9.4 C
Alexandroupoli
Tuesday, April 30, 2024

ΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ;

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά τον εντοπισμό της γιάφκας των Τούρκων στην Αθήνα – Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες να επικοινωνούν με τους αριθμούς 1014 και 10414 – Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας

31 150113074043_3570 opla

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ (παρά το γεγονός ότι μερικοί τακτικοί αναγνώστες μας δυσφορούν για τις συνεχείς αναφορές της εφημερίδος μας, σε θέματα της Τουρκίας) η κατάσταση σε Θράκη και Αιγαίο δεν βρίσκεται σε κατάσταση ύφεσης και ηρεμίας, αλλά αντίθετα σε κατάσταση αναζωπύρωσης της δράσης παραστρατιωτικών οργανώσεων που κατευθύνονται από την Άγκυρα.

Δεν είναι του παρόντος η αναδρομή σε γεγονότα, τα οποία όλα γνωρίζουμε, και δεν πρέπει βεβαίως να ξεχνούμε.

- Advertisement -

***

Τέσσερις Τούρκοι κουρδικής καταγωγής συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σε μεγάλη επιχείρηση σε διαμέρισμα – γιάφκα, στην οδό Γενναδίου, στην περιοχή του Γκύζη στην Αθήνα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος – Μετώπου.

Οι αρχές κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων στο Γκύζη εντόπισαν: ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65 mm, ένα πιστόλι Browning 7,65 mm, ένα πιστόλι CZ, ένα σιγαστήρα, δύο υποπολυβόλα, ένα Scorpion και ένα mini uzi, πλήθος σφαιρών διαφορετικών διαμετρημάτων, ζελατοδυναμίτιδα 6 κιλών και 350 γραμμαρίων, δύο χειροβομβίδες F1, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ακόμη βρέθηκαν, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος – Μετώπου (DHKP-C).

Όσον αφορά τους χάρτες που βρέθηκαν και απεικονίζουν σημεία της Αθήνας και της Αλεξανδρούπολης, αυτοί θα ερευνηθούν λεπτομερώς καθώς υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν κι εκεί γιάφκες.

Επίσης, ο χάρτης με σημειωμένες τοποθεσίες στην Τουρκία εκτιμάται πως θα χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία κάποιου χτυπήματος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση πιθανότατα σχετίζεται με την ανεύρεση των όπλων σε φουσκωτό σκάφος, πριν από λίγο καιρό στην Χίο, όπου συνελήφθησαν εκτός των άλλων άλλα δύο μέλη της τουρκικής οργάνωσης, καθώς και με την σύλληψη 44χρονης τουρκικής υπηκοότητας, η οποία καταζητείτο από τις τουρκικές αρχές, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες στου Γκύζη καταζητείται με Ερυθρά Αγγελία από τις τουρκικές αρχές.

Τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν για έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται.

***

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας βρέθηκαν ακόμα και 26 ηλεκτρικοί και 19 κοινοί πυροκροτητές καθώς και 8 μέτρα βραδύκαυστο φιτίλι.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, ο 49χρονος ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με διεθνώς διωκόμενο για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C, για τον οποίο ζητείται η σύλληψη και έκδοσή του στην Τουρκία.

Παράλληλα, σε βάρος του εκκρεμεί ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για την εμπλοκή του στην υπόθεση έκρηξης στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2011.

Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστή ταυτότητα βουλγαρικών Αρχών με διαφορετικά στοιχεία από τα πραγματικά.

Τα στοιχεία του 33χρονου συλληφθέντα δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα και το δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού που βρέθηκε στην κατοχή του είναι εξ’ υπαρχής πλαστό.

Ο 25χρονος συλληφθείς στερούνταν εγγράφων, δήλωσε στοιχεία ταυτότητας και αναμένεται η ταυτοποίησή του.

Για τον 41χρονο διερευνάται η ταυτότητά του, καθότι δεν ταυτίζεται με υπαρκτό πρόσωπο στην Τουρκία με τα στοιχεία που αναγράφονται στην άδεια παραμονής που κατείχε. Σημειώνεται ότι η άδεια παραμονής είναι νοθευμένη όσο αφορά την σφραγίδα για την ανανέωσή της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα είχαν νοικιάσει ως Σύριοι το διαμέρισμα στου Γκύζη τον τελευταίο χρόνο περίπου.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, παράνομη κατοχή από κοινού οπλισμού και εκρηκτικών υλών και λοιπών ειδών πολεμικού υλικού, πλαστογραφία μετά χρήσεως και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα υποβληθούν σε εργαστηριακές εξετάσεις από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου διακριβωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι, για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

***

Σημείωση Ε.Θ.

Περιμένουμε με έκδηλο ενδιαφέρον τις περαιτέρω έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να μάθουμε, τι ακριβώς υπήρχε στους χάρτες της Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνονται κτίρια γιάφκες; Στρατιωτικές εγκαταστάσεις; Ή μήπως στόχοι προσεχών τρομοκρατικών ενεργειών;

Ας τα έχουμε όλα στο νου μας.

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
Tuesday, April 30, 2024

Latest News

Θα μπορούν να έχουν δεύτερη συχνότητα τα ραδιόφωνα του Έβρου

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, είχε συνάντηση πριν από λίγο στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών...

More Articles Like This