9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, May 1, 2024

Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και παράλληλα η κοπή της βασιλόπιτας των τμημάτων του

ethnikos ethnikos2 ethnikos3

Ο καθιερωμένος ύμνος του Μουσικογυμναστικού, τραγουδισμένος από τους τροβαδούρους του, άνοιξε για άλλη μια φορά την εκδήλωση, ενώ κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του Προέδρου Μανόλη Βουκουρεσλή, όλο το αμφιθέατρο βροντοφώναξε μαζί το «Ε, Ε, Εθνικός»!

Ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Μιχελής και ο Αντιπρόεδρος Κώστας Πατερόπουλος, παρουσίασαν με εικόνες ένα γρήγορο αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό οδοιπορικό του Εθνικού, για την χρονιά που πέρασε.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα του σωματείου για την δημιουργία μιας μεγάλης αθλητικής οικογένειας, με στόχο πάντα τον ίδιο από το 1927: την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και την αγωγή των αθλητών, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό, πάντα μέσα στους κανόνες του  «εύ αγωνίζεσθαι» και με την αγαστή συνεργασία της τοπικής κοινωνίας.

- Advertisement -

Ως ειδικοί στόχοι για το 2015 τέθηκαν, η διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου του Εθνικού στις 26 Σεπτεμβρίου, την παραμονή του 2ου Run Greece Αλεξ/πολης και η ολοκλήρωση της Πανελλαδικής πρωτοβουλίας του προγράμματος αξιολόγησης των αθλητικών σωματείων, σε συνεργασία με το Δήμο Αλεξ/πολης και το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις καθιερωμένες βραβεύσεις, από τους επισήμους που τίμησαν την εκδήλωση. Τον Αιδεσιμολογιώτατο Δημήτριο Κεσκίνη ως εκπρόσωπο του Μητροπολίτη, τον Υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο, τον Μέραρχο Παναγιώτη Φαραντάτο, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς, τους Αντιδημάρχους Κώστα Μαυρίδη και Χρήστο Γερακόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αλεξ/πολης Όλγα Βρετοπούλου και τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιάννη Βαταμίδη και Παύλο Μιχαηλίδη.

Βραβεύσεις:

Το τμήμα των τροβαδούρων βραβεύθηκε στο πρόσωπο του εφόρου Νίκου Νικολαίδη για την εξαιρετική καλοκαιρινή εκδήλωση κατά τη διάρκεια της γιορτής κρασιού, αλλά και την οργάνωση του εκεί περιπτέρου της. Επίσης τιμήθηκε ο επί χρόνια μαέστρος των τροβαδούρων Χάρης Κανδυλάκης για την πολύχρονη προσφορά του.

Το τμήμα της ποδηλασίας στο πρόσωπο του έφορου Αρίωνα Βαραγιάννη, για την οργάνωση του νέου τμήματος και την συμμετοχή στην  περιφρούρηση της διαδρομής του Run Greece.

Από το τμήμα σκοποβολής βραβεύθηκαν για τις Πανελλήνιες διακρίσεις τους οι Αθανάσιος Σισμάνης και Νίκος Μπεχτσούδης.

Από το τμήμα μπάντμιντον βραβεύθηκε η Κατερίνα Εμμανουηλίδου για την 2η θέση στην Πανελλήνια κατάταξη.

Για το τμήμα κολύμβησης και πόλο βραβεύθηκαν οι αθλητές Νίκος Ματσούκας και Αναστάσιος Μερικίδης, καθώς και η προπονήτρια Άννα Λενούδια.

Για το τμήμα σκάκι βραβεύθηκε η ομάδα που κατάφερε την άνοδο στην Α’Εθνική Κατηγορία Ελλάδος.

Από το τμήμα πιγκ πογκ βραβεύθηκε η αθλήτρια Θεοδώρα Βασιλειάδου για τις Πανελλήνιες επιτυχίες της, την κατάκτηση 2 χρυσών, 1 ασημένιου και 2 χάλκινων μεταλλίων στην κατηγορία παγκορασίδων.

Από το τμήμα στίβου βραβεύθηκε ο κορυφαίος πρωταθλητής δρόμων στην Ελλάδα Δήμος Μαγγίνας για τα 2 Πανελλήνια χρυσά μετάλλια και 1 αργυρό για το 2014, καθώς και την συμμετοχή του στην Πανευρωπαϊκή Εθνική ομάδα στίβου που πήρε μέρος στο Ταλίν.

Επίσης βραβεύθηκε ο «αιώνιος έφηβος» Απόστολος Γκάτζιος για την νίκη του στο 1ο Run Greece της Αλεξ/πολης.

Για το τμήμα ποδοσφαίρου βραβεύθηκε η ομάδα που κέρδισε την άνοδο το 2014 στην Γ’ Εθνική μετά από 22 χρόνια, βασιζόμενη σε νέα παιδιά, καθώς και ο προπονητής της Βασίλης Τσιομλεκίδης.

Τέλος για το τμήμα Βόλει βραβεύθηκε η ομάδα που την περυσινή χρονιά κατέκτησε την 2η θέση (για πρώτη φορά στην ιστορία της ), με ταυτόχρονη παρουσία στην Ευρώπη μετά από 32 χρόνια. Επίσης βραβεύθηκε ο προπονητής της ομάδας Θανάσης Μουστακίδης, καθώς και ο Πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζίμας.

Στην καθιερωμένη κοπή που ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου, «τυχερή» ήταν η Διοίκηση του Εθνικού, ενώ στις πίτες που μοιράσθηκαν στους αθλητές τα δώρα κέρδισαν οι παρακάτω:

Το TABLET προσφορά του Εθνικού, κέρδισε ο αθλητής του μπάσκετ και σκακιού Αλέξανδρος Περιστέρης.

Μία εβδομάδα στην κατασκήνωση ΠΙΤΣΑΣ στην Θάσο, προσφορά της ομώνυμης επιχείρησης,  κέρδισε ο αθλητής του πόλο Ελευθέριος Κουφογιάννης.

Μία μπάλα μπάσκετ, προσφορά της Intersport, κέρδισε η αθλήτρια στίβου Ελένη Γκοσίδη και μία μπάλα ποδοσφαίρου, προσφορά του Άγγελος Σπορ, κέρδισε ο αθλητής μπάσκετ Νίκος Αστροπεκάκης.

Το ΔΣ του Εθνικού ευχήθηκε σε όλα τα μέλη του, προπονητές, αθλητές, γονείς και φίλους του σωματείου, για τη νέα χρόνια υγεία, ευτυχία και αθλητικές επιτυχίες που θα κάνουν την Αλεξ/πολη υπερήφανη!

spot_img
spot_img
Wednesday, May 1, 2024

Latest News

Οι εκλογές στα Επιμελητήρια πρέπει να έχουν γίνει μέχρι τον Νοέμβριο

Δεν χωράει καμιά άλλη αναβολή - Αλλιώς, το κύρος των επιμελητηρίων θα δεχθεί πλήγμα - Τα ονόματα που ακούγονται...

More Articles Like This