9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, June 19, 2024

ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑ

Ο ομότιμος Καθηγητής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΔΠΘ έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, σε ηλικία 76 ετών – Η σπουδαία παρακαταθήκη που άφησε στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή το απόγευμα της Τετάρτης, σε ηλικία 76 ετών, ο ομότιμος Καθηγητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γιώργος Μπουγιούκας.

Η είδηση του θανάτου του, σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, καθώς ο εκλιπών ήταν γνωστός για τους αγώνες που έκανε για την ίδρυση της Καρδιολογικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης.

Ήταν επίσης ιδρυτής του Συλλόγου Προσωπικού & Φίλων της Καρδιολογικής Κλινικής “ΓΑΛΗΝΟΣ”, ενώ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για το κοινωνικό του έργο.

- Advertisement -

Ο Γιώργος Μπουγιούκας ζούσε τα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, άφησε όμως σπουδαία παρακαταθήκη, καθώς χάρη στις δικές του προσπάθειες, οι ασθενείς μπόρεσαν να κάνουν επεμβάσεις στην καρδιά και τον θώρακα, στην Καρδιολογική Κλινική Αλεξ/πολης, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν σε νοσοκομείο άλλης περιοχής.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 10 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ Θεσσαλονίκης, στις 5:15 μ.μ.

Θερμή παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνου, τα χρήματα να κατατεθούν στον «Σύλλογο Προσωπικού και Φίλων Καρδιοχειρουργικής Κλινικής ΔΠΘ-ΓΑΛΗΝΟΣ».

Αριθμός λογαριασμού: ALPHA BANK: IBAN: GR8301409200920002002018427

  • Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα των μελών του «Γαληνού»

Με βαθιά οδύνη, σοκαρισμένοι και εμβρόντητοι, αποχαιρετούμε τον Ιδρυτή της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ομότιμο Καθηγητή Καρδιοχειρουργικής του Τμήματος Ιατρικής Σχολής ΔΠΘ & Ιδρυτή του ΓΑΛΗΝΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΠΘ, πολυαγαπημένο μας άνθρωπο, Γεώργιο Μπουγιούκα.

Ο Γιώργος Μπουγιούκας αφιέρωσε τη ζωή του στην ίδρυση και στην υψηλού επιπέδου παροχή καρδιοχειρουργικών υπηρεσιών υγείας, μοναδικής φήμης προτύπου λειτουργίας, της Πανεπιστημιακής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής

στο ακριτικό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, αφήνοντας για το σκοπό αυτό μια λαμπρή καριέρα στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ & στο ΑΧΕΠΑ, με προσωπικό κόστος ζωής.

Υπήρξε μοναδικός άνθρωπος ανιδιοτελούς, ιατρικής & κοινωνικής, προσφοράς, εις έπακρον ακέραιος, έντιμος, εργάτης του ΕΣΥ & του Πανεπιστημιακού Ιατρικού γίγνεσθαι, μεγαλόκαρδος άνθρωπος, μοναδικής ευφυίας, ευθύτητας και αλτρουισμού.

Αγάπησε ως δεύτερη πατρίδα του τον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη και ως συγγενείς του όλους εμάς, που μας εμπιστεύτηκε στο Σύλλογο, τον οποίο αποκαλούσε & θεωρούσε «παιδί του».

Έναντι φωτογραφίας πένθους παραθέτουμε αποτύπωση των αυθόρμητων στιγμών μας στο ΓΑΛΗΝΟ, όπως στη μεγάλη του καρδιά και στον ευθύ, εξαιρετικά ζωντανό και δυναμικό του χαρακτήρα ήρμοζε.

ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ.

Στη σύζυγό του, Αριστη Καλογριδακη και στον υιό του, Μπουγιούκα Ιωάννη, υποβάλλουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, συμπάσχουμε μαζί τους και θα είμαστε πάντοτε δίπλα τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η Πρόεδρος

Αρμενάκη Κρυσταλλία

Η Γραμματέας

Ανδρουτσοπούλου Βασιλική

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ

Ο Διευθυντής Καθηγητής Χειρουργικής ΚαρδιάςΘώρακα ΔΠΘ

Μικρούλης Δημήτριος

  • Το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Αλεξ/πολης για την εκδημία του Γ. Μπουγιούκα

Τα λόγια και οι λέξεις δεν θα μπορέσουν να περιγράψουν το έργο ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου όπως ήταν για όλους εμάς τους Αλεξανδρουπολίτες, τους Εβρίτες, τους Θρακιώτες, ο Γεώργιος Μπουγιούκας.

Ένας πετυχημένος ιατρός της Καρδιοχειρουργικής στο Δ.Π.Θ., που το 1997 εγκατέλειψε μια πολύ πετυχημένη καριέρα στη Θεσσαλονίκη ως πανεπιστημιακός ιατρός και δάσκαλος και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη, δημιουργώντας από το μηδέν την Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτήν την κλινική μέχρι τις 31 Αυγούστου 2015, που αφυπηρέτησε από το Δ.Π.Θ., υπήρξε ένας στρατιώτης της υγείας και υπηρέτησε τον χώρο αυτό με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης, παραμένοντας πιστός στις ακαδημαϊκές του αρχές.

Χαρισματικός, δημιουργικός, ειλικρινής, ευθύς, ανιδιοτελής και έντιμος λειτουργός της υγείας, ένας σχεδιαστής της καρδιάς που με τα μαγικά του χέρια ξεγελούσε τον θάνατο και έδινε ξανά το χαμόγελο σε κάθε άνθρωπο, και ο οποίος παρέμεινε ακέραιος και ηθικός ως το τέλος της καριέρας του, με μοναδικό αντάλλαγμα την αγάπη του κόσμου.

Στη δύσκολη πραγματικά εποχή μας, τέτοια παραδείγματα προσφοράς σπανίζουν, δυστυχώς, και όταν τα συναντούμε πρέπει να αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Για την προσφορά του αυτή στη Θράκη, η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίος, μετά από εισήγηση του Οικείου Ποιμενάρχου του, Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ Ανθίμου, του απένειμε τον τίτλο του Άρχοντος Ακτουαρίου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.
Καλό ταξίδι στη γειτονιά των Αγγέλων!!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο

του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

spot_img
Wednesday, June 19, 2024

Latest News

Έκτακτα δρομολόγια του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω τριημέρου Αγίου Πνεύματος

Για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των οχημάτων, για το τριήμερο...

More Articles Like This