9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

Διόδια και στην… παράκαμψη Καβάλας

Έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών, για τα πλευρικά Διόδια στην Άσπρη Άμμο και στον κόμβο Αγίου Ανδρέα

Την έντονη δυσφορία τους με τη χωροθέτηση της κατασκευής σταθμού διοδίων στην Παράκαμψη Καβάλας της Εγνατίας Οδού και ειδικότερα στην Άσπρη Άμμο εκφράζουν πολίτες της Καβάλας, οι οποίοι μάλιστα δημιούργησαν και σχετική ομάδα στο facebook, καλώντας όλους τους Καβαλιώτες να δείξουν την αντίθεσή τους στον σχεδιασμό της εταιρείας, αλλά και διερωτώνται τι γίνεται με το θέμα της αναλογικότητας, όπως και της τοποθέτησης ηλεκτρονικών διοδίων.

Όπως, μάλιστα, σημειώνεται από τον γιατρό Μιχάλη Σωτηρόπουλο, «δεν είμαστε αντίθετοι στην έννοια των διοδίων. Πιστεύουμε όμως ότι η λειτουργία νέων σταθμών κοντά στην Καβάλα, στην Άσπρη Άμμο επί της Εγνατίας οδού και πλευρικά διόδια στον κόμβο του Αγίου Ανδρέα, θα επιβαρύνει εξαιρετικά το κυκλοφοριακό φορτίο στο κέντρο της πόλης και στις συνοικίες. Αν δημιουργηθούν νέοι σταθμοί πρέπει να χρεώνουν αναλογικά τα διόδια στα οχήματα και όχι ανά διέλευση καθώς έτσι και δεν θα υπάρχουν έσοδα παρά μόνο υποβάθμιση της ζωής μας».

- Advertisement -

Πάντως, για το θέμα αυτό τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με συχνές αναφορές τους το έχουν αναδείξει ως μείζον για την περιοχή από το 2014, όταν και είχε υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση 6686 των Γ. Χαρδούβελη-Μ. Χρυσοχοΐδη στις 17 Νοεμβρίου 2014!

Βεβαίως, ποτέ δεν είναι αργά για να ξεσηκωθεί ο κόσμος ενάντια στην πολιτική «χαρατσιού», που επιβάλλει η Εγνατία Οδός Α.Ε. με το «φύτεμα» 15 μετωπικών σταθμών και άλλων 20 πλευρικών διοδίων κατά μήκος όλου του δρόμου από την Ηγουμενίτσα έως τον Έβρο.

 

Δημήτρης Μπουντάς

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This