9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανεμπόδιστη η Τουρκία στέλνει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα – Γιατί δεν αντιδρά το Υπουργείο Εξωτερικών; – Γιατί ανεχόμαστε τις ανθελληνικές ενέργειες του Α. Νταβούτογλου εις βάρος της χώρας μας; – Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο;

varka-me-lathrometanastes150 ozal eksoterikon-ipourgeio

Το αυταπόδεικτο γεγονός της συμμετοχής των τουρκικών υπηρεσιών στο δουλεμπόριο από Τούρκους πολίτες, αντιμετωπίζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις με τρόπο χαλαρό, μη αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο τότε ισχυρός άνδρας της Τουρκίας Οζάλ, είχε πει πως δεν χρειάζεται στρατός για να κατακτηθεί η Ελλάδα, αλλά με την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ο.Κ., τρία εκατομμύρια Τούρκοι εργάτες θα βρεθούν στην Ελλάδα και η κατάκτηση θα επιτευχθεί.
Η Τουρκία δεν μπήκε στην τότε Ε.Ο.Κ., αλλά βρέθηκε άλλο όπλο να αντικαταστήσει τα εκατομμύρια των Τούρκων εργατών, που δεν ήρθαν. Ίσος αριθμός λαθρομεταναστών έχει κατακλύσει την Ελλάδα, η οποία σε λίγες μόνον δεκαετίες, όπως αναφέρεται σε Έκθεση του ΟΗΕ, θα έχει μειονότητα τους Έλληνες.
Το αυταπόδεικτο γεγονός της συμμετοχής των τουρκικών υπηρεσιών στο δουλεμπόριο από Τούρκους πολίτες, αντιμετωπίζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις με τρόπο χαλαρό, μη αναδεικνύοντας την σοβαρότητα του προβλήματος.
Πότε ζήτησε η Ελλάδα από τα διεθνή φόρα να ενεργήσουν άμεσα, εμποδίζοντας την εγκληματική κατά της Ελλάδας συμπεριφορά της γείτονος;
Με ποιον τρόπο αναδείχθηκε η σοβαρότητα του θέματος; Με ανεπίσημες ανακοινώσεις;
Την περασμένη εβδομάδα, η Τουρκία απέσυρε τον πρεσβευτή της από το Βατικανό, αφού προηγουμένως επέδωσε αυστηρότατη διακοίνωση στον πρεσβευτή του Βατικανού στην Άγκυρα, επειδή ο Πάπας έκανε λόγο για Γενοκτονία των Αρμενίων. Πότε θα αποφασίσει η Ελλάδα να πράξει κάτι ανάλογο; Πώς θα γίνει αντιληπτό στις ξένες κυβερνήσεις η δραματική κατάσταση προσφύγων, λαθρομεταναστών, αλλά κυρίως Ελλήνων από την ανεξέλεγκτη εισροή προσώπων, αγνώστου αριθμού εγκληματιών, αλλά και ασθενών με μολυσματικές ασθένειες;
Έστειλε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, προσβλητική διακοίνωση στην Κύπρο, όταν η κα. Θεοχάρους του υπέδειξε πως δεν έπραξε το αυτονόητο που όφειλε στην ανθελληνική ενέργεια του κ. Νταβούτογλου.
Όσα υφιστάμεθα όμως από τους Τούρκους, καλύπτονται περιέργως.
Ούτε καν διακοίνωση.
Και φυσικά ανοίγει η όρεξη στην «φίλη και σύμμαχο» Τουρκία και απαιτεί ολονέν και περισσότερα.
Ο εξαίρετος δημοσιογράφος κ. Νίκος Χειλαδάκης, τουρκολόγος, μεταφέρει από τον τουρκικό Τύπο, την ομολογία των ίδιων των Τούρκων, ότι οι δουλέμποροι δρουν υπό την κάλυψη του τουρκικού κράτους.
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Sabah, (13/8), τουλάχιστον 50 πλωτά και φουσκωτά μέσα καθημερινώς προσπαθούν, και στην συντριπτική πλειονότητά τους καταφέρνουν, να περάσουν από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά χωρικά ύδατα, μεταφέροντας εκατοντάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια.
Η κατάσταση αυτή προβλέπεται να γίνει όλο και πιο πιεστική, καθώς ήδη εκατομμύρια κατευθύνονται προς τα δυτικά εξ αιτίας των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων σε ένα ευρύ γεωγραφικό φάσμα από την βόρειο Αφρική μέχρι το Ιράν και την Τουρκία.
Η τουρκική μαφία και οι… «ενώσεις των Τούρκων δουλεμπόρων», τρίβουν τα χέρια τους καθώς φέτος οι δουλειές τους έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.
Όπως προβλέπεται τα κέρδη τους θα είναι τεράστια γιατί από την δική μας πλευρά όχι μόνο δεν υπάρχει καμία αποτελεσματική ανάσχεση σε όλο αυτό το ανθρώπινο ρεύμα, αλλά αντίθετα οι εύποροι «προοδευτικοί αρμόδιοι» αρκούνται σε αντιρατσιστικές θεωρίες, αποφεύγοντας να δουν ότι ο ελληνικός λαός δεν ανησυχεί για λόγους ρατσιστικούς, αλλά για την επιβίωση και ασφάλειά του.
Είναι εντυπωσιακό πως το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας, η Αλικαρνασσός (Μπόντρουμ), είναι ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που τους προετοιμάζουν για το τελικό άλμα προς την ελληνική πλευρά, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, Sabah.
Το άλλο μεγάλο κέντρο -και για πολλούς στην Τουρκία η «πρωτεύουσα» των Τούρκων δουλεμπόρων- είναι το λιμάνι του Τσεσμέ, απέναντι από την νήσο Χίο. Εκεί έχουν στηθεί τα «στρατηγεία» διεκπεραίωσης του μεγάλου όγκου των μουσουλμάνων που μεταφέρονται από τα ανατολικά προς το ελληνικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την Zaman, η βασική πόρτα εξόδου από την Τουρκία προς την Ελλάδα, είναι η γραμμή Αϊδίνιου – κοιλάδα του Menderes και Σμύρνη.
H «ταρίφα» για να περάσουν οι λαθρομετανάστες από τις τουρκικές ακτές προς την ελληνική επικράτεια, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Habertürk, μέσω θαλάσσης, αρχίζει από 600 ευρώ και φτάνει στο αστρονομικό πόσο των… 3.200 ευρώ.
Ο Μακεδών

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Ανατροπές στα λιμάνια Βόλου και Αλεξανδρούπολης

Έχασε την εκβάθυνση 18,3 εκατ. ευρώ η ΤΕΚΑΛ Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η αποκατάσταση του λιμένα Βόλου. Πρόσφατα...

More Articles Like This