9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, May 2, 2024

Γερασμένο το “κλειστό” γυμναστήριο Αλεξ/πολης

Η έξοδος στην Ευρώπη του Εθνικού εκτός από χαρά έφερε και σκοτούρες στους διοικούντες καθώς η έδρα της ομάδας δεν πληροί τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ

_-164 16_L

Το γηρασμένο Κλειστό Γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης (35 χρονών περίπου) δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και δεν έχει πιστοποίηση από την CEV.

Το Δ.Σ του ΤΑΑ αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του υπέβαλε τη δήλωση συμμετοχής στο CEV Cup της περιόδου 2013-2014 και μέσα στην εβδομάδα θα πρέπει να δηλώσει την έδρα του συλλόγου, επισυνάπτοντας αρχιτεκτονικό σχέδιο και φωτογραφίες εξωτερικές και εσωτερικές από όλους τους χώρους.

- Advertisement -

Θα ακολουθήσει επιτόπια επιθεώρηση από αξιωματούχο της CEV που θα ελέγξει την ύπαρξη όλων των απαιτούμενων πριν προχωρήσει στην τελική έγκριση ή απόρριψη.

Η τελευταία περίπτωση είναι απευκταία για τους ανθρώπους του συλλόγου, που επιθυμούν διακαώς να γίνουν οι Ευρωπαϊκοί αγώνες του Εθνικού μπροστά στο κοινό της πόλης που υπεραγαπά την ομάδα.

Για το σκοπό αυτό έχουν αναδυθεί κυριολεκτικά σε έναν αγώνα δρόμου, καθώς το Κλειστό θα πρέπει να μεταμορφωθεί μέσα σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι ο διπλασιασμός της χωρητικότητας (ελάχιστη απαίτηση 1.000 θέσεων καθημένων) και γι’ αυτό θα πρέπει να κατασκευαστούν κερκίδες περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου.

Επιπλέον, πρέπει να διορθωθεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα αποδυτήρια, να αλλαχθεί ο φωτισμός και το ηχητικό σύστημα, να αποκτήσει το γήπεδο πολύ καλή διαδικτυακή υποδομή (σταθερή και ασύρματη).

Τέλος θα πρέπει να δημιουργηθούν κατάλληλοι χώροι για ιατρείο και αίθουσα τύπου.

Όλα αυτά με τα ελληνικά δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν μέσα σε ένα περίπου μήνα.

Εκτός από την βούληση του Δημάρχου και την τρέλα των ανθρώπων του Εθνικού θα χρειαστεί και η στήριξη τοπικών φορέων και επιχειρηματιών προκειμένου να επιτευχθεί ένα «μικρό θαύμα».

Στην περίπτωση αυτή η Αλεξανδρούπολη θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενήσει τις ευρωπαϊκές αποστολές και να βάλει το στίγμα της στο χάρτη του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ.

Διαφορετικά, ο Εθνικός θα υποχρεωθεί να μεταναστεύσει για δυο τουλάχιστον αγώνες σε άλλη πόλη της Θράκης, με πιθανότερη την περίπτωση της Ορεστιάδας.

thrakisport.gr

spot_img
spot_img
Thursday, May 2, 2024

Latest News

Παρεμβάσεις στον οικισμό Τριφυλλίου Αλεξανδρούπολης

Εργασίες ελαιοχρωματισμού και επιχρισμάτων πραγματοποιήθηκαν στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριφυλλίου, στο κτήριο του συλλόγου του οικισμού, όπως και στο Ηρώον...

More Articles Like This