9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ… ΚΟΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ

Ετοιμασθείτε να υποδεχθείτε τα νέα χαράτσια της… “σκληρής” διαπραγμάτευσης για το καλό του Λαού μας – Δεν το φανταζόμασταν ότι θα έρχονταν χειρότερες μέρες – Σε λίγο θα πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε, για να διατηρείται αλώβητο το σπάταλο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο, της παρέας που σήμερα μας κυβερνά

 ipourgiko-simvoulio maska-oksigonou-telikoΟ τίτλος για “κοντέρ στην αναπνοή” είχε εμφανισθεί στην πρώτη σελίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, πριν από δύο χρόνια.

Κατακρίναμε τότε τα φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης Σαμαρά, χωρίς βεβαίως να μπορούσαμε να φαντασθούμε  τις εφιαλτικές ημέρες, για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, που θα έρχονταν.

Αν όμως τότε φανήκαμε υπερβολικοί, σήμερα ο τίτλος μας ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα που βιώνουμε, χωρίς ελπίδα διεξόδου από την οικονομική κρίση.

- Advertisement -

Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι εχθρός της επιχειρηματικότητας, διώχνει τις επενδύσεις από την χώρα και το μόνο που κάνει είναι να βάζει κάθε τόσο νέους φόρους, για να διατηρήσει το σπάταλο και αντιπαραγωγικό Δημόσιο, που τρώγει πλέον τις σάρκες μας, για να καλοπερνά η παρέα που βρίσκεται στην εξουσία.

Ετοιμασθείτε λοιπόν να υποδεχθείτε τα νέα χαράτσια  της… “σκληρής” διαπραγμάτευσης έναντι των δανειστών μας (των θεσμών, όπως τους βάπτισαν) και των “κόκκινων γραμμών” για το… καλό του Λαού μας.

Έτσι λοιπόν έρχονται, για το κλείσιμο της Αξιολόγησης, τα εξής μέτρα:

• Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στη βενζίνη έως 10 λεπτά το λίτρο, παρότι η Ελλάδα έχει την πέμπτη μεγαλύτερη φορολογία στην Ε.Ε.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής (με τον ΦΠΑ) της βενζίνης κατά 12,3 λεπτά.

• Αύξηση του φόρου στη βενζίνη και εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντίζελ κίνησης μ’ εκείνον που επιβάλλεται στη βενζίνη.

Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, η τιμή του πετρελαίου θα επιβαρυνθεί συνολικά με 0,418 ευρώ το λίτρο, δηλαδή η λιανική τιμή θα φτάσει στο 1,418 ευρώ!

• Αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

• Αύξηση του ειδικού τέλους κινητής τηλεφωνίας, την ώρα που η Ελλάδα έχει την υψηλότερη φορολογία στην ευρωζώνη, ενώ παγκοσμίως βρισκόμαστε πιο χαμηλά μόνο από την Τουρκία, την Ιορδανία, την Γκαμπόν, την Τανζανία και την Τζαμάικα!

• Επιβολή ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση.

• Επιβολή φόρου στις συνδέσεις internet.

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να μπει νέο τέλος σε όλο το φάσμα της χρήσης του διαδικτύου, είτε δηλαδή μέσω υπολογιστών και γραμμών τηλεφώνου είτε μέσω των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί το ύψος του.

• Αύξηση του ΦΠΑ σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, εμφιαλωμένα νερά, βιβλία, εφημερίδες, θέατρα και κινηματογράφο.

• Φορολόγηση των συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια κ.λπ.).

Εξετάζονται, επίσης, η αύξηση των εσόδων από τον ΕΝΦΙΑ λόγω της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών, ώστε να διασφαλιστεί η είσπραξη των 2,65 δισ. ευρώ από τον φόρο, και η αύξηση του συμπληρωματικού φόρου που αφορά τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και συγκεκριμένα άνω των 300.000 ευρώ.

Μετά από αυτά τα μέτρα, τί μένει;

Σίγουρα το …κοντέρ στην αναπνοή.

Για να πληρώνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε εμείς οι… υπερήφανοι Έλληνες, που ζυγόν δεν υπομένουμε.

Και πάλι με τις υγείες μας για όσα παθαίνουμε.

Σ.Κ. 

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Οι εκλογές στα Επιμελητήρια πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τον Νοέμβριο

Δεν χωράει καμιά άλλη αναβολή - Αλλιώς, το κύρος των επιμελητηρίων θα δεχθεί πλήγμα - Τα ονόματα που ακούγονται...

More Articles Like This