9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, May 5, 2024

Ήταν το στέγασμα οργής των Ελλήνων που εξαπατήθηκαν

«Μπορείς να κοροϊδέψεις όλους περιστασιακώς και κάποιους διαρκώς – Αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις όλους συνεχώς»

apergia4 apergia2 apergia3

Ανεξαρτήτως των επεισοδίων που αμαύρωσαν τα ογκωδέστατα συλλαλητήρια την περασμένη εβδομάδα στην Πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις, το κύριο στοιχείο τους ήταν η λαϊκή οργή.

Κατήλθαν στους δρόμους πολίτες κάθεκατηγορίας. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, εργάτες, αγρότες, έμπορος ελεύθεροι επαγγελματίες και άνεργοι.

- Advertisement -

Και κάθε ηλικίας. Από νέου μέχρι πολίτες της λεγόμενης τρίτης ηλικίας.

Ήταν οι εξαπατηθέντες από την Κυβέρνηση Τσίπρα. Αυτή ήταν η κυρίαρχη αίσθηση, εξ ου και η τόσο έντονη οργή και αγανάκτηση.

Υπάρχει ένα σοφό ρητό, ως προς την εξαπάτησή των λαών, πού έχει λεχθεί από τον Πρόεδρο τωνΗνωμένων Πολιτειών Αβραάμ Λίνκολν:

• You can fool all the people some of the lime, andsome ofthe people ad the time, hut you cannot fool atthe people all the time.

Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα αυτό ακριβώςισχύει. Πέρυσι τον Ιανουάριο κορόϊδεψε σημαντικότμήμα τουελληνικού λαού τοοποίο τον ανέδειξε Πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια, με τα απίστευτακαμώματά του κατόρθωσε ναυφαρπάσει εκ νέου την ψήφο του λαού,τόσο στο δημοψήφισμα του Ιουλίου όσο και στις νέεςεκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αλλά τώρα, 4.5 μόλις μήνεςμετά την εκλογική νίκη του βρίσκει τους εξαπατηθέντες ψηφοφόρους του απέναντί του.

Τοπροχθεσινό ξέσπασμα τουελληνικού λαού προμηνύει και την συνέχεια. Ο κ. Τσίπρας δύσκολα θα μπορέσει νααντέξει. Και τούτο διότι ευρίσκεται πλέον εν μέσω συμπληγάδων, τις όποιες έχει δημιουργήσει ο ίδιος με τα ψέματά του.

Από την μία πλευρά είναι οι εξοργισμένοι πολίτες που δεν συγχωρούν το γεγονός ότι τους εξαπάτησε.

Και από την άλλη είναι οι δανειστές, που τώρα εμφανίζονται άκαμπτοι διότι αντιλαμβάνονται ότι η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι διατεθειμένη να τηρήσει τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει.

Εδώ έχει ακόμη μεγαλύτερη ισχύ το ρητό του Λίνκολν. Η Κυβέρνηση δεν είναι δυνατόν να κοροϊδεύει επ’ άπειρον και τους πολίτες και τους δανειστές.

Στους μεν ναυπόσχεται ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, ότι θα τερματισθείη λιτότης, ότι θα υπάρξει «σεισάχθεια» για τους δανειολήπτες, ότι θα καταργηθείο ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα τα οποία δεν τήρησε.

Προς δε τους δανειστές να αναλαμβάνει υποχρεώσεις και να υπογράφει μνημόνια, τα οποία επίσης φέρεται έτοιμη να αθετήσει, επικαλουμένη τις λαϊκές Αντιδράσεις.

Σε αυτό το σημείο βρίσκεται τώρα η Κυβέρνηση Τσίπρα.

Έχει κοροϊδέψει ένα σημαντικό τμήμα τουελληνικού λαού, όχι μία και δύο, αλλά τρεις φορές.

Παράλληλα, έχει κοροϊδέψει και τους δανειστές ως προς τις πραγματικές προθέσεις της.

Επισήμως τους διαβεβαιώνει ότι θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα αλλά στην πράξη ταυπονομεύει. Και τελικά υφίσταται διπλή έκρηξη.

Την μία από τους δανειστές, οι οποίοιαπαιτούν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Και τηναπό τους πολίτες:

Οργήλαού αγρίως εξαπατηθέντος…

Ζ.

spot_img
spot_img
Sunday, May 5, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This