9.4 C
Alexandroupoli
Monday, April 29, 2024

Απαράδεκτη η βία εντός ή εκτός Βουλής

Είναι δύσκολο να πολλαπλασιασθεί ο αριθμός των φρουρών των πολιτικών προσώπων – Χρησιμότερο θα ήταν ένα δίπλωμα σχολής καράτε…

vouli_esoteriko

Το θέμα βίας πού εσχάτως εισήχθη και στην Βουλή των Ελλήνων – ευτυχώς μέχρι στιγμής μόνο προφορικώς- επεκτείνεται όμως και σε απειλές.

Έχει τις προεκτάσεις του στα Νοσοκομεία, στην τηλεόραση, αλλά και στους Αθηναϊκούς δρόμους. Εν μέση οδώ εξυλοκόπήθη προ καιρού ο υπουργός κύριος Χατζηδάκης, βαδίζων πεζός και ανύποπτος εις τας παρυφάς μιας ολιγάριθμου πορείας ατόμων του τύπου, «αραιά, αραιά να φαινόμαστε καμμιά σαρανταρέα».

- Advertisement -

Κι εντούτοις δύο – τρεις νταήδες, πριν προλάβουν οι φρουροί του να τον διασώσουν, τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο. Όσο για το επεισόδιο Κανέλλη – Κασιδιάρη, απαράδεκτον βεβαίως και δεδομένου ότι ή δεχθείσα την χειροδικία δεν θέλησε να υποβάλει μήνυση.

Βεβαίως το θέμα ασφαλείας των πολιτικών προσώπων, είναι κάτι που πρέπει να ερευνηθεί.

Συνήθως είναι ένας φρουρός εναντίον ενός όχλου. Είναι όμως δύσκολο να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των φρουρών.

Όποτε θα είχε μεγαλύτερη χρησιμότητα για τους βουλευτάς και υπουργούς ένα δίπλωμα σχολής Καράτε, αντί για το δίπλωμα του Δικηγόρου…

Προχθές όμως, παρ’ ολίγον να εξελιχθεί ένας διαπληκτισμός στην Βουλή σε αγώνα πυγμαχίας όταν ένας βουλευτής τής Χρυσής Αυγής, άρτιας σωματικής διαπλάσεως είπε στον υπουργό: «πάμε έξω να σου δείξω». Άλλα και αυτό έληξε με την ψυχραιμία του υπουργού… που δεν πήγε έξω.

Και ερχόμεθα στο προ εβδομάδος τελευταίο συμβάν, εις βάρος του υπουργού Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Κατ’ αρχάς ‘φαίνεται ότι ο κ. Γεωργιάδης είναι νέος και δεν φοβάται. Επιπλέον απομάκρυνε και τους φρουρούς του και τα ΜΑΤ.

Λάθος. Σε ποιους νόμισε ότι πάει να μιλήσει; Στους προσκόπους, στους μοναχούς του Αγίου Όρους με το «κομποσκοίνι» στο χέρι ή στους  Ιεχωβάδες πού δεν πάνε φαντάροι για να μην

κρατήσουν όπλο κατά των συνανθρώπων τους;

Πήγαινε να μιλήσει σε ένα λαό απληροφόρητο, αγόμενο και καθοδηγούμενο από διάφορα σωματεία ανικάνων, από αριστερούς Σοβιετολόγους ινστρούχτορες και εγγεγραμμένους σε σωματεία τυφλών…άλλα πού όμως όλοι βλέπουνε:

Είναι γεγονός ότι απομάκρυνε ο υπουργός τους φρουρούς του και τα ΜΑΤ σε ικανή απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων ακριβώς για να μην εξοργίσει τους διαμαρτυρομένος.

Τον λόγο της ομαδικής διαμαρτυρίας δεν τον γνωρίζω. Πιθανόν να μην τον γνωρίζουν ούτε οι διαμαρτυρόμενοι.

Προσπάθησε να συζητήσει μαζί τους, άλλα μάλλον κανείς δεν άκουγε και όλοι φώναζαν.

Τότε δοκίμασε να προχωρήσει προς την είσοδο του Νοσοκομείου και εκεί συνέβη το «απρόοπτον» που λένε.

Δύο – τρεις παλικαράδες, του επετέθησαν και τον εκτύπησαν. Βεβαίως έσπευσαν οι φρουροί του και τα ΜΑΤ και τον πέρασαν μέσα στο νοσοκομείο.

Με την διαφορά ότι γενικεύτηκε ή «σύρραξις» άλλα ο κ. Γεωργιάδης έφθασε στο αμφιθέατρο και εκεί συνέχισε την ομιλία του.

Επειδή το περιστατικό εξελίχθη ακριβώς ως τα αναφέρω στο παρόν κείμενο, δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο τον χαρακτηρισμό του επεισοδίου από τον κομματικό εκπρόσωπο του Σύριζα, ο όποιος σχολίασε το επεισόδιο ως εξής στην Βουλή:

“ Για ποιο τραυματισμό του κ. Γεωργιάδη ομιλείτε, αφού ο υπουργός έφθασε στο νοσοκομείο περιστοίχιζα μένος από διμοιρίες των ΜΑΤ και των προσωπικών φρουρών του».

Σω, ω, ωπα κύριε εκπρόσωπε του Σύριζα. Θα μου πείτε Σύριζα είναι ό,τι θέλει λέει!!!

Πάντως τώρα τελευταία ο Σύριζα δέχεται το ένα τραύμα μετά το άλλο, ο δε αντιπολιτευτικός σχολιασμός στα επιτεύγματα τής κυβέρνησης Σαμαρά κυμαίνεται μεταξύ Κλαυθμώνος δια του Σύριζα και θυμηδίας δια τους υπολοίπους.

Χαρακτήρισε δε τον Πρωθυπουργό ως «δωρολήπτη» για την ελάττωση του ΦΠΑ στην εστίαση σε 13%.

Είπε ο κ. πρόεδρος του Σύριζα ότι αυτό ήταν ένα «δωράκι» τής Τρόικας για τα προβλήματα που υφιστάμεθα από το Μνημόνιο. Και πάλι έχασε μία ευκαιρία να σιωπήσει.

Ας προσέξουν λοιπόν οι εστιάτορες να κρατήσουν συγκεκριμένα στοιχεία ελάττωσης των τιμών τους διότι, φεύ βλέπω τον Σύριζα να πανηγυρίζει την 1η Ιανουαρίου 2014 και να ξαναγίνεται το ΦΠΑ έφεσης 23%.

Προσοχή λοιπόν και όχι όπως άκουσα ήδη προχθές: «Μα εμείς δεν αυξήσαμε τις τιμές όταν το ΦΠΑ έγινε 23%»;

Άλλου αυτά.

Ζάχος Χατζηφωτίου

spot_img
spot_img
Monday, April 29, 2024

Latest News

Βόλεϊ:  Στην Α2 Γυναικών η Νίκη Αλεξανδρούπολης!

Μια σπουδαία επιτυχία κατάφερε η «Νίκη Αλεξανδρούπολης», καθώς εξασφάλισε την άνοδο στην Α2 κατηγορία Γυναικών, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του...

More Articles Like This