9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 17, 2024

ΕΝΑ… ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Θα μπορέσει όμως να λειτουργήσει στην πόλη, που στενεύει συνεχώς τους δρόμους της; – Θα είναι ιδανικό για μία βόλτα γνωριμίας των ξένων επισκεπτών μας

 Trenaki-1 Trenaki-2Είναι γεγονός, ότι χρόνο με τον χρόνο, οι αφίξεις Ελλήνων και ξένων συνεχώς αυξάνονται στην Αλεξανδρούπολη.

Και παρά την γενική οικονομική κρίση, η ροή των τουριστών, κυρίως από Τουρκία, Βουλγαρία, καταγράφουν υψηλούς ρυθμούς, με ευεργετικές επιπτώσεις στα Ξενοδοχεία της πόλεως, που εμφανίζουν πληρότητες ακόμη και 92%,  αλλά και γενικότερα στην τοπική αγορά.

Ειδικά για τους Τούρκους επισκέπτες πρέπει να αναφερθεί ότι εδώ στην Αλεξανδρούπολη, βρίσκουν αυτά τα απλά πράγματα που τους στέρησε το καθεστώς Ερντογάν, όπως το κάπνισμα, τα οινοπνευματώδη ποτά, το φιλί στην αγαπημένη, και το παιχνίδι στα Καζίνο.

- Advertisement -

Όλα αυτά τα βρίσκουν στην Αλεξανδρούπολη και τους βλέπουμε να είναι εδώ, πιο ελεύθεροι, χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.

Δεν είναι όμως λίγοι και οι Έλληνες επισκέπτες που έρχονται στην πόλη μας είτε για να επισκεφθούν το νησί της Σαμοθράκης, είτε για να δουν συγγενείς και φίλους που νοσηλεύονται στο Παν/κό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είτε για να συναντήσουν τα παιδιά τους, που υπηρετούν την θητεία τους, στην ακριτική μας περιοχή.

Εδώ λοιπόν μπαίνει η πρόταση της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ για να λειτουργήσει ένα τουριστικό τραινάκι και στην Αλεξανδρούπολη όπως γίνεται και σε άλλες τουριστικές πόλεις της Ελλάδος.

Είναι  τα γνωστά τραινάκια που κάνουν μία σύντομη περιήγηση στους ξένους επισκέπτες, για να μπορέσουν να δουν όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα σημεία.

Σημειώνουμε ότι το τραινάκι της Ξάνθης ξεκίνησε προχθές (12 Αυγούστου 2016) τα δρομολόγια του και η κίνηση που εκφράζει είναι κάτι περισσότερο από ικανοποιητική, αφού οι διαδρομές του είναι δωρεάν για τους πολίτες.

Τα τουριστικά οφέλη από την λειτουργία στην Αλεξ/πολη ενός τέτοιου μεταφορικού μέσου θα είναι σίγουρα πολλαπλά.

Το ερώτημα όμως που τίθεται έχει να κάνει με τους δρόμους μας.

Γιατί η Αλεξανδρούπολη είναι η μόνη πόλη με φαρδείς και ίσους δρόμους, που όμως με επιπόλαιες αποφάσεις των εκάστοτε δημοσίων της αρχόντων συνεχώς τους στενεύει.

Για να φτιάχνουν ποδηλατόδρομους, απ’ όπου περνά μισό ποδήλατο το 24ωρο.

Και βέβαια είναι αλλεπάλληλα τα μποτιλιαρίσματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, οι καθυστερήσεις, ο εκνευρισμός των οδηγών, και η σπατάλη βεβαίως στα καύσιμα.

Κάνοντας την πρότασή μας για το τουριστικό τραινάκι, δεν παραβλέψαμε την υφιστάμενη πραγματικότητα.

Όλα όμως μπορούν να συνδυαστούν, εάν η σημερινή Δημοτική αρχή, αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα.

Λύσεις υπάρχουν και μπορούν να εφαρμοσθούν.

Υπάρχει η ανάλογη βούληση;

Σ. Κ.

spot_img
spot_img
Friday, May 17, 2024

Latest News

Ανακαινίζω-Νοικιάζω: Ποιο είναι το ανώτατο ποσό επιδότησης

Τι προβλέπει το πρόγραμμα για τις επιλέξιμες δαπάνες Με έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων και ταχείς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»,...

More Articles Like This