9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΥΟ

Επαναφέρουν τον αντικαπνιστικό νόμο, για να δείξουν πως το Κοινωνικό Κράτος, νοιάζεται για την υγεία του πολίτη – Όμως πόσοι θα ξεπαγιάσουν τις ημέρες του χειμώνα, χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης, κανείς δεν νοιάζεται – Η υποκρισία περίσσεψε

nosmoking 2009012300410-preview

“Έτσι γελούν τα γαϊδουράκια και τα βάζουν σαμαράκια”.

Θυμίζουμε αυτή την λαϊκή παροιμία που ταιριάζει απόλυτα με τα όσα συμβαίνουν στην Ελλαδίτσα μας.

- Advertisement -

Που η κατεδάφισή της συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα.

Από που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε.

Από την Παιδεία; Από την ιστορία; Από τα Θρησκευτικά; από την παραγωγή στο χωράφι και την στάση; Από που;

Χωρίς τελειωμό ο κατάλογος που δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομία της χώρας, αλλά με την γενική κατεδάφιση ηθών και αξιών.

Ο κοινωνικός ιστός έχει πλέον διαρραγεί γι’ αυτό και η βία είναι συνακόλουθη της ατιμωρησίας που έχουν απολαύσει, επί μακράν σειράν ετών, τα κάθε λογής παραπτώματα.

Είτε λέγονται “αγωνιστές” της Δημοκρατίας, που καταστρέφουν και καίνε ανθρώπους, είτε “φίλαθλοι” που μαχαιρώνουν, είτε Συντεχνίες του Δημοσίου με τις “Δημοκρατικές” καταλήψεις που βεβαίως γίνονταν και οι μικροί μαθητές, καθώς στους γονείς τους δεν επιβάλλεται καμμία ποινή για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όμως το πολιτικό μας σύστημα, αυτό που δημιούργησε την φτωχοποίηση των Ελλήνων, γνωρίζει πολύ καλά πως ο λαός πολύ εύκολα ξεχνά.

Γι’ αυτό και λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά το σύστημα του αποπροσανατολισμού του, από τα κανάλια και τις εφημερίδες “πανελλαδικής εμβέλειας”.

“Βαράτε συσσίτιο” για να ηρεμούν τα άλογα στο άκουσμα της σάλπιγγας και να ξεχνούν την πείνα τους”.

Έτσι έχουμε κάτι σκάνδαλα που κάθε τόσο αποκαλύπτονται, χωρίς κανείς να μπαίνει στην φυλακή (πλην του Τσοχατζόπουλου) έτσι για να ξεχνούμε, τα άλλα τα μεγάλα, και να ηρεμούμε.

Την περίπτωση της Χρυσής Αυγής, την αφήνουμε στην άκρη, γιατί το μεγάλο “σόου” συνεχίζεται για να ξεχνούμε την φτώχεια μας, αφού “σώζεται” η Δημοκρατία μας.

Μόνο που ο χρόνος κυλά και βρισκόμαστε πάλι μπροστά στον χειμώνα και το μεγάλο πρόβλημα του πετρελαίου θέρμανσης δεν έχει ακόμη λυθεί.

Γιατί το δήθεν Κοινωνικό Κράτος, δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδουριών άχυρα.

Και γιατί στην αρπακτική βουλιμία του, το Υπουργείο Οικονομικών, για να υπηρετεί τις στρατιές των Δημοσίων Υπαλλήλων, βάζει επάνω στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης των Υγρών Καυσίμων και Φ.Π.Α. 23%.

Δηλαδή φόρο επάνω στον φόρο, κάτι που αποτελεί παγκόσμια ελληνική πατέντα!!!

Πανάκριβο παραμένει το πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί λένε οι οικονομικοί μας εγκέφαλοι, πρέπει να εξισωθεί η τιμή του με το πετρέλαιο κίνησης, για να παταχθεί η λαθρεμπορία του.

Τώρα πως τα καταφέρνουν στις χώρες της Ευρώπης να δίνουν πετρέλαιο θέρμανσης σε χαμηλότερες τιμές, χωρίς να αντιμετωπίζουν πρόβλημα λαθρεμπορίας, αυτό παραμένει ένα ακόμη αναπάντητο ερώτημα.

Οι ηλίθιοι που μας κυβερνούν, δεν ξέρουν να βγάλουν λεφτά γιατί ποτέ δεν εργάσθηκαν στον ιδιωτικό τομέα.

Πολλαπλάσια έσοδα θα διασφάλιζαν για το Δημόσιο, αν επανέφεραν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 0.90 λεπτά.

Άραγε υπολόγισε κανείς το κόστος της γραφειοκρατίας για υπολογισμούς διασταυρώσεις, διαιρέσεις, πολλαπλασιασμούς που απαιτούνται για να δοθεί το περίφημο επίδομα θέρμανσης;

Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε τα αποτελέσματα ενός αναλογισμού, δηλ. πόσος τελικά θα μας βγει ο “βερεσές”.

Αλλά είπαμε: Έχουμε Κοινωνικό Κράτος που νοιάζεται για τους πολίτες του.

Και στα πλαίσια του “δήθεν” ενδιαφέροντος έχουμε και την εφαρμογή, ξανά – μανά, του αντικαπνιστικού νόμου.

Για το καλό μας. Για την προστασία της υγείας μας.

Μόνο που αυτό το ενδιαφέρον, οι άνθρωποι που μας κυβερνούν θα πρέπει να το επεκτείνουν και στην προστασία της υγείας μας από το κρύο του χειμώνα.

Πράγμα που δεν το βλέπουμε να συμβαίνει.

Ενδιαφέρον των πολιτικών μας ανδρών, μόνο για τα εύκολα. Για το τσιγάρο.

Τι υποκρισία!!!

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Ανατροπές στα λιμάνια Βόλου και Αλεξανδρούπολης

Έχασε την εκβάθυνση 18,3 εκατ. ευρώ η ΤΕΚΑΛ Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η αποκατάσταση του λιμένα Βόλου. Πρόσφατα...

More Articles Like This