9.4 C
Alexandroupoli
Wednesday, June 19, 2024

Πήγε πολύ καλά φέτος ο τουρισμός της Αλεξανδρούπολης

Δημοφιλής προορισμός των ξένων επισκεπτών έχει γίνει η πόλη μας – Αυξάνονται τα Αεροπορικά δρομολόγια με Αθήνα – Εκτός από την Κρήτη, σύνδεση και με Κύπρο – Όμως υπάρχει μεγάλη έλλειψη χώρων Parking για τον οδικό τουρισμό – Αδράνησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Σε εξαιρετικά καλά επίπεδα διαμορφώθηκε η τουριστική κίνηση τη φετινή σεζόν στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που έδωσε μεγάλη ώθηση στην περιοχή, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τους φορείς του τουρισμού στη σύσκεψη που συγκάλεσε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Νομαρχείο της πόλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Υγείας, Αθανάσιος Τσώνης. Στη σύσκεψη, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τους φορείς να αξιολογήσουν ως επαγγελματίες το πώς κινήθηκε ο τουρισμός, τον αντίκτυπο από τις δοκιμασία των πυρκαγιών ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για δράσεις και συνέργειες με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος για την επόμενη μέρα.

Ειδικά για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης τα μεγέθη θα είχαν ξεπεράσει τα αντίστοιχα του 2019 -η οποία θεωρείται χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό- αν ο Έβρος δεν πληττόταν από τις πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης Απόστολος Παλακίδης.

Οι φορείς εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την πτώση που σημειώθηκε το εν λόγω διάστημα ενώ τόνισαν την ανάγκη να αναστραφεί η εικόνα της πόλης που πλέον έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς και μπορεί να υποδέχεται τον κόσμο που θέλει να την επισκεφθεί.

- Advertisement -

Όπως ανέφεραν, η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή είναι ένας προορισμός που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς διαθέτει αξιόλογες υποδομές, ξεχωριστή γαστρονομία, δυνατή αγορά, ποιότητα και είναι value for money.

Ο κ.Τσώνης δήλωσε ευχαριστημένος για τη συνεργασία που είχε με τους επαγγελματίες και που οι επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας για εξωστρέφεια και προβολή απέδωσαν καρπούς.

Αφουγκραζόμενος τις προτάσεις των φορέων, τόνισε ότι θα γίνουν επιπλέον δράσεις για να ενισχυθεί ο τουρισμός και να διατηρηθεί η καλή εικόνα και φήμη της περιοχής.

Σημαντική βαρύτητα θα δοθεί επίσης και στις αεροπορικές συνδέσεις του αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης ώστε να αυξηθούν όχι μόνο οι πτήσεις αλλά και οι προορισμοί.

Ήδη, όπως επεσήμανε και ο Αερολιμενάρχης του αεροδρομίου “Δημόκριτος” Στέλιος Ζαντανίδης, τα δρομολόγια Αθήνα-Αλεξανδρούπολη αναμένεται να αυξηθούν σε έξι ημερησίως από τέσσερα που είναι σήμερα ενώ τόνισε ότι παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω των πυρκαγιών, το αεροδρόμιο κατάφερε λειτουργεί όπως έπρεπε και οι πτήσεις να γίνουν κανονικά.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Υγείας, έχει δρομολογηθεί εκτός από τις ήδη υπάρχουσες συνδέσεις με Κρήτη -οι οποίες πηγαίνουν πολύ καλά- και Αθήνα, η απευθείας αεροπορική σύνδεση με Κύπρο, που θα ξεκινήσει το Πάσχα του 2024 ενώ εξετάζεται και η ένταξη νέων προορισμών.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Βασίλης Kασαπίδης, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, ο Νικόλαος Γεωργιάδης, πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Αλεξανδρούπολης, ο Αναστάσιος Σεραφειμίδης Πρόεδρος ΤΙΕΔΑ και ο αντιπρόεδρος ΤΙΕΔΑ Πέτρος Κυριακίδης.

Με τιμή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΑΜΘ

Αθανάσιος Τσώνης

* * *

Σημείωση Ε.Θ.

Ένα σημείο στην πόλη μας, που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα, είναι η έλλειψη χώρων Parking.

Οι ξένοι επισκέπτες που έρχονται στην Αλεξανδρούπολη, κάνουν οδικό τουρισμό.

Έρχονται με τα ΙΧ αυτοκίνητά τους, όμως δε βρίσκουν μια θέση στάθμευσης για να εξυπηρετηθούν.

Αντιθέτως, δέχονται και κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ευλόγως αγανακτούν και διαμαρτύρονται.

Παρά τις εκκλήσεις της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», ο δήμαρχος Αλεξ/πολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης, εκώφευσε και δεν έπραξε το παραμικρό για την διόρθωση της κατάστασης.

Όμως, τουρισμός με φόρτωμα κλήσεων της Τροχαίας, δε γίνεται.

Επιτέλους, κάντε κάτι.

Όχι άλλη αδράνεια εις βάρος των πολιτών.

Σ.Κ.

spot_img
Wednesday, June 19, 2024

Latest News

Έκτακτα δρομολόγια του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» λόγω τριημέρου Αγίου Πνεύματος

Για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών και την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των οχημάτων, για το τριήμερο...

More Articles Like This