9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, May 5, 2024

Προσπάθειες εντοπισμού όλων των παράνομων συνδέσεων για ύδρευση

Παρουσιάσθηκαν οι άξονες του Τεχνικού Προγράμματος της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης – Η γεώτρηση της Αμφιτρίτης και η αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης – Πληθαίνουν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί του νερού

NERO-APO-VRISI-2 DEYA-SHMA

Στους άξονες του τεχνικού προγράμματος της ΔΕΥΑΑ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από άποψη έργων και το φθηνότερο σε θέματα κόστους, σύμφωνα με το προεδρείο της, περιλαμβάνονται έργα βελτίωσης της καθημερινότητας, αλλά και επίλυσης χρόνιων προβλημάτων υδροδότησης και λειψυδρίας.

Επιπρόσθετα, γίνονται εκτεταμένες προσπάθειες εντοπισμού παράνομων συνδέσεων με το δίκτυο της, ενώ ενόψει των θερινών μηνών υπογραμμίστηκε η ανάγκη για συνετή χρήση και όχι κατάχρηση του πολύτιμου αγαθού που λέγεται νερό.

- Advertisement -

Το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΑ επικεντρώνεται στην αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων, η οποία έχει επιτευχθεί στο μεγαλύτερος μέρος του Καλλικρατικού δήμου, ενώ η υπηρεσία δρομολογεί έρευνες για την μέγιστη αξιοποίηση των επιφανειακών και υπόγειων υδάτινων πόρων στην περιοχή της Μάκρης.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληνό, Πρόεδρο της ΔΕΥΑ, συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης της γεώτρησης της Αμφιτρίτης, απ’ την οποία θα προκύψουν ευεργετικές συνέπειες για τους κατοίκους του Άβαντα, ενώ η υπηρεσία φροντίζει καθημερινά για τον καθαρισμό και την απολύμανση των φρεατίων σε κεντρικά σημεία της Αλεξανδρούπολης.

Ένα θέμα που έχει λάβει αυξανόμενες διαστάσεις, λόγω της κρίσης και των συνεχών λουκέτων που παρατηρούνται, είναι να μένουν ανεξόφλητοι λογαριασμοί νερού των εκάστοτε ενοικιαστών, οι οποίοι στην συνέχεια, σύμφωνα με το καταστατικό της ΔΕΥΑΑ, βαραίνουν τους ιδιοκτήτες.

Επίσης η ΔΕΥΑΑ εντείνει τις προσπάθειες εντοπισμού παράνομων συνδέσεων, οι οποίες υδροδοτούνταν από το δίκτυο της χωρίς όμως να πληρώνουν λογαριασμούς.

Ενόψει των θερινών μηνών που η κατανάλωση του νερού αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό, η ΔΕΥΑΑ καλεί τον κόσμο να προβεί σε συνετή χρήση και όχι κατάχρηση του πολύτιμου αγαθού που λέγεται νερό για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα.

 

spot_img
spot_img
Sunday, May 5, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This