9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, April 28, 2024

Βαριά καμπάνα για το πειθαρχικό παράπτωμα του Ανδρεάδη

andreadhsthrakisports_evros

 

Έκτακτη συνεδρίαση χθες βράδυ του ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός για την τιμωρία του παίκτη – Ανακοίνωση της διοίκησης για την υπόθεση και δηλώσεις του Σάκη Μουστακίδη – Η έκκληση Δεληκώστα να βρεθεί χρυσή τομή και τα διδάγματα από το παρελθόν

Την βαριά τιμωρία του Ανδρέα Ανδρεάδη προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη έκτακτη συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΑ που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί και να λάβει απόφαση αργά χθες το βράδυ.

- Advertisement -

Κάποιοι λένε ότι η τιμωρία μπορεί να έφτανε και σε διακοπή συμβολαίου, την ίδια ώρα που άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει ο παίκτης να μπει στο ψυγείο χωρίς να του δοθεί η δυνατότητα να αναζητήσει άμεσα την δυνατότητα μετακόμισης σε άλλη ομάδα, κάτι που ωστόσο που θα έχει μεγάλο οικονομικό κόστος καθώς σε αυτήν την περίπτωση το «βαρύ» συμβόλαιο του Εθνικού θα συνεχίσει να τρέχει και ο Ανδρεάδης θα πρέπει να πληρώνεται χωρίς να προσφέρει στην ομάδα (ή για την ακρίβεια χωρίς η ομάδα να αποδέχεται την προσφορά του).

Υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που κάνουν λόγο για βαρύ πρόστιμο και καραντίνα δύο εβδομάδων, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι αποτελεί κάτι εφικτό εδώ πλέον που έχουν φτάσει τα πράγματα, δέκα ημέρες μετά το βαρύ περιστατικό και με το κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες κάθε άλλο παρά να δείχνει ότι έχει εκτονωθεί. Σε κάθε περίπτωση, το ΔΣ του ΤΑΑ Εθνικός κλήθηκε να συνεδριάσει για να λάβει μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι «ο Εθνικός στηρίζει τον προπονητή», όπως επισήμανε και η ανακοίνωση του Σαββάτου, πριν τον αγώνα με την Λαμία. Στην ανακοίνωση αυτή το ΤΑΑ Εθνικός είχε επισημάνει:

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΑ Εθνικός:

«Όπως είναι λογικό και αυτονόητο η Διοίκηση του ΤΑΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ στήριξε και εξακολουθεί να στηρίζει τον προπονητή της ομάδας κ. Θανάση Μουστακίδη σε όλες του τις αποφάσεις.

Με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, το ΔΣ του ΕΘΝΙΚΟΥ δηλώνει ότι, σχετικά με τον αποκλεισμό του αθλητή της ομάδας κ. Ανδρεάδη Ανδρέα από την αποστολή για τον αγώνα στη Λαμία, όπως είναι αυτονόητο, γνώριζε τα πάντα και σε συνεργασία με τους προπονητές συναίνεσε και στηρίζει την απόφασή τους .

Είναι γνωστό ότι ο αθλητής υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα και μετά την γραπτή του απολογία, αναμένεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. και του πειθαρχικού οργάνου του Συλλόγου το αργότερο έως την ερχόμενη Τρίτη για την λήψη απόφασης επί του θέματος.

Το ΔΣ του Συλλόγου και τα αρμόδια όργανα δεν ήταν εφικτό να συνεδριάσουν νωρίτερα, λόγω απουσίας πολλών μελών του Συμβουλίου εκτός πόλης για διάφορους λόγους».

Τα διδάγματα από το παρελθόν

Πριν από αρκετά χρόνια, εκεί γύρω στο 2007 – 2008, είχαμε ίσως την μοναδική άλλη περίπτωση ιστορίας αντίστοιχης με αυτής που ζουν αυτές τις μέρες οι άνθρωποι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης με την κόντρα ανάμεσα στον Ανδρέα Ανδρεάδη και τον Σάκη Μουστακίδη. Πρωταγωνιστές ήταν ο τότε ακραίος της ομάδας Δημήτρης Ριζόπουλος με τον τότε τεχνικό του Κώστα Δεληκώστα.

Το αποτέλεσμα εκείνης της κόντρας αποσυντόνισε την ομάδα. Ο Δημήτρης Ριζόπουλος έφυγε χωρίς να αφήσει και τις καλύτερες αναμνήσεις στην πρωτεύουσα του Έβρου. Το αποτέλεσμα είναι όποτε έρχεται στην πόλη, να αντιμετωπίζει την μήνη της εξέδρας. Έφυγε στο μεταξύ και ο Δεληκώστας, αν και βέρος Εβρίτης. Και αυτός δεν γίνεται αποδεκτός με ανοιχτές αγκάλες όποτε έρχεται στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Βέβαια, τα χρόνια πέρασαν και ο Ριζόπουλος και ο Δεληκώστας κάποια στιγμή τα βρήκαν. Συνέπεσε να είναι ξανά στην ίδια ομάδα, αυτή τη φορά στην Λαμία. Και στον αγώνα του Σαββατόβραδου, απέναντι στην παλιά τους ομάδα, ο ένας ως mvp της αναμέτρησης και ο άλλος ως κόους από τον πάγκο, οδήγησαν τη νέα τους ομάδα να κερδίσει εύκολα με 3-0 σετ την παλιά και να γκρεμίσουν έτσι τον Εθνικό από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Όλη αυτή η ιστορία είναι διδακτική για όλους. Δυστυχώς δείχνει όμως, για κάποιους δείχνει το πάθημα να μην έχει γίνει μάθημα και η ομάδα του Εθνικού να υποκύπτει ξανά στα ίδια λάθη. Από τα οποία βγαίνουν μέχρι στιγμής λαβωμένοι και ο Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Σάκης Μουστακίδης και πάνω από όλα ο ίδιος ο Εθνικός.

Οι δηλώσεις και οι εκκλήσεις

«Τα πράγματα δεν είναι απλά. Δεν είναι εύκολη η λύση και όσο περνάει ο καιρός γίνεται δυσκολότερη», δήλωσε μετά την ήττα στην Λαμία για το περιστατικό με τον Ανδρεάδη ο Σάκης Μουστακίδης, αφήνοντας προφανώς αιχμές για την υπερβολική καθυστέρηση που υπήρξε στην αντιμετώπιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Είναι σαφές ότι η όποια λύση θα ήταν πιο εύκολη αν οι άνθρωποι που όφειλαν να πάρουν τις αποφάσεις, τις είχαν λάβει από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αφήσουν να χρονίσει και να γίνει σήριαλ το ζήτημα.

«Την Τρίτη θα υπάρχει μια απόφαση. Δεν είναι απλό το γεγονός. Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο. Ο καθένας έχει την ιστορία του.  Δεν μπορείς να δουλέψεις τον τραυματισμό, αλλά την συμπεριφορά πρέπει να την δουλεύεις.  Δεν το έκανε ένας νεαρός παίκτης και δεν είναι μια λογομαχία. Ήταν λόγια που έθιξαν αξιοπρεπείς ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Σάκης Μουστακίδης, που ωστόσο μια μέρα πριν είχε εμφανιστεί στις δηλώσεις του στο site της Λίγκας πρόθυμος να υποχωρήσει βάζοντας πάνω από όλα το καλό της ομάδας, αλλά είχε επισημάνει ότι το θέμα έχει ξεφύγει από την δικιά του αρμοδιότητα και έχει περάσει σε αυτήν της διοίκησης.

Τι λέει για όλα αυτά ο Κώστας Δεληκώστας, που μετά από όσα σας περιγράψαμε ότι έζησε, έχουν μία επιπλέον βαρύτητα τα λεγόμενά του; «Ο Θανάσης είναι αδερφός, ο Ανδρέας είναι γιος. Κάνω λοιπόν έκκληση να βρεθούν και να τα βρουν. Αυτό είναι μονόδρομος, ο Εθνικός πρέπει να παλέψει για το πρωτάθλημα». Στα λόγια του (παρεξηγημένου για πολλούς) Κώστα Δεληκώστα αντικατροπτίζεται αυτήν την στιγμή η αγωνία του μέσου φιλάθλου του Εθνικού. Του φιλάθλου που βλέπει μια ομάδα να κινδυνεύει να γκρεμίσει ό,τι με κόπο έχτισε, μέσα σε μερικές στιγμές.

Έπεσε από την πρώτη στην 4η θέση

Στο μεταξύ, μετά την ήττα στην Λαμία με 3-0 σετ  (25-20, 25-13, 25-20) ο Εθνικός έμεινε στους 40 βαθμούς και έπεσε από την κορυφή στην… τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Τον προσπέρασαν ο Φοίνικας Σύρου, η Κηφισιά και ο Ολυμπιακός που σκαρφάλωσαν στους 41 πόντους. Το ενδιαφέρον είναι ότι και τις τρεις ομάδες ο Εθνικός τις αντιμετωπίζει στις τρεις από τις τέσσερις επόμενες (τελευταίες) αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. Κατά συνέπεια, στο χέρι του είναι και η πρώτη θέση, αλλά αν επαναληφθούν οι κακές εμφανίσεις και έρθουν μαζεμένες ήττες, θα υπάρξει ενδεχομένως κίνδυνος για την 4η θέση από την ΑΕΚ που βρίσκεται πάντως σε απόσταση ασφαλείας, 8 βαθμούς πίσω.

«Υπόσχομαι ότι ο Εθνικός στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν δεν θα εμφανίσει ξανά αυτήν την εικόνα. Δεν ξέχασε ο Εθνικός ξαφνικά να παίζει βόλεϊ. Τώρα είναι που ο κόσμος πρέπει να μας στηρίξει, να κρέμεται σαν τσαμπιά πάνω από τους παίκτες, γιατί δεν έχει χαθεί τίποτα. Είμαστε μέσα στους στόχους και διαψεύδονται όσοι πίστευαν ότι η περσινή πορεία ήταν μια φωτοβολίδα. Στο χέρι μας είναι να τερματίσουμε στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας», σχολίασε ο Γιάννης Τζίμας.

spot_img
spot_img
Sunday, April 28, 2024

Latest News

79 χρόνια «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ»

Η παλαιότερη εφημερίδα της Θράκης, έχει γενέθλια την Δεύτερα 29 Απριλίου! - Συνεχίζει δυνατά με επαγγελματική ηθική και κοινωνική...

More Articles Like This