9.4 C
Alexandroupoli
Monday, April 29, 2024

Δρομολόγια Αλεξ/πολη-Σαμοθράκη… κάθε πέρσι και καλύτερα

Μόνο τρία δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από 01-11-2015 μέχρι 31-10-2016 

Saos saos-ship2

Με Απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  Κυβερνήσεως την 4-11-2014 (ΦΕΚ 2964 Β)  έγινε ο καθορισμός του  ενδεικτικού γενικού δικτύου ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για την περίοδο  από 01-11-2015 μέχρι 31-10-2016.

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση  (α) η γραμμή  Αλεξανδρούπολη –  Σαμοθράκη  χαρακτηρίζεται τοπική και (β) η εταιρεία που θα εκτελεί τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη –  Σαμοθράκη δεσμεύεται να εκτελεί τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από 01-11-2015 μέχρι 31-10-2016.

- Advertisement -

Εννοείται ότι  η εκτέλεση  τυχόν περισσοτέρων  δρομολογίων  είναι επιτρεπτή αλλά επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Φυσικά την θερινή περίοδο θα γίνονται περισσότερα δρομολόγια αλλά για  τη χειμερινή θα  γυρίσουμε σαράντα χρόνια πίσω.

Με απλά λόγια κάθε πέρσι και καλύτερα, αφού παλαιότερα είχαμε τουλάχιστον τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα… αν θυμηθούμε την εποχή που υπήρχε και το δελφίνι, αλλά και τα δρομολόγια που γινόταν για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ΦΕΚ προβλέπονται στις κύριες γραμμές δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Λήμνο και Κύμη, προς Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο , προς Σαμοθράκη, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.

Επίσης δρομολόγια από Λαύριο προς Λήμνο, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Σαμοθράκη και Καβάλα.

Για να γίνουν όμως αυτές οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το λιμάνι μας, θα πρέπει να βρεθεί πρόθυμος πλοιοκτήτης να δρομολογήσει τα καράβια του, γεγονός που αγγίζει τη σφαίρα της φαντασίας στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.

Κι αυτό γιατί τα δρομολόγια αυτά κρίνονται μη κερδοφόρα και όπως φαίνεται κανέναν δεν απασχολεί το γεγονός ότι κρίνονται απαραίτητα για την ανάπτυξη της περιοχής μας, την εξυπηρέτηση εμπορικών συναλλαγών και την προσέλκυση τουριστών.

spot_img
spot_img
Monday, April 29, 2024

Latest News

79 χρόνια «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ»

Η παλαιότερη εφημερίδα της Θράκης, έχει γενέθλια την Δεύτερα 29 Απριλίου! - Συνεχίζει δυνατά με επαγγελματική ηθική και κοινωνική...

More Articles Like This