9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, May 5, 2024

Εγκαινιάστηκε το αθλητικό πάρκο «Ακάδημος» στην Κομοτηνή

parko parko2

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, εγκαινιάστηκε το υπαίθριο αθλητικό πάρκο «Ακάδημος» στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, σε σύμπραξη με το ΤΕΦΑΑ, με τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιοτου προγράμματος «Αθλητισμός και Περιβάλλον».

Ο χώρος, τον οποίο πρόκειται να επισκεφθούν όλα τα σχολεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ προκειμένου τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την άθληση στη φύση, είναι ο πρώτος σε όλη τη χώρα.

Το παρών στην τελετή των εγκαινίων, έδωσαν οι πρώτοι 280 μαθητές – επισκέπτες (από το 4ο, 8ο, 10ο και 1ο μειονοτικό δημοτικό), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ισίδωρος Κούβελος, η Δ/ντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ιλεάνα Κοκλώνη, καθώς και οι Ολυμπιονίκες Βάσω Βουγιούκα (ξιφασκία) και Βούλα Ζυγούρη (πάλη) – ο Πύρρος Δήμας είχε ανακοινωθεί εκ παραδρομής από τοπικούς παράγοντες.

- Advertisement -

Συγχαίροντας τους εμπνευστές της προσπάθειας, ο κ. Παντελεήμων, παρότρυνε τα παιδιά να προσπαθήσουν να γίνουν «όχι μόνο ολυμπιονίκες στον αθλητισμό αλλά και στη ζωή».

«Πρωταρχικό μας ζητούμενο να ασχοληθούν τα παιδιά με τον αθλητισμό», σημείωσε ο κ. Κούβελος, επισημαίνοντας πως το εν λόγω πρόγραμμα έχει βραβευθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το αθλητικό πάρκο περιλαμβάνει μια διαδρομή εκγύμνασης με εννέα σταθμούς οργάνων, οι οποίοι φέρουν ονομασίες εμπνευσμένες από τα αθλητικά – ολυμπιακά ιδεώδη, και όπως επισήμανε η κ. Κοκλώνη «στέλνουμε μήνυμα υπέρ του αθλητισμού, του περιβάλλοντος και του Ολυμπισμού».

Την αναγκαιότητα της διατήρησης της συγκεκριμένης υποδομής, υπογράμμισαν οι κυρίες Βουγιούκα και Ζυγούρη, αλλά και ο κ. Κούβελος.

«Σημαντική πρωτοβουλία υπέρ του μαζικού αθλητισμού», χαρακτήρισε το πρόγραμμα ο παραολυμπιανίκης κολύμβησης και αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης άθλησης, παιδείας & πολιτισμού του Δήμου Κομοτηνής, Άλεξ Ταξιλδάρης.

Για μια ακόμη ενέργεια διασύνδεσης του πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, μίλησε ο αντιπρύτανης του ΔΠΘ Γεώργιος Κώστα, ενώ η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Μαρία Μιχαλοπούλου εστίασε και στη δυνατότητα που θα δοθεί στους φοιτητές να γνωρίζουν στην πράξη το μελλοντικό τους αντικείμενο, αυτό της αθλητικής εκπαίδευσης δηλαδή παιδιών.

Στο πλαίσιο της τελετής, ακούστηκε ο Ολυμπιακός Ύμνος, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από φοιτητές, πραγματοποιήθηκε  έπαρση της Σημαίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, ενώ στα παιδιά δόθηκαν διπλώματα συμμετοχής.

 

inkomotini.blogspot.gr

spot_img
spot_img
Sunday, May 5, 2024

Latest News

11 συλλήψεις για ναρκωτικά σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν επιπλέον κατά...

More Articles Like This