9.4 C
Alexandroupoli
Friday, May 3, 2024

ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΔΗΛΩΣΗ “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ”

 Ο Λύκος από τα μετρημένα τρώγει” – Απρόσφορο το σύστημα ελέγχου από την Ανεξάρτητη Αρχή, την στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί πλέον να κάνει, σε χρόνο μηδέν, όλους τους ελέγχους περιουσιακής κατάστασης των πολιτών – Αρκεί να υπάρχει η Βούληση

 ypourgeio_oikonomikon FOROLOGIKH

 Δημοσιεύθηκαν προχθές στην ιστοσελίδα της Βουλής τα “Πόθεν Έσχες” των Πολιτικών προσώπων για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και θα παραμείνουν αναρτημένα έως την 16η Ιανουαρίου 2014.

Διαβάσαμε λοιπόν, εμείς οι απλοί πολίτες, το περιεχόμενο των δηλώσεων τους, πόσα Διαμερίσματα, πόσα αυτοκίνητα, πόσα Αγροκτήματα κ.λπ. έχει ο καθένας, αλλά δεν γίναμε σοφότεροι όσον αφορά το ΠΟΘΕΝ, δηλ. από που αποκτήθηκαν τα χρήματα των πολιτικών μας ανδρών, που κάθε χρόνο αυγατίζουν την περιουσία τους.

- Advertisement -

Και το συμπέρασμα που βγάλαμε είναι ότι η Βουλή αποτελεί μία Λέσχη ευνοουμένων, στην οποία κάποιοι -οι περισσότεροι- μπήκαν με λευκές φορολογικές δηλώσεις που έπειτα από κάμποσα χρόνια θητείας στα Βουλευτικά έδρανα, γέμισαν με περιουσιακά στοιχεία.

Χωρίς βεβαίως να γίνεται διάκριση στον αποκτηθέντα πλούτο των Δεξιών από τους Αριστερούς.

Οι οποίοι μπορεί να καταδικάζουν την “Πλουτοκρατία” και το “Κεφάλαιο”, όμως το υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια.

Γι’ αυτό αντί να μειώνεται χρόνο με το χρόνο η περιουσία τους εξ αιτίας της κρίσεως που μαστίζει κυριολεκτικά τον Ελληνικό Λαό, βλέπουμε αυτή να αυξάνεται και πληθύνεται, παρά το γεγονός ότι αυτή η αύξηση δεν δικαιολογείται από τις μηνιαίες αποδοχές τους.

Με λίγα λόγια οι δηλώσεις αυτές μπορεί να δείχνουν το “ΕΣΧΕΣ”, δεν δείχνουν όμως το “ΠΟΘΕΝ”.

Βέβαια σ’ αυτή την διαδικασία της υποβολής του “Πόθεν Έσχες” δεν εμπίπτουν μόνον οι Πολιτικοί μας Άνδρες, αλλά κι ένα σωρό άλλος κόσμος, όπως οι Δημοσιογράφοι, οι Δικαστικοί, οι Καθηγητές Παν/μιου κ.λπ κ.λπ.

Που είναι υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να υποβάλλουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Ανεξάρτητη “Αρχή καταπολέμησης του Μαύρου Χρήματος και της Τρομοκρατίας”.

Πρόκειται για μια διαδικασία που θεωρούμε τελείως απρόσφορη, αλλά και ξεπερασμένη για την εποχή μας, αφού ζούμε στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, που ο καθένας μπορεί να μεταφέρει τα λεφτά του σε όποιο μέρος του κόσμου επιθυμεί, αλλά και γιατί η όλη διαδικασία είναι βλακώδης.

Για παράδειγμα, η Ανεξάρτητη Αρχή του Πόθεν Έσχες, ζητά να μάθει του “Νονού μου τα Νονόπουλα” όταν είναι γνωστό πως μέσα σε οικογένειες υπάρχουν αδέλφια που ούτε μιλιούνται μεταξύ τους.

Η Ανεξάρτητη Αρχή, ζητά να μάθει ακόμα και τα ονοματεπώνυμα των Αρραβωνιαστικών, μην τυχόν υπάρχει κανείς τόσο βλαξ, που θα μεταγράψει την περιουσία του σε έναν τελείως ξένο, και χωρίς να είναι βέβαιο ότι ο Αρραβών θα καταλήξει σε γάμο.

Όλο αυτό το θέατρο του Πόθεν Έσχες που παίζεται κάθε χρόνο, πρέπει κατά την γνώμη μας να καταργηθεί πάραυτα.

Γιατί σήμερα, όπως είναι δομημένο το σύστημα, το μόνο που προσφέρει είναι παχυλούς μισθούς στους εργαζομένους στην Ανεξάρτητη Αρχή “καταπολεμήσεως του Μαύρου Χρήματος και της τρομοκρατίας”.

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η ακατανόητη επιμονή σε δηλώσεις επί δηλώσεων, σε βεβαιώσεις και χαρτούρα, όταν υποτίθεται ζούμε στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Εκτιμούμε πως ουδείς δύναται να ξεφύγει από έναν οργανωμένο έλεγχο, όταν τα πάντα διασταυρώνονται σήμερα ηλεκτρονικά, σε μηδέν χρόνο.

Οι δηλώσεις του Πόθεν Έσχες δεν προσφέρουν σήμερα το παραμικρό.

Αντίθετα οδηγούν τους πολίτες σε εξευτελισμό, όπως αυτός που αντικρύσαμε στο Εφετείο Θράκης, να δικάζεται Δικαστίνα γιατί απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία, την στιγμή που ο Δικηγόρος σύζυγός της, τα είχε συμπεριλάβει στην φορολογική του Δήλωση.

Κοντολογίς, το Υπουργείο Οικονομικών τα γνωρίζει όλα και μπορεί να ελέγξει τα πάντα.

Φθάνει να υπάρχει η βούληση γι’ αυτό.

spot_img
spot_img
Friday, May 3, 2024

Latest News

Ολοκαίνουργιες οι αποθήκες στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Εντυπωσιακές οι εικόνες από την πλήρη ανακατασκευή και ανακαίνιση των αποθηκών - Αναβαθμίζεται η περιοχή του Λιμένα Νέο αέρα φέρνουν...

More Articles Like This