9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, June 19, 2024

Φτιάξτε πάρκινγκ στην Αλεξανδρούπολη!

Την ώρα που η πόλη αναδεικνύεται σε κορυφαίο city break προορισμό, η κατασκευή νέων θέσεων πάρκινγκ είναι πιο αναγκαία από ποτέ – Πολλά τα παράπονα οδηγών

Το ότι η Αλεξανδρούπολη έχει ανέβει απίστευτα τουριστικά τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός.

Μάλιστα, όπως διαβάζουμε και ακούμε συνεχώς, η Αλεξανδρούπολη αποτελεί πλέον τον απόλυτο city break προορισμό, πράγμα που αποδεικνύεται καθημερινώς και από τον μεγάλο αριθμό ξένων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους (ειδικά από Τουρκία και Βουλγαρία).

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το makthes.gr, τα ξενοδοχεία της πόλης, μετά από υψηλές πληρότητες στις αργίες του Πάσχα, προβλέπεται ότι δεν θα έχουν ούτε δωμάτιο διαθέσιμο κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

- Advertisement -

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Παλακίδης, επεσήμανε πως η Αλεξανδρούπολη τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σαν μοχλός ανάπτυξης για τον τουρισμό σε όλη τη Θράκη, καθώς οι ξένοι τουρίστες, αλλά και οι Έλληνες που επισκέπτονται την περιοχή, επιδιώκουν να γνωρίσουν, όχι μόνο τα όσα ενδιαφέροντα κρύβει ο νομός Έβρου, αλλά συχνά πηγαίνουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή, για περιηγήσεις και διασκέδαση.

«Ο εισερχόμενος τουρισμός, κατά βάση οδικός, είναι αυτός που δίνει τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία μας», υπογράμμισε ο κ. Παλακίδης.

Η λέξη-κλειδί σε όλα τα παραπάνω είναι η λέξη «οδικός».

Με απλά λόγια, τί σημαίνει αυτό για τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης;

Ότι ήταν που ήταν ζόρικα τα πράγματα με την ανεύρεση θέσεων πάρκινγκ, τώρα και με την έλευση των ξένων τουριστών, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

  • Παράπονα ντόπιων οδηγών

Ουκ ολίγες φορές, η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων ντόπιων οδηγών, οι οποίοι ταλαιπωρούνται απίστευτα μέχρι να βρουν μια θέση στάθμευσης.

Ειδικά, όταν βρέχει ή όταν είναι κλειστοί κάποιοι δρόμοι λόγω εκδηλώσεων, η κατάσταση είναι απελπιστικά τραγική.

Προσθέστε και τα τεχνικά έργα που γίνονται ταυτόχρονα σε αρκετά σημεία της πόλης, τα οποία επίσης έχουν αφαιρέσει κάποιες θέσεις στάθμευσης, και θα καταλάβετε το πόσο έχουν χειροτερέψει τα πράγματα…

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι Τούρκοι και Βούλγαροι οδηγοί παρκάρουν στην κυριολεξία όπου να ‘ναι – να γιατί μετά η Τροχαία Αλεξανδρούπολης αφαιρεί τις πινακίδες από τα αυτοκίνητά τους.

Στο διά ταύτα: πότε επιτέλους γι’ αυτό το διαχρονικό πρόβλημα, θα βρεθεί λύση; Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ακούει;

Υπενθυμίζουμε πως σύντομα θα κλείσει πάλι η παραλιακή λεωφόρος για τα οχήματα, μέχρι και τον Σεπτέμβριο… Και πάλι μετά θα γίνει ο κακός χαμός από κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο της πόλης.

Μ.Κ.

spot_img
Wednesday, June 19, 2024

Latest News

Έκτακτα δρομολόγια του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω τριημέρου Αγίου Πνεύματος

Για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των οχημάτων, για το τριήμερο...

More Articles Like This