9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, July 18, 2024

Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε ο Σταύρος Κελέτσης

Με τον ανασχηματισμό, αποχώρησαν 4 υπουργοί και 7 υφυπουργοί – Ολιγομελής η παρουσία της Βόρειας Ελλάδας στην κυβέρνηση

Ήταν κάτι που ακουγόταν, αμέσως μετά την διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Να λοιπόν, που έγινε τελικά χτες ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος.

Έτσι, 4 υπουργοί και 7 υφυπουργοί έμειναν εκτός της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης.

- Advertisement -

Όπως προέκυψε από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, εκτός κυβέρνησης μένουν: ο έως τώρα υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, τον οποίο αντικαθιστά ο Τάκης Θεοδωρικάκος, η έως τώρα υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία θα παραδώσει το χαρτοφυλάκιο στη Νίκη Κεραμέως.

Επιπλέον, από την κυβέρνηση αποχώρησε ο Δημήτρης Καιρίδης, τη θέση του οποίου στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου πήρε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Εκτός κυβερνητικού σχήματος έμεινε και ο Λευτέρης Αυγενάκης, με τον Κώστα Τσιάρα να αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εκτός κυβέρνησης όμως έμειναν 7 υφυπουργοί.

Συγκεκριμένα:

  1. Τον Χάρη Θεοχάρη από το Εθνικής Οικονομίας, τον αντικατέστησε ο Χρίστος Δήμας, προερχόμενος από το υπουργείο Πολιτισμού.
  2. Τον Στάθη Κωνσταντινίδη από το υπουργείο Εσωτερικών, τον αντικατέστησε ο Κώστας Γκιουλέκας.
  3. Από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποχώρησε από την κυβέρνηση η υφυπουργός Χριστίνα Αλεξοπούλου και στη θέση της πήγε ο Βασίλης Οικονόμου.
  4. Από το υπουργείο Ανάπτυξης αποχώρησε ο υφυπουργός Μάξιμος Σενετάκης και ανέλαβε η Ζωή Ράπτη.
  5. Από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας αποχώρησε η υφυπουργός Μαρία Κεφάλα και στη θέση της ανέλαβε η Κατερίνα Παπακώστα.
  6. Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αποχώρησε ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και ανέλαβε ο Χρήστος Κέλλας.
  7. Αλλαγή σε επίπεδο υφυπουργού έγινε και στο υπουργείο Ναυτιλίας, με τον Γιάννη Παππά να αποχωρεί και να αναλαμβάνει ο Στέφανος Γκίκας.

Τέλος, ο Βασίλης Σπανάκης τοποθετήθηκε υφυπουργός Εσωτερικών. Τη θέση του στο υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει ο Κώστας Καραγκούνης.

  • Η τοποθέτηση του Σταύρου Κελέτση

Μετά την ανακοίνωση με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού, ο Σταύρος Κελέτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο. Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ. Γνώριζα τότε τις πιθανές συνέπειες που θα είχε αυτή η στάση από την πλευρά μου. Και τις αποδέχθηκα. Εύχομαι από ψυχής στο νέο κυβερνητικό σχήμα να πετύχει στο στόχο της Ανάπτυξης και της προόδου της χώρας! Πάνω από όλους και όλα η Ελλάδα μας!».

  • Η απάντηση από το Μαξίμου

Στις αιτιάσεις του απερχόμενου υφυπουργού, πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι «ο κ. Κελέτσης κάνει λάθος, έφυγε για λόγους αναποτελεσματικότητας, ενώ η στάση του στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν αποτέλεσε κριτήριο και απόδειξη είναι η υπουργοποίηση των κυρίων Γκιουλέκα, Καραγκούνη και Γκίκα».

Νωρίτερα πάντως, κυβερνητικά στελέχη σημείωναν τα εξής:
Είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών «σας εμπιστευόμαστε. αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα».

Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης.

Ο Πρωθυπουργός αξιολογεί αποτελεσματικότητα και εργατικότητα.

Με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια.

Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027.

spot_img
Agrologyspot_img
Thursday, July 18, 2024

Latest News

Αεροσκάφη F-35 και ελικόπτερα S-100

Θα προμηθευτεί η Ελλάδα - Τι άλλο αποφασίστηκε στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών & Άμυνας - Τα μη επανδρωμένα ελικόπτερα...

More Articles Like This