Σε φίλους και στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε το απόγευμα του Σαββάτου, η υποψήφια για την προεδρία του κινήματος, Άννα Διαμαντοπούλου, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης.
Η κα. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στον νομό Έβρου: «Τα τελευταία χρόνια βρίσκω πάντα την αφορμή να επισκέπτομαι τον Έβρο. Έχω μια σύνδεση με την περιοχή. Όχι μόνο πολιτικά αλλά και τα επαγγελματικά δρόμενα περιείχαν τον νόμο Έβρου. Πιστεύω, θα έπρεπε να ανακηρυχτεί σε καθήκον του κάθε Έλληνα να επισκεφθεί τον Έβρο. Όταν ήμουν Υπουργός, είχα κάνει ένα πρόγραμμα για τις σχολικές εκδρομές, με τίτλο “Πάμε Έβρο”, δηλαδή να ξεκινάνε όλα τα σχολεία από το να έρχονται στον Έβρο».
Επίσης, η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, εξήγησε στην τοποθέτησή της, τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κατέβει στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.
«Όπως ξέρουμε, αυτή η διαδικασία να εκλέγει τον αρχηγό η κοινωνία και όχι μόνο τα μέλη του κόμματος, ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, από τον Γιώργο Παπανδρέου. Ξεκίνησε από την Ελλάδα και το μιμήθηκαν άλλα κόμματα και σήμερα γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Είναι ένα πετυχημένο πείραμα γιατί δίνει την δυνατότητα σε ένα κόμμα να ανοίξει στην κοινωνία και η κοινωνία να το εμβολιάσει, να μην μένει μόνο στον σκληρό του κομματικό μηχανισμό. Οι λόγοι που με οδήγησαν να πάρω αυτή την απόφαση είναι τρεις. Είναι πολιτικοί, είναι προγραμματικοί και είναι προσωπικοί. Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι φοβίες της Ευρώπης για την άνοδο της ακροδεξιάς. Είναι μια πολύ βαθιά αλλαγή. Βλέπουμε κάποιες χώρες της Ευρώπης, να προτιμούν δεξιό πρωθυπουργό, όπως η Ιταλία, σύντομα η Γαλλία αλλά και η Γερμανία. Γιατί άραγε ο κόσμος μετακινείται τόσο γρηγορά; Δηλαδή, η ιδεολογία και η θέση του κόσμου να αλλάζει. Και στην Ελλάδα ζήσαμε κάτι παρόμοιο, με την άνοδο της Αριστεράς, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση του ΠΑΣΟΚ. Σε όλο τον Ευρωπαϊκό χάρτη, οι πολίτες κινούνται αναλόγως με τις λύσεις των προβλημάτων που προτείνουν τα κόμματα. Στην Ελλάδα, τα κόμματα δεν έδωσαν λύσεις και ιδέες για να λυθούν τα προβλήματα των φτωχών ανθρώπων. Εκείνον, που δεν είχαν δουλεία και πλήττονται από την ακρίβεια των τελευταίων ετών. Το ζούμε παντού, με τις πυρκαγιές του Έβρου και τις πλημμύρες της Θεσσαλίας, ακόμα δεν έχουν βρεθεί λύσεις σε αυτά τα μεγάλα ζητήματα. Είναι λοιπόν, αυτά τα πολύ γρήγορα και βαριά γεγονότα για τις ζωές των ανθρώπων, που αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργεί πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ, από την αρχή που ξεκίνησε, έφερε με «δύναμη» τα λαϊκά στρώματα στο προσκήνιο. Ήταν μια εποχή, όλο ευκαιρίες. Ευκαιρίες που δεν υπάρχουν τώρα. Σε αυτά τα 50 χρόνια, η χώρα και το ΠΑΣΟΚ ανέβηκαν σε κορυφές αλλά και γκρεμίστηκαν σε γκρεμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Διαμαντοπούλου.
Αλέξανδρος Κεσανλής