9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 3, 2024

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ;

Συνεχίζονται οι χαριστικές παροχές και τα προνόμια της Πολιτείας προς τους Μουσουλμάνους της Θράκης – Όμως αυτές οι πρακτικές προκαλούν τους Χριστιανούς και διαμορφώνουν τις μελλοντικές εκλογικές συμπεριφορές 

doriforika-piata-spiti-1 doriforika-piata-stegi-2 doriforika-piata-stegi-3 doriforika-piata-stegi-4Μπορεί συστηματικά οι τουρκοσύλλογοι του Προξενείου, να κατασυκοφαντούν την Ελλάδα για μεροληπτικές συμπεριφορές της Ελληνικής Πολιτείας έναντι των Μουσουλμάνων της Θράκης.

Και μπορεί να την καταγγέλλουν στα Διεθνή φόρα για καταπιέσεις και στέρηση ακόμα και των θρησκευτικών τους ελευθεριών.

Αλλά η ΑΛΗΘΕΙΑ, όπως την γνωρίζουμε και την γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι είναι τελικά διαφορετική.

- Advertisement -

Σε καθεστώς ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ ζουν οι Μουσουλμάνοι της Θράκης έναντι των Χριστιανών και αυτό επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά και για το θέμα των Δορυφορικών Δικτύων.

Όπως έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, ο Υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ετοιμάζεται να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ για τους Μουσουλμάνους  της Θράκης, Δορυφορικά πιάτα και αποκωδικοποιητές για να παρακολουθούν, χωρίς χρέωση, τα προγράμματα του “OTE-TV” και “NOVA”.

Και εύλογο ήταν το ερώτημα που θέσαμε:

Προς τι αυτή η μεροληπτική συμπεριφορά του Ελληνικού Κράτους υπέρ των Μουσουλμάνων και εις βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών της περιοχής μας.

Σήμερα δημοσιεύουμε τις επισημάνσεις που κάνει για το ίδιο θέμα ο έγκριτος Δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης, που γνωρίζει πολύ καλά τα τεκταινόμενα στην ακριτική μας περιοχή, καθώς ουδέποτε διέκοψε τους προσωπικούς και φιλικούς δεσμούς του, με την Θράκη.

***

Με δεδομένο ότι τα μέλη της μειονότητας έχουν στραμμένες τις κεραίες τους στα τουρκικά κανάλια της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου και παίρνουν γραμμή, σωστά αποφασίζει η κυβέρνηση να τους βάλει στο παιχνίδι της ελληνικής ενημέρωσης – ψυχαγωγίας.

Με μία διαφορά, όμως:

μπορεί να μας απαντήσει κανείς γιατί εξαιρούνται από την προνομιακή αυτή παροχή οι χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης;

Μπορεί κανείς εδώ στην Αθήνα να καταλάβει πώς αισθάνεται ο μέσος χριστιανός ψηφοφόρος όταν διαβάζει πως θα δοθούν στον γείτονά του μουσουλμάνο δωρεάν αποκωδικοποιητής και δωρεάν δορυφορικό πιάτο; Μπορεί, επίσης, να αναλογιστεί κανείς τι εκλογική συμπεριφορά διαμορφώνει το αίσθημα της αδικίας εις βάρος κάποιου, με βάση το θρήσκευμά του;

Να σας πω εγώ πώς νιώθει και να σας προβλέψω και συμπεριφορές: νιώθει ως ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι, όπως και οι ψηφοφόροι του Τραμπ.

Έκανε υπομονή όταν έμαθε ότι γίνεται διάκριση υπέρ των μουσουλμάνων μαθητών, οι οποίοι εισάγονται στα πανεπιστήμιά μας με βάση ειδική ποσόστωση, χωρίς εξετάσεις.

Έκανε υπομονή όταν έμαθε ότι σε προκηρύξεις για την πρόσληψη υπαλλήλων στην Πυροσβεστική πάλι υπήρξε ειδική ποσόστωση για κατ’ εξαίρεσιν πρόσληψη μουσουλμάνων στις δημόσιες υπηρεσίες.

Έκανε υπομονή τον καιρό που δεν είχαν παπάδες οι εκκλησιές -ευτυχώς, λύθηκε το θέμα-, αλλά προσλαμβάνονταν ιμάμηδες στα τεμένη.

Πάντα έβαζε το εθνικό συμφέρον πάνω από τον εαυτό του. Ακόμη και τώρα, που η περιοχή του έμεινε χωρίς χριστιανό βουλευτή.

Όμως, τώρα; Πόσο ακόμη υπομονή να κάνει, όταν γίνεται διάκριση εις βάρος του ακόμη και για δωρεάν συνδρομή καναλιών; Μην το ψάχνετε, αγαπητοί. Ακροδεξιά θα πάει. Απλώς θα το ανακαλύψετε τη βραδιά των εκλογών.

spot_img
spot_img
Friday, May 3, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This