9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

Χρυσό από 14χρονο Θρακιώτη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου!

ziou_zitsou

Το χρυσό μετάλλιο στο ζίου ζίτσου κατέκτησε ο 14 χρονος Κομοτηναίος Βασίλης Σταυρίδης στο βαλκανικό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στη Ρουμανία. Χάλκινο από τον Αλέξη Κιουρτζίδη, ο οποίος αν και έχει εμπειρία μόλις δύο ετών, κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο Βασίλης Σταυρίδης, ο Αλέξης Κιουρτζίδης και ο Ιωσήφ Κιτσικίδης που πήρε την 7η θέση, σύμφωνα με το xronos, ήταν οι τρεις Κομοτηναίοι αθλητές που μετείχαν στην εθνική ομάδα, η οποία αποτελούνταν συνολικά από 110 άτομα.

Από αυτούς οι 45 αγωνίστηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και οι 65 στο βαλκανικό. Το 11ο βαλκανικό πρωτάθλημα και το παγκόσμιο -15 ετών διεξήχθη το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Η Ελλάδα επέστρεψε με μία σημαντική συλλογή μεταλλίων που περιελάμβανε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια.

- Advertisement -

Αθλητές της Budo Academy Κομοτηνής είναι και οι δύο διακριθέντες αθλητές της Κομοτηνής. Προπονητής τους είναι ο υπεύθυνος της ακαδημίας Αλέξανδρος Παρασίδης ο οποίος ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες για περισσότερα από 25 χρόνια. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής ζίου ζίτσου από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, πτυχιούχος προπονητής αστυνομικής αυτοάμυνας και στρατού και συχνά ταξιδεύει για να διευρύνει τις γνώσεις του στις πολεμικές τέχνες, λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια για εκπαιδευτές εντός και εκτός Ελλάδας. Kατέχει το 5ο Νταν Self Defence, 4ο Νταν στο Ζίου Ζίτσου , 3ο Νταν στο Καράτε, και 1ο Νταν στο Τζούντο.

Η διάκριση του Βασίλη Σταυρίδη που ασχολείται με το άθλημα από τεσσάρων χρόνων, είναι μοναδική σε όλη την Ελλάδα στο άθλημα, είπε ο Θεοδόσιος Χατζηβλασίου, υπεύθυνος ανάπτυξης στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου, για την ΑΜ-Θ. Αυτό το μετάλλιο δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες τόσο για τον ίδιο τον αθλητή, όσο και για το μέλλον του αθλήματος στον τόπο μας, ανέφερε.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Εναλλακτική διέξοδος η Αλεξανδρούπολη

Για την μεταφορά ενέργειας, αλλά και ως διαμετακομιστικός κόμβος - «Οι καλύτερες ημέρες της Ελλάδας είναι μπροστά», δήλωσε ο...

More Articles Like This