9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, May 5, 2024

ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Άγρια επίθεση της “Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης” κατά του Περιφερειακού Δ/ντού Εκπαίδευσης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, επειδή ζήτησε τα έγγραφα του ΠΥΣΠΕ Ροδόπης να γράφονται στην Ελληνική Γλώσσα – Τα ύπουλα παιχνίδια που παίζονται στην Θράκη

 mousoulmanakia-sxoleio-1 mousoulmanakia-sxoleio-2 xampipoglou1Τα ύπουλα παιχνίδια της Άγκυρας που παίζονται στον τόπο μας, δεν έχουν τελειωμό, καθώς συστηματικά εργάζεται για να επιβάλλει την συνδιοίκηση στη Θράκη.

Εκτός λοιπόν από τους Τουρκοσυλλόγους που αυξάνονται και πληθύνονται, έχουμε και την σύνταξη και γραφή εγγράφων από μειονοτικούς δασκάλους της Ροδόπης, στην Τουρκική γλώσσα.

Για τον λόγο αυτό ο Περιφερειακός Δ/ντής Αν. Μακεδονίας – Θράκης, κ. Παναγιώτης Κεραμάρης, αντέδρασε άμεσα, αποστέλλοντας το ακόλουθο έγγραφο προς τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης.

- Advertisement -

***

ΘΕΜΑ: “Αποστολή και διακίνηση εγγράφων στα σχολεία”

Ενημερωθήκαμε ότι πρόσφατα εκ μέρους των αιρετών μελών του ΠΥΣΠΕ Νομού Ροδόπης οι οποίες εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς του μειονοτικού προγράμματος των μειονοτικών σχολείων του κλάδου ΠΕ 73, στάλθηκε στα σχολεία ενημερωτικό σημείωμα στην τουρκική γλώσσα.

Παρακαλούμε να προβείτε σε αυστηρές συστάσεις προς τους ανωτέρω εκπαιδευτικούς, ώστε στο εξής οι όποιες ανακοινώσεις ή ενημερωτικά σημειώματα στέλνονται στα σχολεία εκ μέρους τους, να είναι στην επίσημη γλώσσα του κράτους, δηλαδή την ελληνική.

Εφιστούμε την προσοχή σας για την πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρούσας οδηγίας μας”.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΡΑΜΑΡΗΣ

***

Το έγγραφο αυτό προκάλεσε την οργή του Προέδρου της “ABTTF” Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, που έβγαλε αμέσως την ακόλουθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας:

***

Ο Διευθυντής της Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης έχει απαγορεύσει στους εκπαιδευτικούς της Τούρκικης Μειονότητας της Δυτικής Θράκης την αλληλογραφία στα τούρκικα.

Σύμφωνα με την  εφημερίδα Γιουντέμ, σε επιστολή που έστειλε στις 7 Μαρτίου 2016 σε όλους τους διευθυντές των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο όπου ζει η τουρκική μειονότητα.

Στην εν λόγω επιστολή αναφερόταν ότι οι δάσκαλοι από τη μειονότητα που είναι  μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Διαχείρισης Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) έχουν στείλει ένα μήνυμα πληροφορίες στα σχολεία στην τουρκική γλώσσα και ως εκ τούτου ζητήθηκε από τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να προειδοποιηθούν οι διευθυντές των μειονοτικών σχολείων.

Ο Κεραμάρης έδωσε εντολή ότι όλα τα σημειώματα και τα μηνύματα πληροφορίες αποστέλλονται στα σχολεία θα είναι στην ελληνική γλώσσα, η οποία είναι η επίσημη γλώσσα του κράτους.

Ο Παναγιώτης Κεραμάρης, ο οποίος είναι μέλος του κόμματος της Ανεξάρτητης Δεξιάς (ΑΝΕΛ) το οποίο είναι  μικρότερος εταίρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα και διορίστηκε ως Διευθυντής της Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης το 2015.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε:

‘’Στη χώρα μας χωρίς αμφισβήτηση ότι η επίσημη γλώσσα είναι ελληνική . Κατά συνέπεια, η γλώσσα της επικοινωνίας στα δημόσια σχολεία είναι ελληνική.

Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο που έχει ξεχαστεί στην εντολή που έδωσε ο Κεραμάρης την απαγορεύσει τα τουρκικά την αλληλογραφία στα μειονοτικά σχολεία!

Και αυτό είναι το ότι τα μειονοτικά σχολεία μας είναι αυτόνομα! Υπάρχει μια προφανής προσπάθεια να ξεχαστεί αυτή η πραγματικότητα!

Το σύστημα της εκπαίδευσης στα μειονοτικά σχολεία είναι δίγλωσση. (η μητρική μας γλώσσα  τούρκικα και η γλώσσα της χώρας μας ελληνικά).

Έτσι, δεν είναι λογικό να υπαγορεύσει στους εκπαιδευτές στα μειονοτικά σχολεία να χρησιμοποιούν μόνο την ελληνική γλώσσα. Είναι επίσης απαράδεκτο για εμάς καθώς  είναι σαφής μια παρέμβαση σε μια αυτόνομη δομή’’.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) καταγγέλλει και διασύρει την χώρα μας στα Διεθνή Φόρα για παραβίαση δικαιωμάτων των μειονοτήτων.

Έργο το όποιο επιτελεί μέχρι στιγμής λίαν επιτυχώς, χάρις στην ανοχή και αδιαφορία της Ελληνικής Πολιτείας για την ακριτική περιοχή μας.

Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Sunday, May 5, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This