άλλα τρία στην Ξάνθη.

Ο αριθμός αυτός πρόκειται να διπλασιασθεί την επομένη σχολική περίοδο με απώτερο στόχο την διδασκαλία της τουρκικής σε όλα τα μειονοτικά νηπιαγωγεία.

Το Υπουργείο, για άγνωστο λόγο, παραβλέπει ότι η τουρκική γλώσσα είναι άγνωστη στα νήπια των εν λόγω χωνιών τής Θράκης, καθώς ομιλούν είτε την πομακική είτε την ρομαντί.

-Ε-

spot_img
spot_img
Sunday, May 5, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This