9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 3, 2024

Το… “Παιχνίδι” με τις λέξεις

Η “δημιουργική ασάφεια” βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με το επιτηδευμένο λεξιλόγιο να έχει την τιμητική του! – Μήπως τελικά πρέπει να ιδρυθεί και ένα Υπουργείο… διαψεύσεων; – Το θεωρούμε πια αναγκαίο

VAROUFAKIS

Τελικά, όλα με την γλώσσα γίνονται… Δηλαδή την συγκεκριμένη χρήση λέξεων και φράσεων. Τα πάντα στη ζωή μας στηρίζονται στη γλώσσα!
Σε οποιονδήποτε τομέα, σε οποιοδήποτε επάγγελμα, όλα λειτουργούν με τις λέξεις: ιατρική, νομική, οικονομική επιστήμη βασίζονται στις λέξεις.
Πόσο μάλλον η πολιτική!
Καλά, εκεί είναι το μεγάλο πανηγύρι… Όλοι λένε μια από τα ίδια και κανείς δε λέει τίποτα!
Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, δηλώσεις επί δηλώσεων, και ούτω καθ’ έξης…
Και το συμπέρασμα; Μηδέν εις το πηλίκον (η “πηλήκιον” αν προτιμάτε, που έλεγε και ο πρώην πρωθυπουργός μας, Γιωργάκης Παπανδρέου).
Μάστερ των τελευταίων εβδομάδων, ο απόλυτος σταρ των εγχώριων και ξένων ΜΜΕ, Γιάννης Βαρουφάκης (μας συγχωρείτε, αλλά εμάς μας αρέσει να γράφουμε αυτό το όνομα με 2 ν).
Λέει, λέει, λέει, και τίποτα δεν λέει! Αλλιώς τα λέει στο ένα κανάλι, αλλιώς στο άλλο, μπέρδεμα με τις συνεντεύξεις του γενικώς και άντε να βγάλεις άκρη!
Εν τω μεταξύ, θα μας επιτρέψετε να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και τους προβληματισμούς μας για το πότε δουλεύει αυτός ο υπουργός….
Θεωρητικά, δε θα έπρεπε να είναι εξαφανισμένος και να εργάζεται πυρετωδώς για να σώσει αυτήν την έρμη χώρα; Λέμε τώρα…
Γιατί 1,5 μήνα τώρα δε βλέπουμε να έχει γίνει καμία προκοπή.
Πέρα από την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, την πρόθεση για την πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, την μονιμοποίηση και πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στον δημόσιο τομέα, δεν είδαμε τίποτε άλλο…
Μόνο την αγορά που έχει “παγώσει”, το ρευστό που έχει χαθεί και τους καταστηματάρχες που βαράνε μύγες…
Στο δια ταύτα όμως (για να μην ξεφεύγουμε και από τον τίτλο του άρθρου μας). Το παιχνίδι με τις λέξεις συνεχίζεται αριμανίως και χωρίς ντροπή!
Δουλειά και δραστικές λύσεις, δε φαίνονται στον ορίζοντα…
Ο χρόνος κυλάει και ο κλοιός σφίγγει. Αλλά κατά τ’ άλλα μας φταίνε οι ξένοι.
Εμείς κάνουμε μόνο εντύπωση με τα λόγια και τις υποσχέσεις.
Έχουμε κουραστεί να βλέπουμε άχρηστους πολιτικούς απ’ όλα τα κόμματα, να παρελαύνουν στα παράθυρα δελτίων και στις εκπομπές και ν’ αναλύουν με τις θυμοσοφίες τους την τρέχουσα κατάσταση, διαψεύδο-ντας ο ένας τον άλλον…
Μήπως τελικά πρέπει να ιδρυθεί και ένα Υπουργείο… Διαψεύσεων;
Το θεωρούμε πια, αναγκαίο.
Όμως αρκετά. Φτάνει με τους “φευγάτους”! Αναρωτιόμαστε κιόλας γιατί τελικά εκλέχθηκαν…
Μα, για να σώσουν την Ελλάδα! Ακόμη, δεν το καταλάβατε;
Μαρίνα Κονδύλη

spot_img
spot_img
Friday, May 3, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This