9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

TΟ 2016 ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ… ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ 

Η χώρα απέκτησε το 2015, την πιο συνεπή Μνημονιακή Κυβέρνηση – Η αλλαγή της αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ, θα κριθεί στο… χειροκρότημα του 2016 – Ας ετοιμάσει και η “Ν.Δ.” τις δικές της θέσεις, για όσα απασχολούν τους Έλληνες   

 tsipras-ypourgoi-ypourgika-edranaΑυτός ο χρόνος που σε λίγο θα έχει γίνει παρελθόν σημαδεύτηκε από το τέλος των ψευδαισθήσεων.

Η χώρα απέκτησε την πιο συνεπή μνημονιακή κυβέρνηση, που κατάφερε να περάσει χωρίς να ανοίξει… μύτη τα πιο δύσκολα μέτρα τα οποία ήθελαν οι εταίροι και οι δανειστές.

Από τον έλεγχο στα ΑΤΜ μέχρι όσα έρχονται στο Ασφαλιστικό δεν θα μπορούσαν να περάσουν από την κοινωνία, εάν στην κυβέρνηση βρισκόταν η Κεντροδεξιά.

- Advertisement -

Δεν θα είχε μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα και η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε καπνισμένο τσουκάλι.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι πιστωτές μας το γνώριζαν καλύτερα από τον καθέναν.

Γι’ αυτό μας… έφεραν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε αυτά που έμοιαζαν απραγματοποίητα χθες να φαντάζουν σήμερα πραγματικότητα για κάθε οικογένεια.

Το πάλαι ποτέ κακό παιδί της Ευρώπης μεταμορφώθηκε στον καλύτερο συνομιλητή των θεσμών, σε βαθμό… παρεξηγήσεως.

Η μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ολοκληρωτική, αν και για τα μάτια του κόσμου κρατά κάποια φύλλα συκής, για να θυμίζει ότι κάποτε ήταν ένα αριστερό κόμμα με ιδέες και θέσεις που το έκαναν να ξεχωρίζει από ένα αστικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Το αν αυτή η αλλαγή της αλλαγής που ευαγγελιζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για καλό, θα φανεί στο… χειροκρότημα που μέσα στο 2016 θα αρχίσει να ακούγεται.

Τώρα, το αν θα είναι αποχαιρετιστήριο ή παραμονής, θα φανεί τους πρώτους μήνες του 2016, όταν όλοι και όλα θα είναι στη σκηνή.

Το κύκνειο άσμα του ασφαλιστικού συστήματος όπως το γνωρίζαμε θα είναι καθοριστικό, σε μια κοινωνία που συμπεριφέρεται είτε σαν επιβάτης του Τιτανικού είτε σαν κάτοικος της Πομπηίας.

Το τέλος των ψευδαισθήσεων δεν ήρθε όμως μόνο για την κυβέρνηση και τους οπαδούς της.

Ήρθε και για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η θεωρία της δικαίωσης αντικαταστάθηκε προσωρινά από αυτήν του «ώριμου φρούτου».

Ότι, δηλαδή, η κυβέρνηση θα πέσει συντόμως.

Εάν αυτό πιστεύουν εκεί στη Συγγρού, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Και αντί να ασχολούνται με το θεώρημα της πτώσης της κυβέρνησης, ας ετοιμάζονται να γράψουν το δικό τους αφήγημα για την επόμενη ημέρα. Με αρχή, μέση και τέλος.

Αυτό θα είναι το μόνο που μπορεί να κάνει αξιόπιστη τη Ν.Δ.

Αντί λοιπόν να επιχειρούν για άλλη μια φορά το γνωστό, αλλά χιλιοπαιγμένο, έργο καραμανλικών – μητσοτακικών, ας πάνε σε ένα βιβλιοπωλείο, μέρες που είναι, κι ας αγοράσουν χαρτί και μολύβι για να αρχίσουν να γράφουν τις θέσεις τους, μία προς μία.

Αντί να επιλέγουν τις συνηθισμένες και ανέξοδες κραυγές της εκάστοτε αντιπολίτευσης, ας ετοιμάσουν τις δικές τους θέσεις για όσα απασχολούν τις Ελληνίδες και τους Ελληνες.

Διαφορετικά, θα πάρουν οι πολίτες γόμα και θα τους σβήσουν, ό,τι κι αν κάνει ο Τσίπρας.

Ή, για να είμαστε πιο… σύγχρονοι, θα πατήσουν «delete» στο πληκτρολόγιο, και αυτό θα είναι επώδυνο για όλους.

Το ξυπνητήρι του 2016 ήδη ρυθμίστηκε.

Νίκος Ελευθερόγλου

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This