9.4 C
Alexandroupoli
Monday, June 5, 2023

Το 1ο Φεστιβάλ Μουριάς ετοιμάζεται στο Σουφλί

Στις 14 και 15 Ιουλίου 2023, από την Ένωση Επαγγελματιών Σουφλίου – Εφαρμογές και για τα άλλα φρούτα, που παράγονται στην περιοχή

Το 1ο Φεστιβάλ Μουριάς θα πραγματοποιηθεί το διήμερο Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στο Σουφλί, ενώ η Ένωση με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με συλλόγους και ενδιαφερόμενους φορείς την Πέμπτη στις 20:30 στο “Κουκούλι” για καφέ και ανοιχτό τραπέζι συζήτησης. Σκοπός της γιορτής “1ο Φεστιβάλ Μουριάς” είναι η γνωριμία με το δέντρο της μουριάς, όπως περιγράφει η ανακοίνωση της Ένωσης.

“Εκπαίδευση και μάθηση είναι το θέμα της καθώς αναγνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εφαρμογές και χρήσης του δέντρου εκτός από το τάισμα των μεταξοσκωλήκων.

Μέσα από μια γιορτή λοιπόν θα προσπαθήσουμε να προωθήσουμε το δέντρο που είναι τόσο χαρακτηριστικό στην περιοχή μας, να μοιράσουμε δέντρα μουριάς, να κάνουμε γνωστές εφαρμογές με τα φρούτα της όπως μαρμελάδες, λικέρ, παγωτό, κέικ κ. α και να ερευνήσουμε τι ακόμα μπορούμε να κάνουμε με αυτό.

- Advertisement -

Μέσα από δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε τις επόμενες εβδομάδες σκοπός μας είναι να συγκεντρώσουμε τα φρούτα που υπάρχουν ήδη στα δέντρα της περιοχής μας και να τα φτιάξουμε μαρμελάδες και ότι άλλο μπορούμε ώστε στη γιορτή να μπορούν να μοιραστούν στους επισκέπτες. Ακόμα βαθύτερος σκοπός είναι να δοθεί ερέθισμα στους νεότερους να σκεφτούν το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής επιχείρησης με αυτό το αντικείμενο που τόσο θα είχε απήχηση στην περιοχή μας για περεταίρω αξιοποίηση της παραγωγής μας” εξηγεί η Ένωση.

Ως προς το τι θα περιλαμβάνεται στο διήμερο του φεστιβάλ, πιθανό είναι να δημιουργηθεί έκθεση παραδοσιακών προϊόντων με τοπικούς παραγωγούς στην πλατεία του Σουφλίου. Ακόμα να δημιουργηθεί άνοιγμα και κλείσιμο της γιορτής από τα τοπικά χορευτικά συγκροτήματα και ενδεχόμενες παράλληλες δράσεις για παιδιά.

Τη δεύτερη μέρα συζητείται η δημιουργία ενός τεράστιου τραπεζιού φαγητού από τη Δημαρχεία μέχρι και την πλατεία “ώστε να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά και να δημιουργήσουμε την ανάγκη της παρέας, συντροφιάς κάτω από τον ίσκιο των μουριών του κεντρικού μας δρόμου“.

Η Ένωση απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους ενδιαφερόμενοι φορείς όπως σχολικές μονάδες, που μπορούν να συμμετέχουν στις δράσεις τις επόμενες μέρες “ώστε να συγκεντρώσουμε τα φρούτα που ενδέχεται να έχετε στην αυλή σας και θα μπορούσατε μέσω του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων να φτιάξετε διάφορα καλούδια προς πώληση για την ενίσχυσή σας και να πάρετε μέρος στη γιορτή μας“.

Επίσης ζητούν βοήθεια και συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης καθώς και των ΔΙΕΚ Σηροτροφίας να συμμετάσχουν και να κάνουν ίσως κάποια πρακτική εργασία πάνω σε αυτή τη δραστηριότητα.

Ακόμα πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής για εθελοντική υποστήριξη και παρουσίαση του έργου τους εκείνο το διήμερο, “σε συνεννόηση όλων μας να καταφέρουμε να φτιάξουμε μια μεγάλη γιορτή της φύσης και του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση του τόπου μας που μπορεί να δώσει ερεθίσματα στους νεότερους να ασχοληθούν ερασιτεχνικά ή και επαγγελματικά με κάποιο τρόπο με αυτό το αγαπημένο δέντρο σήμα κατατεθέν του Σουφλίου μας“.

Σταυρούλα Αγελαδαράκη

radioevros.gr

spot_img
Monday, June 5, 2023

Latest News

To ελληνικό CONATUS Journal of Philosophy στο top 20 των περιοδικών φιλοσοφίας παγκοσμίως

Το περιοδικό του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας, Conatus – Journal of Philosophy, στην δεύτερη μόλις χρονιά που καταλογογραφείται από το Scopus και αξιολογείται...

More Articles Like This